Half Life: Alyx dohráte za 15 hodín, ale pripravte sa na vyššie požiadavky

Half-Life: Alyx bude približne rovnako dlhý ako prvé dve hry v sérii, možno aj dlhší. Bude ale vyžadovať aj upgrade PC.

pridal DeCain 22.11.2019 o 11:41 pod hry
Half Life: Alyx dohráte za 15 hodín, ale pripravte sa na vyššie požiadavky

HRY > NOVINKY >

Dobrá správa pre všetkých, čo sa obávali, že Half Life: Alyx bude len pár hodín dlhé tech-demo. Podľa tweetu od Geoffa Keygleyho hru dohráte za nejakých 15 hodín. Hovorí, že sa môžeme tešiť na plnohodnotný Half-Life zážitok s bohatým, živým svetom, pohlcujúcími bojmi, skvelým príbehom a inovatívnym herným dizajnom. Vyspovedal aj vývojárov, ktorý napríklad prezradili, že im s hrou pomáhali vývojári z Campo Santo (tvorcovia Firewatchu, ktorých Valve odkúpilo), ale rozhovorili sa hlavne o možnosti hrania bez VR headsetu:

,,Radi by sme urobili hrateľnú verziu Half-Life: Alyx, ktorú by ste mohli hrať s myšou a klávesnicou, ale ako sme povedali, začalo sa to ako skúmanie možností VR. Čím viac sme používali ovládače a headset, a uvideli množstvo možností ktoré nám tieto veci dali, tým viac sme si uvedomovali, že to nebudeme vedieť presunúť späť na klávesnicu. 

Môžeme sledovať vaše ruky samostatne od hlavy, všetko je v 3D priestore, všetko sa naraz pohybuje, to nedokážete s klávesnicou a myšou.  A keď to celé vložíte do hry, vzniknú interakcie, ktoré neviete spraviť na klávesnici a myši."

 

Hra je tak určená len pre väčšinu PC VR headsetov (HTC Vive, Oculus Rift, Valve Index, Mixed Reality) a vyjde v marci 2020. Majitelia Valve Index VR dostanú hru zadarmo a okrem toho, ak si kúpite Index do konca roka, dostane bonusy vo forme in-game kozmetických predmetov a destinácií, ktoré budete môcť navštíviť pomocou Steam VR Destinations. Valve bude rozširovať aj dostupnosť VR Index do viacerých krajín sveta, počínajúc Japonskom a Kanadou, doteraz bol dostupný len v Európe a US. 

Minimálne systémové požiadavky pre Half-Life: Alyx sú vyššie, ako tradičné VR požiadavky, ktoré boli relatívne stabilné od tej doby, čo sa Oculus Rift a HTC Vive prvýkrát objavili na scéne v roku 2016. Na hranie bolo treba rýchly dvojjadrový procesor, grafická karta Nvidia GTX 970/AMD Radeon RX480 alebo lepšia a 8 GB pamäte RAM.

Minimálne požiadavky sú:

OS: Windows 10
Procesor: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600
Pamäť: 12 GB RAM
Grafika: GTX 1060 / RX 580 - 6 GB

Určite to nie sú veľmi vysoké požiadavky na hráčov PC, i5 je štandard a aj GTX1060 nie je vysoká, skôr je prekvapivých 12GB pamäte. Aj keď, ak máte virtuálku zrejme máte aj viac. Skôr práve virtuálna realita bude najväčšou záťažou na vrecká hráčov, ktorí si budú chcieť Half Life Alyx vychutnať.  Valve predáva svoju virtuálku za 1000 eur a momentálne cenovo relatívne dobre nastavený Oculus Rift S je za 500 eur.





Páči sa mi! (+4)






PC
VR
Oculus Rift
PC VR

Vývoj: Valve / Valve
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 23. marec 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk