Režisér God of War hovorí, že v open world žánri nedokážu súperiť s Ubisoftom alebo Rockstarom

Návrat God of War porazil na The Game Awards aj masívne RDR 2. Súperiť s open worldom v tejto kategórii však nikdy nebolo v plánoch autorov.

pridal Gam_er 8.1.2019 o 20:22 pod hry
Režisér God of War hovorí, že v open world žánri nedokážu súperiť s Ubisoftom alebo Rockstarom

HRY > NOVINKY >

Návrat God of War bol ako u  kritikov, tak u fanúšikov veľmi úspešný. Titul získal mnoho ocenení a nadšenie neutícha ani niekoľko mesiacov po jeho vydaní. Na nedávnom The Game Awards sa v hlasovaní o hru roka dokonca God of War podarilo poraziť Red Dead Redemption 2. Aj vďaka tomu vzniklo najnovšie vyjadrenie režiséra Coryho Barloga, ktorý si nemyslí, že by dokázali súťažiť s open world hrami od Ubisoftu či Rockstaru, na ktorých pracujú tisícky vývojárov, keďže ide o poriadne masívne projekty:

God of War sme opisovali ako široko lineárnu skúsenosť. Bol som neústupný k tomu, aby sme nerobili open world hru. Vstupné náklady a očakávania na vývoj tohto typu hry sú také vysoké, že v tomto smere nikdy nebudeme môcť súperiť. Nemáme na to infraštruktúry, ani systémy. Nechcem to robiť.

Myslím, že Rockstar sa počtom zamestnancov blížil k číslu 4 000. My sme ich na vrchole štúdia mali 300. V tom čase som si myslel, že 1600 ľudí, ktorých má Ubisoft len na Assassin’s Creed, bolo veľa. Realita je však taká, že ak chcete robiť podobné hry, aby ste dosiahli ich komplexnosť, musíte mať veľa ľudí. Pre nás je situácia taká, že nechceme investovať do podobných projektov. Chceme skôr to, aby naše svety budili dojem, že sú veľké, ale nie prázdne, s prekvapujúcimi okamihmi objavovania. Mohli ste mať pocit, akoby tam boli oblasti, kde sa veľa nedeje a potom sa zrazu otvorí úplne nová úroveň, na ktorú ste neboli nasmerovaní, len ste ju skrátka práve objavili.”

Ide o zaujímavé tvrdenia zvlášť po tom, čo vezmeme do úvahy aj Horizon: Zero Dawn, teda ďalší projekt od Sony, ktorý zaujal svojim masívnym svetom. Tým dokázali, že nemusíte mať nutne tisíce ľudí, aby ste zvládli vytvoriť niečo podobné, teda kvalitný titul v otvorenom svete. Napriek tomu Barlog zdôrazňuje dôležitosť otvárania God of War v porovnaní s predchádzajúcimi dielmi, ktoré nemali dizajn otvoreného sveta:

Keď sme začali tvoriť svet God of War, nemal som termín na to, ktorý by dokonale vystihol to, čo robíme. Ukázalo sa, že "široko lineárny" zážitok náš výtvor skvele popisuje. Začal ho používať jeden z návrhárov úrovne. Bol to dobrý spôsob, ako popísať hru, pretože som stále hovoril, že to nie je open world. Najhoršie je totiž popisovať hru nesprávnymi slovami. Je lepšie dať svetu dobrý obraz o tom, čo robíte. Ľudia to chápali ťažko, no chcel som robiť prácu, ktorú sme nechceli veľmi ukazovať, aby sme vás nepripravili o prekvapenie a plnohodnotný zážitok.

Bolo ťažké presvedčiť ľudí. Síce ste na tom tvrdo pracovali, no 50 % hráčov stále nemuselo pochopiť, o čo vlastne pôjde. Myslím však, že je to v poriadku, pretože títo hráči sa o God of War mohli dozvedieť od svojich kamarátov, ktorí im hru môžu odporúčať. Mal som podobnú skúsenosť so Zeldou. Na jednej akcii sme sa rozprávali s deťmi v škole, keď sme spolu zistili, že akonáhle umiestnim bombu vedľa tejto steny, nájdem tajomstvo.

Tento druh zdieľaných skúseností a informácií má zmysel pre pocity ako je tento. Objavovanie vecí vo svete hry je skrátka veľmi dôležité. V našom prípade však náklady na vstup do otvoreného sveta a všetky veci, ktoré tento vstup obnášajú, nikdy neboli v plánoch."





Páči sa mi! (+13)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20029)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk