Gamescom 2019: Kvalitný Shovel Knight sa dočká poslednej kampane a aj kartovej hry

Na Gamescome sme si vyskúšali dve úplne rozdielne časti dema pre King of Cards, poslednú kampaň hry Shovel Knight

pridal matus_ace 9.9.2019 o 14:19 pod hry
Gamescom 2019: Kvalitný Shovel Knight sa dočká poslednej kampane a aj kartovej hry

HRY > NOVINKY >

Na Gamescome si nás za svoje zatvorené dvere pozvali aj Yacht Club Games a predviedli nám tam dvojicu hier. Prvou z nich bola kvalitná 2D retro akcia Cyber Shadow, no ja som sa ešte viac tešil na predstavenie poslednej kampane pre úspešnú skákačku Shovel Knight. Pôvodná hra vyšla v roku 2014 a získala si nielen nás, ale aj hráčov po celom svete. Autori ju postupne začali rozširovať a už v podobe Shovel Knight: Treasure Trove sa z hry stala vlastne sága spájajúca viacero kapitol s rôznymi hrdinami a dobrodružstvami. Teraz je pred nami to posledné.

Bude ním Shovel Knight: King of Cards a my sme si na Gamescome mohli vyskúšať dve rozdielne časti dema. Prvá z nich ponúkla klasickú hrateľnosť a predviedol sa nám v nej King Knight ako nový hrateľný hrdina. Ten je na ceste naprieč kráľovstvom a čakajú ho 4 svety a viac ako 30 nových levelov, ktoré sú plné pokladov, nepriateľov a aj bossov, ktorých musíte poraziť. Ako môžete vidieť v našom gameplay videu nižšie, audiovizuálny štýl zostal zachovaný, čo je len a len dobre, keďže hra vyzerá a znie výborne.

Taktiež hrateľnosť a mechanizmy z veľkej časti zostali zachované, avšak nový hrdina so sebou prináša aj nové schopnosti, ktorými sú bash a spin. Teda vo vzduchu aj na zemi sa dokážete bleskovo presunúť a takto prípadne aj zaútočiť. Spin je zas útok, ktorým útočíte z výskoku smerom dole. Tieto veci slúžia nielen na boj, ale aj na prekonávanie prekážok a musíte ich vedieť dobre zvládnuť, čo zo začiatku vyžaduje trochu cviku. Hrá sa to však dobre a prináša to novú výzvu, takže ak sa vám páčila pôvodná hra, tu nájdete to isté, no zároveň iné.

Vyzerá to tak, že dnes nedokáže vyjsť hra bez toho, aby sme sa spolu s ňou nedočkali aj kartovky. Tu to ale bude trochu inak. King of Cards so sebou prinesie kartovú minihru nazvanú Joustus. Podobne ako napríklad Gwent, aj Joustus sa tu naučíte v krčme a odvtedy vás už bude sprevádzať naprieč herným svetom.

Joustus nie je úplne tradičná kartová hra, ale má dosť svojské pravidlá. Nie je tu žiadna mana, žiadne jednotky, útoky, jednoducho čokoľvek, čo poznáte z iných podobných hier. Tu karty ukladáte na herný plán, na ktorom sú rozmiestnené drahokamy a vašou úlohou je získať ich viac ako súper. Hra končí v momente, keď sú všetky polia na pláne obsadené kartami, takže sa musíte snažiť obsadiť ich dovtedy. Karty však nemôžete položiť priamo na drahokamy, musíte ich na ne postupne presunúť a to sa robí pomocou ďalších kariet. Niektoré posúvajú hore a dole, iné zas do strán. Záleží na tom, čo máte v rukách. Je to jednoduché, skôr logické a rýchle. zatiaľ je však ovládanie možno trochu neohrabané a občas je náročnejšie dobre umiestniť kartu, zvlášť, ak ju potrebujete dať niekde medzi dve iné a podobne. Detailnejšie nám to ukáže naše druhé video.

Presný dátum vydania Shovel Knight's King of Cards zatiaľ nepoznáme, no hra vyjde niekedy v decembri tohto roka a spolu s ňou sa dočkáme aj spin-offu Shovel Knight: Showdown.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19852)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk