Vývojár: Predplatené herné služby otvárajú dvere aj zvláštnejším titulom, ktoré by hráči inak obišli

Autor Outer Wilds hovorí, že Xbox Game Pass im do hry priniesol množstvo hráčov. Predplatené služby vníma veľmi pozitívne.

pridal Gam_er 14.1.2020 o 14:08 pod hry
Vývojár: Predplatené herné služby otvárajú dvere aj zvláštnejším titulom, ktoré by hráči inak obišli

HRY > NOVINKY >

Loan Verneau, vývojár stojaci za titulom Outer Wilds, sa v najnovšom rozhovore vyjadril k predplateným službám, akou je napríklad aj Xbox Game Pass. Ten vníma veľmi pozitívne. Tvrdí, že tieto služby hráčom dokážu ponúknuť jedinečný zážitok. Zároveň však podľa Verneaua prinesú na trh aj podivnejšie a menej štandardné tituly:

"Sme súčasťou Xbox Game Passu a je to naozaj úžasné, pretože si myslím, že to do hry prinieslo veľa hráčov, ktorí by o nej inak nevedeli, resp. by jej nedali šancu. Takže si myslím, že to bol obrovský posun rovnakým štýlom, akým predplatné zmenilo televízne a filmové svety. Dá sa povedať, že systém predplatenia tiež veľmi významne ovplyvnil herný priemysel. 

Začíname to postupne vidieť. Okrem toho predplatné služby v hernom priemysle prispievajú k tomu, že otvárajú trh zvláštnejším titulom, ktoré by boli predtým riskantné, resp. by mali veľmi malú šancu uspieť."

Okrem toho, že predplatné služby prinášajú hráčom jedinečný zážitok, Verneu si tiež myslí, že ich hodnota spočíva v inovatívnom obsahu, ktorý upúta pozornosť hráčov a ktorý by spotrebiteľ mohol chcieť vyskúšať bez toho, aby ho kupoval samostatne. 

Verneu sa tiež nevyhol problémom, ktoré v poslednom čase sprevádzajú herný priemysel. Ide predovšetkým o firemnú kultúru, ktorá v mnohých prípadoch nie je dostatočná. Vedenie firiem nejedná so zamestnancami korektne, tlačí ich do šibeničných termínov a obrovského počtu nadčasov. Vývojári potom robia chyby a celá situácia ich veľmi vyčerpáva:

"Jednou z vecí, na ktorú sme v Mobius Digital hrdí a myslím, že je dôležité o nej hovoriť, sú pracovné podmienky. Sme hrdí na to, že sme v tejto oblasti nepokrivkávali a skutočne sa snažili udržať zdravé podmienky v kancelárii, aby si všetci zamestnanci udržali rovnováhu medzi súkromným a pracovným životom. Myslím, že nám to nesmierne pomáhalo k výsledkom a želám si, aby firemná kultúra bola niečo, o čom sa hovorí viac."

Outer Wilds vyšlo v máji minulého roka a získalo niekoľko ocenení hry roka 2019. Pre zaujímavosť, na PC je pre hru vo vývoji VR mod, ktorý si môžete vyskúšať.





Páči sa mi! (+2)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (8)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18389)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk