THE FABLED WOODS

THE FABLED WOODS

5.0

Lesný príbeh hodný pár hríbov

Recenzia na PC verziu

Príbehové adventúry sú čoraz rozšírenejšou súčasťou herného priemyslu. Sú to aj hry, ktoré nemajú na hráča vysoké nároky. Naopak, za málo peňazí ponúknu príbeh a častokrát aj krásne grafické orgie. Už sa nestáva, že by hráči nadávali, že je hra krátka, ako sa to svojho času stalo priekopníkovi Firewatch. Dnes sa očakáva kvalita a zahĺbenie do diela. Podarilo sa to jedinému vývojárovi, ktorý pracoval práve recenzovanom The Fabled Woods? Joe Bauer sa snažil, to je pravda, ale…

Zaujať novým titulom sa dá rôznymi spôsobmi. Tentokrát sa na to išlo potmehúdsky. Prezentácia spomína Unreal Engine 4, podporu RTX grafických kariet, ale aj DLSS a Ray tracing. Inými slovami, je to titul, ktorý využije drahé karty a mal by potešiť ich majiteľov. To sa doba posunula, však? Adventúra a prezentuje nové trendy v grafikách! Skutočne, podľa obrázkov to možno tak nevyzerá, ale titul vyzerá k svetu. Odporúčam minimálne pozrieť nejaké video z hry. Zázraky nečakajte. Nuž a to je skoro všetko. Pardón, jasné – ešte ten príbeh.


Dej hry vám zaberie také dve hodinky času, ide o krátky a intenzívny titul. Väčšinou mám pocit, že sú hry príliš dlhé, ale tu by bodlo ešte pridať aspoň dvadsať minút. Príbeh rozpráva tri krátke príbehy troch rôznych ľudí a vy máte hľadať stopy, čo sa vlastne udialo. Ide o mysteriózny príbeh na malom úseku lesa. Sú tu pohodené batohy na zemi, ohnisko, nejaká tá chalupa a textové odkazy. Príbeh je ako puzzle, musíte si ho poskladať. Herné koncepty na druhej strane zložité nie sú, stačí vám sledovať stopy a počúvať, čo kto rozpráva. Trošku sa prejsť na koniec móla pri jazere, nájsť tam kľúč od dverí a podobne. Pospájať, čo majú tri rôzne osudy spoločné, si žiada viac času. Možno druhé zahratie?

Nemohol som sa po celý čas zbaviť pocitu, že ma hra nijako nemotivuje. Príliš mi nezáležalo na tom, čo sa deje. Dobrá kniha má zaujať, pohltiť čitateľa – hra má bohatšie možnosti a tejto sa to nepodarilo. Ide napriek všetkému o príliš tuctové prostredie s tuctovými postavami. Snaží sa to vyzerať pôsobivo, ale texty a úroveň literárneho spracovania (alebo uveriteľnosti) nestojí za veľa. Obyčajná mini úloha v Zaklínačovi 3 bola o niekoľko úrovní vyššie.

The Fabled Woods, ktorého príbehom nás sprevádza človek menom Larry, nezaujal. Dohrá to každý, lebo je to pekný, ale priemerný titul. Neomrzí, lebo je krátky, ale ani to nie je riešením. Dej má mať záver a nie byť ustrihnutý ako sa to stalo v tomto prípade. Graficky áno, dá sa to považovať za slušné spracovanie, aj keď nie je úplne top. Dabing postáv a rozprávača, ale aj hudba je na dobrej úrovni. Koniec koncov soundtrack získate pri kúpe zdarma, rovnako aj PDF artbook s názvom The Notebook. Darčeky vždy potešia a to aj tie digitálne, ktoré sú vlastne pre všetkých, ktorí si hru kúpia.

The Fabled Woods je skrátka priemerným titulom, ktorý sa stratí v húfe iných hier a zapadne prachom. Ale ak ho uvidíte niekde vo výpredaji alebo zadarmo na Epicu, vyskúšajte.


napísal Possol 20.5.2021
Páči sa mi!
5.0
Ohodnotiť
THE FABLED WOODS
+ soundtrack,
+ podpora RTX grafických kariet
+ naratívny príbeh
- iba priemerná hra
- dej je slabý a bez väčšej hodnoty


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Headup Games / CyberPunch Studios
Štýl: Adventúra
Dátum vydania: 25. marec 2021
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk