EA očakávala, že prvý Titanfall bude mať kampaň pre jedného hráča, odstrihol ju Respawn

Bývalý vývojár vysvetľuje, čo sa vtedy stalo, keďže hra prototyp singleplayer kampane odprezentovala. Napokon sa však rozhodli túto časť vyhodiť.

pridal Gam_er 26.5.2020 o 18:09 pod hry
EA očakávala, že prvý Titanfall bude mať kampaň pre jedného hráča, odstrihol ju Respawn

HRY > NOVINKY >

Na rozdiel od toho, čomu mnohí veria, rozhodnutie odrezať z prvého Titanfallu kampaň, bolo rozhodnutím Respawn Entertainment, nie EA. Samotné EA toto rozhodnutie totiž tiež prekvapilo a očakávali, že vtedy nová značka Titanfall príde aj s kampaňou pre jedného hráča. Aspoň tak situáciu opisuje bývalý výkonný producent značky Drew McCoy:

"Náš vzťah s EA bol skutočne solídny z pohľadu, že sa vôbec nepokúšali dostať do vnútra nášho štúdia a nechali nás robiť našu prácu. EA vždy skutočne verilo tomu, čo robíme, vo všetkých troch hrách, na ktorých sme pre nich pracovali. Pamätám si na moment, kedy Geoff Keighley ukázal prototyp pre jedného hráča, na ktorom sme pracovali. S tým sa spája tiež moment, kedy som EA ako producent povedal, že sme túto časť z hry mimochodom vystrihli. 

Dosť sa vtedy čudovali a dali najavo, že toto nie je to, čo očakávali. Odvtedy som bol zvyknutý na tvrdšie rozhovory, kde sme museli obhajovať, prečo robíme tieto rozhodnutia a až potom sme ukázali výsledky. Vývoj Titanfall 2 bol úžasný - divoký, šialený a sprevádzalo ho veľa zákrut. Preto si myslím, že už prostredníctvom minulých skúsenosti s nami EA dospelo k názoru, keď si povedali okej, Respawn je šialený, ale jeho výsledky stoja zato. A tak sa s tým zmierili, aj keď viete, že zo začiatku to bolo nepríjemné. Napokon nás však nechali urobiť to, čo sme sami chceli. "

Spoluzakladateľ štúdia Respawn Vince Zampella objasnil ešte v roku 2013, prečo sa rozhodli singleplayer napokon neriešiť:

"Tím bol v tom čase veľmi malý a nemalo zmysel deliť ho. Prvotné názory totiž boli také, že sa chceli rozdeliť na tých, ktorí sa venovali MP časti a tých, ktorí by riešili SP. Ide však kvázi o dve rozdielne hry, kde sme brali do úvahy, že ľudia trávia stovky hodín nad zážitkami pre viacerých hráčov verzus ľudia, ktorí v hrách utrácajú čo najmenej času a chcú ich dohrať do konca (singleplayer). Pre nás to nemalo zmysel. Radšej sme všetky zdroje naliali do multiplayeru, ktorý je vo výsledku lepší. Práve toto pre nás naopak zmysel malo."

Aj keď vidieť Titanfall bez kampane možno bolo sklamaním, Respawn sa singleplayer hráčom zavďačil pokračovaním, kde ukázali jednu z najlepších kampaní v hrách tejto generácie. Mimochodom, fanúšikovia značky musia nateraz zostať sklamaní, pretože už sa objavilo viacero správ o tom, že Titanfall 3 momentálne nie je vo vývoji. Medzitým totiž mal Respawn veľa práce s Apex Legends, potom prišlo Star Wars Jedi: Fallen Order. A práve pri tomto zrejme zostávajú a momentálne majú plné ruky práce s pokračovaním. 





Páči sa mi! (+2)






Xbox One
PC
Xbox 360

Vývoj: EA / Respawn Entertainment
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 13. marec 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17916)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk