WWE 2K BATTLEGROUNDS

WWE 2K BATTLEGROUNDS

5.0

Odľahčený wrestling, ktorému chýba adrenalín

Recenzia na PC verziu

Popularita bojových športov narastá, no herné spracovanie WWE od 2K má problém. Jej hry sú totiž už dlhšie prijímané veľmi vlažne a po poslednom 2K20 fanúšikovia doslova zúrili. Hra bola plná grafických bugov a glitchov, akoby pred vydaním nebola ani testovaná. Skôr než plnohodnotný AAA titul sa to celé javilo ako paródia, na ktorej sa len málo vecí dalo brať vážne. Kvalita série z roka na rok klesá a dostala sa do bodu, kedy by si v 2K mali vstúpiť do svedomia. 

Medzitým sa k nám potichu dostáva menší titul WWE 2K Battlegrounds. Ten dáva vývojárom veľkého brata série viac času na zlepšenie a hráčom aspoň malú cenu útechy. Nasleduje cestu po vzore NBA 2K Playgrounds, ktoré sa neberie až tak vážne. Na obrazovky fanúšikov wrestlingu chce priniesť zábavnú arkádu, ktorej hviezdami sú karikatúry obľúbených bojovníkov. Celé to dopĺňa farebná grafika, kariéra a ďalšie režimy. Stále však platí, že papier znesie veľa, ale realita býva iná a ako moje hodnotenie napovedá, WWE 2K Battlegrounds je presne ten prípad. 

Hneď na začiatku vás čaká skromná ponuka režimov. Máte tu turnaj, boje o kráľa bojiska, výzvy a exhibície žien či mužov, ktoré sa ďalej vetvia na niekoľko variácií. Zámerne však vynechávam slovo rôznych. Po ich vyskúšaní totiž čaro rýchlo vyprchá, pretože rozdiely medzi nimi musíte hľadať lupou. Niektoré som si do konca recenzie ani nevšimol. V iných je zas rôzny počet bojovníkov, ale prakticky sa jedná stále o to isté. Na začiatku vás síce krátku chvíľu môžu (ale nemusia) baviť, no po čase si vás ten stereotyp zaručene nájde. 

WWE 2K Battlegrounds
WWE 2K Battlegrounds Ponuka režimov vyzerá zaujímavo, ale opak je pravdou.
Ponuka režimov vyzerá zaujímavo, ale opak je pravdou.


WWE 2K Battlegrounds Čaká na vás asi 70 bojovníkov, kde nechýbajú známe tváre.
Čaká na vás asi 70 bojovníkov, kde nechýbajú známe tváre.


WWE 2K Battlegrounds Kariéra zvolila zaujímavý štýl rozprávania, aj keď s dejom je to horšie.
Kariéra zvolila zaujímavý štýl rozprávania, aj keď s dejom je to horšie.





K dobrému dojmu neprispievajú ani opakujúce sa animácie či zvuková kulisa v inak sviežej a hravej vizuálnej stránke. Hra beží na Unreal Engine 4, ktorý jej pristane. Pohyby sú plynulé, efektov je tu dostatok a zápasy pôsobia živo najmä vďaka okolitému prostrediu a divákom. Počas hrania som sa však stretol s pár menšími bugmi, no nešlo o nič závratné a na výsledné hodnotenie nemajú vplyv. Vizuál je teda z môjho pohľadu svetlá stránka hry.

Ak sa rozhodnete hrať sólo, z celej ponuky režimov je najatraktívnejšia kariéra. Treba však podotknúť, že ako ste čítali vyššie, ostatné režimy nenastavili latku vysoko. Kariéra je rozprávaná farebne ilustrovaným komiksovým štýlom, ktorý ma bavil, aj keď na obsah je pomerne skúpy. Ide o to, že WWE sa po rokoch rozhodlo hľadať nové hviezdy. V snahe dať šancu mladým talentom sa spája promotér Paul Heyman s legendou WWE Stevom Austinom, ktorý sa ako HR špecialista vydáva do sveta a štartuje výber. 

Tam vás čakajú zápasy, ktoré sa odohrávajú v niekoľkých prostrediach, za zvyčajne podobných podmienok. Nie vždy totiž bude nutné vášho protivníka zmlátiť. Čaká vás napríklad zápas, v ktorom budete musieť zobrať balík peňazí umiestnený na oplotení klietky skôr než váš súper. To sa vám bude snažiť znepríjemniť nielen on, ale aj elektrické vedenie. Takáto hra je k dispozícii aj ako samostatný režim. 

Tu však kreativita autorov končí a podobných sviežich výmyslov je tu žalostne málo. Ak máte radi arkády a wrestling, kariéra vás možno na začiatku udrží. Postupne však skĺzne do rutiny a aj ten najskalnejší fanúšik uzná, že tadiaľto cesta nevedie. Desiatky zápasov po svete sú extrémne podobné. Ak ste náhodou kariéru dohrali celú, napíšte mi správu, rád vám zagratulujem. 

Boje sú vo svojej podstate pomerne jednoduché a prístupné aj príležitostným fanúšikom. Spoliehajú sa na zopár tlačidiel a pod kožu sa dostávajú rýchlo. Hlavným kritériom v tomto smere bola zábava, ktorá nesklame, aspoň na začiatku. Kombinácie sú veľmi prístupné a bojový systém okrem základných úderov ponúka aj špeciality. Pred ich použitím však musíte naplniť ich ukazovateľ. K dispozícii sú chvaty, hody, vyvolanie zemetrasenia, ľadový dych, brutálne ohnivé údery, privolanie blesku, schopnosť zvýšiť poškodenie a podobne. Ponuka je obohatená o efekty, ktoré úderom dodávajú väčší dôraz. 

Špeciálne údery sú pri každom bojovníkovi rozdelené do troch blokov. Pred zápasom si ich môžete meniť podľa toho, ktoré sa vám už podarilo hraním odomknúť. Schopnosti postáv sú rozličné a dá sa povedať, že práve špeciálne údery sú to, čo podstatne obohacuje výsledný zážitok z hrania. Či to stačí, nuž, za mňa rozhodne nie. K boju patrí, samozrejme, aj obrana sústredená na jedno tlačidlo. V istých  momentoch však môžete zvrátiť súperov útok, ktorý otočíte proti nemu. 

A spomínal som, že po súperoch môžete hodiť napríklad motorku alebo to, že sa do súboja môže zapojiť krokodíl? Je to tak, ale znova - je to málo. Umelá inteligencia je totiž taká pribrzdená, že vám často stačí stláčať náhodné klávesy a výhra je vaša. Ak by sa to však nestalo, naučte sa zo 2-3 kombá a už vám nebráni nič k tomu, aby ste vytrieskali všetko, čo vám CPU postaví do cesty. 

Kampaň vám ukáže rôzne prostredia, ktoré dávajú košom tradičným arénam. Škoda, že ich variabilita je slabšia. Postupom v nich si odomykáte nové postavy, doplnky a špeciálne údery. V každej časti kampane sa zhostíte postavy, ktorá patrí do jednej z piatich tried. Majú svoje charakteristické vlastnosti a štýl boja. Aj keď v praxi, budem sa asi opakovať, ale rozdiely mohli byť väčšie. Mínusom kampane pre skúsených harcovníkov bude obťažnosť, ktorá môže pôsobiť až príliš jednoducho. Na druhej strane ju ocenia príležitostní a menej zdatní hráči, pre ktorých bude WWE 2K Battleground úplne prístupné. To oceníte aj pri gaučovej hre s kamarátmi, do ktorej sa môže zapojiť každý. Princípy hry si rýchlo osvoja aj príležitostní hráči. 

WWE 2K Battlegrounds
WWE 2K Battlegrounds Jednoduchá hrateľnosť je dôkazom, že úspech niekedy nemusí byť vydretý.
Jednoduchá hrateľnosť je dôkazom, že úspech niekedy nemusí byť vydretý.


WWE 2K Battlegrounds Špeciálne údery vás vezmú až za hranice ringu.
Špeciálne údery vás vezmú až za hranice ringu.


WWE 2K Battlegrounds V boji môžete hádzať stoličky, využívať gumené kladivo a rád sa zapojí aj krokodíl.
V boji môžete hádzať stoličky, využívať gumené kladivo a rád sa zapojí aj krokodíl.





(Ne)poteší aj možnosť vytvoriť si vlastnú postavu, pretože editor je skôr jednoduchší a voľby chudobné. Inak si môžete vyberať z okolo 70 známych či menej známych postáv, pričom nechýba ani dámska zostava. Autori sa síce tvária, že za každú triedu postáv sa hrá inak, ale pravda je taká, a teraz pozor, ŽE TO TAK NIE JE. 2K zároveň sľúbilo post-launch obsah, ktorý rozšíri ponuku hry a bude zadarmo. Otázne je, či niekoho bude zaujímať. 

Vo WWE 2K Battlegrounds nechýbajú ani mikrotransakcie, ktoré dnes hráči skrátka milujú. Dúfam, že iróniu v tejto vete bolo cítiť aspoň tak, ako nečestné úmysly vývojárov pri speňažovaní hráčov. Tu to však nie je až také tragické a prevažne ide len o kozmetiku. Odomykanie hraním je však pomalšie než trikrát reštartovaný vývoj The Last Guardian. Spolieha sa na to, že s hrou strávite veľa času. Ja osobne by som to inak urobil veľmi rád, keby hra bola skutočne dobrá. Mimochodom, balíček hernej meny začína na sume 4,99 a končí posunutím desatinnej čiarky doprava, na hranicu 49,99

WWE 2K Battlegrounds nie je plnohodnotnou náhradou za veľkú sériu. Mali by ste ju považovať skôr za prchavú jednohubku. Je plytká a málo kreatívna. Aj keď je tu zopár dobrých náznakov niečoho zaujímavého, nie sú ani zďaleka dotiahnuté. Ide o dokonalý príklad toho, že papier znesie veľa. Variabilita a hĺbka tu chýbajú ako soľ na arašidoch. Režimov je málo a sú takmer rovnaké. Nehovoriac o tom, že boje po istom čase sklznú do rutiny. Celé to trochu zachraňuje hranie s kamarátmi, ktoré pri gaučových turnajoch prináša zábavu, pretože netrpí tvrdosťou simulátorov. Pre sólo hráča WWE 2K Battlegrounds však nemá veľký zmysel, aj keď spočiatku trochu zabaví. Za 39,99 eur je však tá trocha žalostne málo.

WWE 2K Battlegrounds
WWE 2K Battlegrounds Boj o WWE prachy vás na chvíľu vytiahne zo stereotypu.
Boj o WWE prachy vás na chvíľu vytiahne zo stereotypu.


WWE 2K Battlegrounds Na opakujúce sa animácie pred zápasom si nezvyknete.
Na opakujúce sa animácie pred zápasom si nezvyknete.


WWE 2K Battlegrounds Editor postáv ponúkne aj zopár výstredností.
Editor postáv ponúkne aj zopár výstredností.






napísal Gam_er 19.10.2020
Páči sa mi! (+3)
5.0
Ohodnotiť
WWE 2K BATTLEGROUNDS
+ jednoduchá a prístupná hrateľnosť
+ zábavný vizuál, plný efektov
+ hranie s kamarátmi
- slabá ponuka režimov, takmer bez odlišností
- stereotyp
- pre niekoho až príliš jednoduché
- opakujúca sa kostra bojov
- nedotiahnuté možnosti
- chýbajúca variabilita
- málo muziky za veľa peňazí


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: 2K games / Saber Interactive
Štýl: Šport
Dátum vydania: 18. september 2020
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18421)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk