Trénujte myseľ na NDS

pridal spacejunker 9.7.2005 o 13:55 pod hry
HRY > NOVINKY >

Touhoku Daigaku Mirai Kagakugijutsu Kyoudoukenkyuu Center: Nou wo Kitaeru Otona no DS Training. Hra s takýmto podivným názvom dobíja rebríčky predajnosti v Japonsku (viete si predstaviť, že sa pýtate v obchode, či náhodou túto hru nemajú?). Anglický ekvivalent Touhoku University Future Science Collaborative Research Center's DS Training For Adults: Work Your Brain už naznačuje, že sa nebude jednať o celkom obyčajnú hru. O neherných tituloch pre handheld NDS sme už dávnejšie informovali a na Training for Adults zaostril server IGN.

Za týmto titulom stojí profesor Ryuuta Kawashima, ktorý tvrdí, že pravidelné cvičenia mysle dokážu predchádzať zábudlivosti, posilňujú pamäť a kreatívne myslenie. Výskumy potvrdili, že čítanie nahlas alebo riešenie jednoduchých matematických príkladov, trénujú pamäť. A na tomto koncepte je postavená aj hra (je to ešte hra?) Training for Adults. Po vzore WarioWare je hráč postavený pred sled úloh a počíta sa čas. Úlohy sa dajú riešiť okamžite alebo na dennej báze formou tréningu. Toho sa môžu zúčastniť štyria hráči, pričom hra eviduje výkony každého jednotlivo a zapisuje ich do prehľadného grafu.

Tréning zahrňuje rôzne úlohy, od čítania veľkého množstva textu (tu rozhoduje hráčova poctivosť, pretože v tomto prípade nefunguje hlasové rozpoznávanie), cez riešenie príkladov z násobilky, až po otázky typu „Čo bolo včera na večeru?“ alebo kreslenia obrázkov zvierat či obrysov svetadielov. Hracou plochou sa stáva touchscreen, kde sa kreslia odpovede a píšu výsledky z príkladov. Zaujímavá je úloha, kde musíte hovoriť do mikrofónu farbu, ktorá je napísaná na hornom displeji. Háčik je v tom, že správna odpoveď neleží v správne prečítanom názve, ktoré reprezentuje farbu, ale farba, ktorou je slovo napísané!

Training for Adults podporuje aj multiplayer pre 16 hráčov a dokáže podľa zodpovedaných otázok odhadnúť váš vek. Ak by ste sa chceli zabaviť inteligentnejšie, budete si pre tento titul musieť skočiť do Japonska.





Trénujte myseľ na NDS Trénujte myseľ na NDS Trénujte myseľ na NDS Trénujte myseľ na NDS Trénujte myseľ na NDS Trénujte myseľ na NDS Trénujte myseľ na NDS Trénujte myseľ na NDS Trénujte myseľ na NDS
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






na
DS

Vývoj: Nintendo / Nintendo
Štýl: logická
Dátum vydania:  máj 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20328)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk