Gamescom 2019: Trine 4: The Nightmare Prince

Trojica hrdinov sa vracia v plnej sile. Dokážu prilákať stratených hráčov?

pridal Tanya 27.8.2019 o 8:09 pod hry
Gamescom 2019: Trine 4: The Nightmare Prince

HRY > NOVINKY >

Po problematickom vývoji tretieho dielu Trine si vývojári z Frozenbyte chcú napraviť reputáciu a Trine 4: The Nightmare Prince prinášajú naspäť v 2.5D podobe. V októbri sa hráči môžu tešiť nielen na najnovšie pokračovanie obľúbenej puzzle plošinovky, ale dočkajú sa aj kompletnej edície Trine: Ultimate Collection, v ktorej nebudú chýbať predchádzajúce tri hry.

Tretí diel Trine bol sérii takmer osudný, keď ho poznamenali komplikácie s vývojom, ťažkopádne ovládanie na Nintendo Switch a nepopulárne rozhodnutie preniesť hru do 3D. Chyby sa odrazili na predajoch a sérii hrozil koniec. Na Gamescome nám však vývojári ukázali, že Trine je značka, pre ktorú sa oplatí bojovať a svoje odhodlanie nám predviedli v dvoch leveloch.

Čarodejník Amadeus, rytier Pontius a zlodejka Zoya sa musia znovu spojiť, aby zachránili princa Seliusa, ktorý nechtiac vypustí príšery zo svojich snov do reality. Dvaja vývojári nám v co-op režime predviedli, ako sa s monštrami vysporiadať a v dynamickom súboji predviedli akčnejšie aspekty hry. V ich podaní hrdinovia lietali z jednej strany na druhú, čarodejník vytvoril kocky, hodil ich do príšer, rytier držal obrannú pozíciu a vytvoril si akúsi kópiu svojho štítu a Zoya si nepriateľov podala z výšky na platformách. Cieľom bolo odraziť nepriateľov a následne sledovať zlovestnú gigantickú ruku, ktorá si uchmatla roztomilého tuleňa.

Znovu sme tak videli prepracovaný dizajn levelov v nádhernej rozprávkovej grafike, na akú sme v sérii zvyknutí. Vývojári nám predviedli, ako by mali akčné sekvencie vyzerať v ideálnom prípade. Tú menej dynamickú a o to logickejšiu časť sme si už mohli vyskúšať sami na konzolách Nintendo Switch. Hra nás oboznámila s ovládaním Amadeových základných schopností, vďaka ktorým viete pracovať s prostredím tak, aby ste sa dostali aj do menej dostupných miest. Tvorcovia nám ukázali aj strom schopností, no v krátkom deme sme si stihli vyskúšať len tie základné, ako je tvorba kociek a plošín a ich manipulácia v spojení s prostredím. V zamrznutej krajine sme si dopomohli vlastnosťami snehu a zľadovatených plôch.

Na Gamescome mali vývojári za cieľ nám predviesť, ako sa im podarilo prepracovať súbojový aspekt hry a ich krásny svet, ktorý hýri farbami. Novinárom však poskytli málo času na vlastné objavovanie všetkých vlastností hry, a tak pre nás Trine 4 ostáva stále trochu záhadou. Uvidíme, ako sa im okrem ľadu podarilo využiť všetky elementy aj fyzikálne hračky, aby vytvorili pútavé hádanky s viacerými prístupmi k riešeniu. Samozrejme, že sme dostali sľuby, že všetko bude väčšie a krajšie. No okrem farebného pozlátka a pokusov k návratu ku koreňom očakávame aj prípadné novinky, ktoré udržia sériu relevantnou.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Modus Games / Frozenbyte
Štýl: Arkáda
Dátum vydania: 8. október 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19767)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk