Multiplayer Gears 5 ponúkne mikrotransakcie, ktoré sú podľa vývojárov priateľské k hráčom

The Coalition nechceli žiadne agresívne modely speňažovania ani lootboxy. Všetko si budete vedieť odomknúť aj hraním. Platiť budú iba tí, ktorí chcú veci urýchliť.

pridal Gam_er 23.8.2019 o 14:35 pod hry
Multiplayer Gears 5 ponúkne mikrotransakcie, ktoré sú podľa vývojárov priateľské k hráčom

HRY > NOVINKY >

Gears 5 bude obsahovať kozmetické mikrotransakcie, ktoré vývojári považujú za veľmi zamerané a priateľské k hráčom. Gamescom 2019 bol dôležitou udalosťou pre Gears 5, keď sme prvýkrát videli režim Horde, ako aj viac hernej kampane. Čo sa týka multiplayeru, hra síce nebude mať loot boxy, ale dodatočnému speňažovani v podobe mikrotransakcií sa nevyhne. Vývojári však veria, že pôjde o veľmi príjemný spôsob speňažovania. 

V podstate môžete reálne peniaze použiť na nákup Ironu, teda hernej meny, ktorá sa dá následne použiť na nákup kozmetických vecí. Gears 5 taktiež nebude mať season pass, takže hrdinovia môžu byť zakúpení v reálnych peniazoch alebo ich viete získať hraním podobne, ako DLC postavy v hre Street Fighter V. The Coalition veria, že sú v tomto smere popredu a ponúknu mikrotransakcie, ktoré slúžia ľuďom snažiacim sa zrýchliť svoj progres alebo vizuálnu stránku vecí. Zároveň však podľa nich zachovávajú integritu voči všetkým hráčom.

Integrované systémy sa môžu zdať ako reakcia na fiasko, ktoré sme videli v prípade Star Wars Battlefront 2. Autori však tvrdia, že toto rozhodnutie padlo oveľa skôr:

„Toto rozhodnutie sme urobili skôr, ako sa to stalo. Čítali sme veci okolo a boli sme jedni z prvých, ktorí si v hre osvojili kartové balíčky. Mysleli sme si, že sme to v Gears 4 urobili celkom elegantne. Niektorým ľuďom sa to páčilo, niektorým sa to nepáčilo. Existovali aj iné spoločnosti a ďalšie hry, ktoré to urobili inak, no výsledkom bol často fakt, že ľudia boli menej spokojní.

Túto výzvu si kladieme aj sami. Môžeme hráčom, ktorí chcú nakupovať stále ponúkať zakúpiteľné veci, pričom stále myslíme aj na zvyšok hráčov, ktorým vieme zachovať systém tak, aby si ho dokázali užiť aj bez nakupovania? Bola to výzva, ktorú sme si stanovili hneď od začiatku Gears 5. Práve sme cítili, že loot boxy neboli pre Gears vhodné. Chceli sme zabrániť nespokojnosti hráčov a hľadať možné riešenia. Dokonca sme to robili ešte pred všetkými kontroverziami.”

Aj keď veľa hráčov stále nenávidí mikrotransakcie, komentáre zo strany vývojárov Gears 5 nám poskytujú lepšiu predstavu o tom, ako sa napokon rozhodli implementovať programy speňažovania do svojich hier. Gears 5 vychádza 10. septembra na PC a Xbox One. 





Páči sa mi! (+2)






PC
Xbox One
Xbox Series X|S

Vývoj: Xbox Game Studios / The Coalition
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 6. september 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk