Akcie Nvidie stále stúpajú, data centrá jej pomáhajú, notebooky a Switch rýchlo rastú

pridal saver 18.2.2020 o 10:16 pod hardware
Akcie Nvidie stále stúpajú, data centrá jej pomáhajú, notebooky a Switch rýchlo rastú


Po aktuálnom úspešnom štvrťroku Nvidii masívne stúpajú akcie. Prekonali už svoj rekord z roku 2018. Tržby posledného štvrťroku prekonali očakávania a boli na 3.1 miliarde dolárov so 40% nárastom oproti minulému roku a čisté zisky išli o 136% hore na 1.1 miliardy. Herné grafiky z toho spravili 1.4 miliardy dolárov, data centrá dali takmer miliardu tržieb, pritom pred dvomi rokmi boli prakticky na nule, čisto Switch mal tržby 331 miliónov dolárov so 40% nárastom.

Nvidia zároveň hovorí, že je ich odbyt v hernej oblasti skutočne pôsobivý a zdravý. RTX si vedie veľmi dobre a je jasné, že raytracing bude najdôležitejšou funkciou grafík novej generácie. Majú ohlásených cez 30 RTX hier a 11 už bolo vydaných. Zároveň RTX už stiahli na cenu 299 dolárov, čo je podľa ich slov fantastické a rovnako sú fantastické predaje.

Zároveň sa mení aj druhá časť ich ponuky v hernej oblasti, kde sa zvyšuje počet predaných herných notebookov a rovnako im robí radosť úspech Nintendo Switch. Obe veci výrazne zmenili profil ich herného biznisu. Notebooky zažívajú dvojciferné nárasty počas uplynulých 8 predchádzajúcich štvrťrokov a je to jasná nová kategória hrania. Je to ako nová herná konzola. Myslia si, že to bude najväčšia herná konzola na svete. Na notebookoch je teraz viac ľudí ako na hociktorom inom zariadení. A to, že zákazníci dostanú RTX aj v supertenkom notebooku, je veľký prelom. Zároveň sú notebooky a Switch viac sezónna záležitosť, kde sa vyrábajú hlavne v druhom a treťom štvrťroku, aby boli pripravené na vianočnú sezónu. 

Nvidia spomenula aj Geforce Now, ktorý práve spustili a ktorý z aktuálnych 500 hier čoskoro rozšíria na 1500 hier. Zároveň hovoria, že sú jediná cloud platforma postavená na Windowse, čo im umožňuje priniesť PC hry na cloud. Plánujú v tejto oblasti ďalej expandovať a zatiaľ čo na západe budú expandovať sami, na východe budú spolupracovať s Tencentom. 

Svoje novinky Nvidia predstaví na GTC evente v marci, konkrétne 22-26. marca. Mali by sme tam vidieť aj prvú Ampere kartu. 





Páči sa mi! (+1)

Zaradené pod: Nvidia, RTX, tržby, financie






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19844)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk