Gamescom 2019: Wargaming nám predviedol svoju novú akciu Caliber

V nej sa dostanete do kože príslušníkov špeciálnych jednotiek z celého sveta

pridal matus_ace 2.9.2019 o 14:03 pod hry
Gamescom 2019: Wargaming nám predviedol svoju novú akciu Caliber

HRY > NOVINKY >

Wargaming sa síce stále drží svojej vlastnej série World of Tanks/Warships/Warplanes hier, ale zároveň sa snaží rozšíriť svoje portfólio o tituly, ktoré pod seba preberá. Pred pár dňami sme sa napríklad dočkali vydania akčnej RPG Pagan Online, no a na Gamescome nám detailne predstavili titul Caliber. Ten bol už dlhšie známy v Rusku ako free to play titul a teraz sa ho rozhodli priviesť aj na západ.

Caliber je free to play taktická akčná hra, ktorá ponúkne ako PvP súboje v zápasoch 4 na 4, tak aj PvE súboje, kde spolu s ďalšími troma hráčmi budete plniť úlohy a bojovať proti umelej inteligencii. Na výber sú 4 triedy: Assault, Support, Medic a Sniper. Vyberáte si pritom z vojakov národných špeciálnych jednotiek, napríklad Navy SEAL, GROM či Kommando Spezialkräfte a ďalšie. Každá jednotka je spracovaná autenticky, pričom jeden z autorov nám prezradil, že im nejde až tak o realizmus, ale za každých okolností chcú zachovať práve autenticitu. Jednotlivé jednotky a aj postavy môžete vidieť vo videu nižšie.

Každý z hráčov si do boja musí vybrať jednu triedu tak, aby sa neopakovali. Zároveň ale v každej triede je na výber z niekoľkých možných napríklad supportov, pričom každý má trochu iné schopnosti, ktoré taktiež majú pôsobiť autenticky. Hráči sú tak nútení spolupracovať a mali by aj komunikovať (z Nemecka som hral s tímom vzdialeným stovky kilometrov bez komunikácie, preto som v deme stratený). Zároveň každý musí zvládať schopnosti svojej triedy.

Caliber prináša pomerne štandardnú taktickú akciu, ktorá sa však nehrá zle. Vyskúšať sme si to mohli v PvE misii, kde sme museli v časovom limite zneškodniť bombu, pričom nebolo ani tak dôležité likvidovať nepriateľov. Minimálne teda nie v závere, kedy bomba bola primárny cieľ a po jej zlikvidovaní misia skončila. Musíte si dávať pozor na svoju úroveň života, taktiež na náboje, no po mape sú rozhádzané debny, z ktorých si ich môžete doplniť. No a toto je hra, v ktorej nedokážete šprintovať donekonečna, keďže šprint vám míňa staminu a tú si musíte manuálne doplniť zo svojej výbavy.

Misia bola relatívne krátka, však ju vo videu sami vidíte, no nezanechala najhoršie dojmy. Skôr práve naopak prekvapila a čakal som niečo slabšie. Samozrejme je ale pred autormi ešte obrovský kus práce a uvidíme tiež, ako budú hru monetizovať. Ak to bude príliš agresívne, môže to hru pochovať, aj keď bude kvalitná. Taktiež závisí na tom, ako budú pridávať nový obsah. Vieme už, že chcú pridávať ďalšie postavy a chcú reagovať na požiadavky hráčov, takže ak bude dopyt po jednotke z nejakej krajiny, môžu sa na to pozrieť. Našliapanuté majú teda dobre, publikum pre takúto hru tu určite je, už to len treba úspešne dotiahnuť do konca.





Páči sa mi! (+4)

Zaradené pod: wargaming, caliber, multiplayer, game






Gamescom 2019: Wargaming nám predviedol svoju novú akciu Caliber
PC

Vývoj: Wargaming.Net / 1C
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 12. apríl 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk