Aký je GOG Galaxy 2.0 launcher?

Chcete mať všetky svoje hry na jednom mieste? GOG Galaxy 2.0 klient to chce ponúknuť.

pridal saver 21.7.2019 o 12:46 pod software
Aký je GOG Galaxy 2.0 launcher?

SOFTWARE > NOVINKY >

GOG Galaxy 2.0 launcher je teraz v beta testovaní a ukázal nám, ako plánuje spojiť všetky ostatné herné launchery tak, aby ste mali všetky svoje hry na jednom mieste.

Viac menej funguje rovnako ako rôzne nezávislé launchery (Playnite, Gameroom, Spark...), ktoré to už robia dlhšie, a teda vám umožňujú naimportovať hry z rôznych storov. Konkrétne GOG oficiálne podporuje GOG a Xbox, neoficiálne pridal komunitné doplnky - Epic Games Store, Steam, Origin, Uplay a aj PSN (chýba ešte Battle.net alebo Humble).

Aký je GOG Galaxy 2.0 launcher?

Pričom konzolové hry sa vám len zobrazia, ale samozrejme si ich nezahráte. Každý zo storov má rôznu hĺbku zapracovania, niektoré si len naimportujú knižnicu, achievementy, väčšina umožňuje aj inštalácie,  len málo z nich podporuje aj prepojenie priateľov. Pri Xboxe ešte nevie rozoznávať Xboxové a Play Anywhere hry, nemôžete si ich dať nainštalovať na PC. 

Aký je GOG Galaxy 2.0 launcher?

V zásade tak po nalinkovaní všetkých storov dostanete svoje hry na jedno miesto do hlavného zoznamu. Niektoré však aj dva alebo trikrát, kde sa naimportuje a rozdelí aj demo, beta, multiplayer, singleplayer. To zrejme ešte budú musieť fixnúť. Zoznam je rozdelený na všetky tituly, nainštalované tituly a tituly z jednotlivých služieb. Tam majú svoje ikonky a môžete si prekliknúť detaily. Detaily zahŕňajú len vaše údaje o hraní, splnené achievementy a niekoľko obrázkov a videí. Možno tu by som toho chcel viac aj s detailnejším popisom a najnovšími updatmi, prípadne načítať hodnotenia a recenzie z daných systémov, alebo aspoň možnosť pridať vlastné.

Aký je GOG Galaxy 2.0 launcher?

Rátajte samozrejme s tým, že vždy pri inštalácii, odinštalácii a spustení hry vám GOG klient otvorí daného klienta danej hry a presmeruje vás na danú akciu tam. 

Aký je GOG Galaxy 2.0 launcher?

Peknú vec, čo Galaxy robí je, že vám zhrnie všetky vaše achievementy, dĺžku hrania hier, počty hier, ukazuje vám aktivitu priateľov, aj keď len z niektorých systémov. Samozrejme je tu zapracovaný aj GOG store.

Celkovo pre tých, ktorí chcú mať hry na jednom mieste, to nemusí byť zlé, ale treba rátať s tým, že možnosti sú tam obmedzené a je to zamerané hlavne na inštalovanie a spúšťanie daných titulov. Systém je však len na začiatku a uvidíme, ako ho dokáže GOG rozšíriť. Zatiaľ je len v uzavretom beta teste, zrejme však bude čoskoro spustený v otvorenej bete.





Páči sa mi! (+13)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk