GTA SA recenzie

pridal saver 9.6.2005 o 10:42 pod hry
HRY > NOVINKY >

Pozrime sa ako dopadlo GTA SA pre Xbox a PC v prvých recenziách. Začnime PC verziou, tej dal Gamespot "len" 9.0, konkurenčný IGN dal 9.2. Zatiaľ však Xboxovej dávajú priemerne o pár desatín viac a to Gamespot 9.2  a IGN 9.5. Zo zaujímavých, extrémne nízke hodnotenie dal 1up a to len 8.5 a vysoké si xbox užil od Gamespy 5/5.

Všeobecne sa dá povedať, že obe verzie majú síce lepšiu grafiku ako pôvodná PS2 verzia, ale tá je na dnešné pomery a možnosti oboch systémov už len lepší priemer. V oboch verziách sú pridané aj rôzne malé grafické efekty, možnosť 30 sekundového replayu a vlastného soundtracku.

PC verzia má síce najlepšiu grafiku a konfigurovateľnosť, ale mierne zážitok z hry znižuje ovládanie, ktoré na klávesnici nie je také kvalitné ako na ovládači. Nechcem však povedať, že je zlé, je slušne odladené, ale jednoducho ovládať vozidlá a aj postavu môžete páčkami plynulejšie. PC má zase výhodu v zameriavaní myšou, kde hra nepotrebuje autolockovanie a sami si vyberiete, kam budete strieľať. Pri PC verzii sa objavili aj chyby a to napríklad problémy so zvukom, vypadávanie, sekanie, miešanie zvukov a čítal som aj o zaseknutí sa myši, ktorá prestala reagovať. Asi tam bude pár problémov s kompatibilitou. PC si však tieto malé problémy vynahradí modovateľnosťou a určite nejakou tou multiplayerovou utilitkou, ktorá umožní rozpútať v meste peklo (možno bude zaujímavé, ak do multiplayeru prepracujú boj o mestské štvrte, pribudol by tam tak aj náznak taktiky a stratégie).

Xboxová verzia nemá také problémy s kompatibilitou ako PC a obsahuje aj multiplayer pre dvoch hráčov rovnako ako PS2 verzia. Jediné na čo si pri Xboxovej verzii musíte zvyknúť, je ovládanie, ktoré je trochu inak nastavené ako pri PS2 verzii (ak ste nehrali na PS2, tak tento problém odpadá).

Celkovo by som povedal, že konverzie sa podarili, ale už v recenziách nedosiahnu také hodnotenie ako mala PS2 vezia minulý rok. Možno je to preto, že už je hra okukaná a nadšenie opadlo a možno aj preto, že čas pokročil a hráči už chcú viac. Potešilo by niekoľko nových prídavkov do hry oproti pôvodnej verzii a napríklad textúry na PC mohli byť ešte niekoľko násobne kvalitnejšie. Hra totiž nezaberá ani 200MB v pamäti a rozmazaných textúr je v hre viac ako dosť. Na druhú stranu hra bude takto fungovať aj na slabých počítačoch. Uvidíme ako autori prepracujú nové pokračovanie pre next-gen konzoly, tam budú nároky výrazne vyššie a po piatich rokoch budú musieť kompletne prepracovať grafiku (doteraz viac menej len rozširovali základ z GTA3).

Nakoniec si spomeňme ešte nové videá z PC verzie, ktoré sa objavili na oficiálnej stránke a tu nájdete 700MB quick done video, ktoré ukazuje ako sa hra dá dohrať za 7 hodín a 45 minút.





GTA SA recenzie GTA SA recenzie GTA SA recenzie GTA SA recenzie GTA SA recenzie GTA SA recenzie GTA SA recenzie
Páči sa mi!

Zaradené pod: gta, xbox, ati, grand theft auto






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk