Čo plánuje Valve po Half-Life: Alyx? Ako zmenili príbeh?

Scenáristi z Valve sa vyjadrili k plánom v príbehu Half-Life.

pridal saver 12.4.2020 o 11:52 pod hry
Čo plánuje Valve po Half-Life: Alyx? Ako zmenili príbeh?

HRY > NOVINKY >

Ak ste prešli Half-Life: Alyx, alebo ste si pozreli video z konca hry, viete, že titul okrem toho, že odteasoval nové pokračovanie hry s Gordonom, zároveň všetko zmenil. Upravila sa totiž realita a koniec Half-Life 2: Episode Two je zrazu iný.

Autori to bližšie rozpísali v rozsiahlom interview pre Polygon. Hovoria, že síce koniec určuje nejakú ďalšiu nadväznosť, ale nemajú nič špecifické. Nemajú predpísaný 300 stranový scenár na ďalšie hry a môžu ísť akýmkoľvek smerom bez toho, aby sa niečím obmedzovali. Potvrdzujú, že príbeh vytvárajú za pochodu a zapracujú to najlepšie, čo im napadne.

 

Nasledujú spojlery

 

 

Ako Half-Life: Alyx hra zmenila celý príbeh?

V Alyx začínate s hľadaním otca a jeho záchranou, čo sa vám aj podarí už v prvej časti hry, ale zisťujete, že Combine majú ďalšiu veľkú zbraň, o ktorej nechcú, aby niekto vedel. Niečo, čoho sa boja a niečo, čo nesmie padnúť do rúk odboja. 

Alyx ide za tým, zisťuje, však, že to nemusí byť vec. Môže to byť človek. Napadne ju Gordon Freeman. Ak by to bol on a ona by legendárneho hrdinu oslobodila, mohli by mať šancu v boji proti Combine. Ale ako sa dostáva bližšie k svojmu cieľu, zisťuje, že to je niekto zvláštnejší - G-man. Silná postava, ktorá zdanlivo ovláda všetko na planéte a v čase, ale napriek tomu ju chytili. Zdá sa, že nie je taký všemohúci, ako sa zdalo.

G-Man jej po oslobodení povie, že nemôže odstrániť Combine z planéty, keďže z pohľadu jeho zamestnancov by to bolo prílišné zasahovanie. Ale ukáže jej niečo, čo by mohlo byť dobré v dlhodobom zmysle. Ukáže jej budúcnosť, kedy zomrie jej otec a dá jej možnosť zachrániť ho. Má to však svoju cenu. Rovnako ako Gordon bude Alyx odteraz pracovať pre neho. 

Alyx tak zachráni svojho otca a jej príbeh dočasne končí. G-Man ju zamrazí v čase podobne ako Gordona a znovu ju povolá, až keď ju bude potrebovať. Ale je tu jeden detail, na ktorý G-man zabudol. Eli Vance vie, že G-Man zmenil veci a má jeho dcéru. V potitulkovej scéne podáva páčidlo mĺkvemu Gordonovi Freemanovi a vysiela ho na novú misiu. Popritom sa vracia do príbehu aj Dog. Zatiaľ nie je jasné, či príbeh bude pokračovať ako vo VR, alebo sa vráti späť. Možno to presne ani Valve nevie.

Valve hovorí, že mali prequel problém, kde by spravili len ďalší orezaný prequel, ktorý by zasadili do príbehu a všetci by vedeli ako skončí. Oni v Alyx zmenili príbeh do budúcnosti a teda je to síce prequel, ale zároveň nový začiatok. Spolu s tým splnili túžbu Alyx zachrániť svojho otca a to hneď dvakrát, všetci vedia, že by jej otec zomrel a náležite sa táto informácia počas hry aj pravidelne objavuje, ale vďaka G-manovi tomu celému môžu zabrániť a pripraviť hráčom prekvapenie. 

Oživili koniec príbehu, ktorý sa tak zmenil a je iný ako pred rokmi. Môžu v ňom ďalej pokračovať novými smermi.

 

Čo sa stane ďalej? Bude G-Man základom Half-Life príbehu?

Ak si pamätáte epizódu 2, zatvorili sa v nej všetky portály, a tak všetci Combine, ktorí ostali na Zemi, sú všetko, čo z nich zostalo. Nemôžu utiecť, neprídu posily a je už len na ľuďoch, aby to celé ukončili. Keďže sa teraz do hry vracia Gordon, zrejme to nebude taký problém.

Autori však dodávajú, že už teraz potrebujú začať rozmýšľať o presune zamerania na niečo iné.  Napríklad na to, čo robí G-Man a pre koho pracuje. Jeho šéfovia sa môžu skôr alebo neskôr stať dôležitou súčasťou hry. Už teraz cítiť, ako to celé k ním smeruje. Majú zatiaľ niekoľko zaujímavých teórií kto sú a čo chcú, ale nechcú to zatiaľ natvrdo určiť. Všetko sa totiž vyvíja a čím neskôr niektoré veci napíšu, tým lepšie. Možno dostanú lepší nápad. 

Otázkou pre nás ostáva len to, kedy urobia ďalšiu hru. Ako poznáme Valve, nie sú práve majstrami v rýchlom vývoji hier. Na druhej strane teraz už zjavne majú nový a relatívne slušne rozbehnutý vývojový tím, pri ktorom by ďalšia hra nemusela trvať 10 rokov. Uvidíme, či to stihnú za 2-3 roky.





Páči sa mi! (+4)







PC
VR
Oculus Rift
PC VR

Vývoj: Valve / Valve
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 23. marec 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk