Apple ide v UK na súd za 30% podiel na App Store

Črtá sa ďalší súd pre 30% na App Store a teraz chcú v UK od Apple vysúdiť odškodné za všetkých používateľov iPhone a iPad zariadení.

pridal saver 12.5.2021 o 19:54 pod hry
Apple ide v UK na súd za 30% podiel na App Store

HRY > NOVINKY >

Začína sa ďalší súd pre 30% na App Store a teraz chcú v UK od Apple vysúdiť odškodné za všetkých používateľov iPhone a iPad zariadení. Presnejšie pre všetkých 20 miliónov používateľov. 

Žaloba na Apple je za jeho monopolné správanie a chce kompenzáciu pre používateľov pre prehnané ceny za minulé roky. Všetko pre 30% podiel na App Store, keďže je to jediná možnosť, ako kupovať aplikácie na iOS.

Spoločná žaloba bola postavená pred londýnsky odvolací súd pre hospodársku súťaž Dr Rachael Kentovou, lektorkou digitálnej ekonomiky a vzdelávania spoločnosti na King's College. Na základe nej by používatelia mali dostať 1.5 miliardy libier. Cituje zákony, ktoré zakazujú zneužívanie dominantného postavenia na trhu. 

K tomu hovorí:

"App Store bol vynikajúcou bránou pre celý rad zaujímavých a inovatívnych služieb, ktoré milióny z nás považujú za užitočné, vrátane mňa. Ale 13 rokov po uvedení na trh sa stal jedinou bránou pre milióny spotrebiteľov. Apple tak žiarlivo stráži prístup do sveta aplikácií a účtuje vstupné a poplatky za používanie, ktoré sú úplne neoprávnené.

Minuloročné vyšetrovanie v kongrese USA odhadlo, že ročné globálne tržby Apple z App Store sú minimálne 15 miliárd dolárov ročne, ale náklady spoločnosti na prevádzku platformy sú iba 100 miliónov dolárov.

Apple to dosahuje pridaním prehnaných a neoprávnených poplatkov svojim používateľom. Ak by konkurenčné platformy a platobné systémy mohli súťažiť na svojich zariadeniach, nemohla by tieto premrštené poplatky účtovať. Je to zjavné zneužívanie zákona spoločnosťou Apple a jej vlastnými zákazníkmi. “

Lesley Hannah, partnerka právnickej firmy Hausfeld, ktorá bude stáť za želobou, dodala:

„Spoločnosť Apple vytvorila trh na vlastnej koži, na ktorom sú ľudia, ktorí vlastnia zariadenia Apple, odkázaní na poskytovanie aplikácií a služieb spracovania platieb pre digitálne nákupy. Tento trh využíva už roky účtovaním nadmerných poplatkov, ktoré v žiadnom prípade neodrážajú skutočné náklady na poskytovanie týchto služieb a na zabezpečenie toho, aby nikto iný nemohol konkurovať. Nakupujúci na to doplácajú a táto žaloba sa snaží o spravodlivé zadosťučinenie pre týchto používateľov. “

Nie je to jediný problém, ktorý má Apple v UK, protimonopolný úrad tiež skúma ich zneužívanie postavenia na trhu. V posledných mesiacoch sa ukazuje jedno, ak účtujete 30% na digitálnom trhu, máte monopolne postavenie a nie ste na konzole, môžete čakať žaloby. Všetci totiž vedia, že je to prehnané a všetci to chcú znížiť.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk