7 SINS

7 SINS

6.5

Simsovka s erotickým podtónom s názvom 7 Sins k nám dorazila a my vám dnes ponúkame jej súhrnný profil.

Recenzia na PS2 verziu

Povedzme si to na rovinu. Čo sa v súčasnosti predáva najlepšie? Čo sa na nás valí z každého programu, reklamy či časopisu? Aké slovíčko má v názve populárny seriál so S. J. Parkerovou v hlavnej úlohe? No predsa sex. Od kedy sa totiž objavilo prvé číslo pánskeho magazínu PlayBoy, táto kedysi zakázaná téma prenikla do radov verejnosti natoľko, že už sa jej skrátka nie je možné vyhnúť. A práve tento fakt si začali v posledným mesiacoch všímať aj viaceré vývojárske štúdia, čoho výsledkom bolo nielen pokračovanie Larryho, ale taktiež aj rada sim-like titulov, ako napríklad Singles, resp. Playboy: The Mansion, v ktorých bolo šteklivých scén priam neúrekom. A práve na úspechy vyššie menovaných titulov chce nadviazať dnešné hrateľné porno s názvom 7 Sins, ktoré okrem množstva nudity ponúka aj nejaký ten svieži prvok naviac. Viac už ale v nasledujúcich riadkoch...

Už zo samotného názvu je jasné, že namiesto šírenia blahodárneho dobra (ktoré už pravdu povediac začína byť trápne) budete v hre v prevažnej miere konať zlo, rozdelené na 7 smrteľných hriechov, ktorými menovite sú: pýcha, závisť, obžerstvo, smilstvo, hnev, lakomstvo a lenivosť. Snáď ani nemusím dodávať, že väčšina týchto hriechov sa teší značnej popularite aj v súčasnom svete, ale čo už, keď doba je raz taká. Neústupčivá spoločnosť vyžaduje dokonalosť v každej maličkosti a preto niet divu, že jedinci, majúci v pláne dosiahnuť v živote aj niečo viac než len priemerný plat, sa musia neraz prikloniť k skutkom, ktoré ani v najmenšom nekorešpondujú zo všeobecne záväznými a platnými nariadeniami, tiež známymi pod názvom desatoro.

Nemá zmysel sa teraz touto témou obšírnejšie zaoberať a radšej vám rovno poviem, že 7 Sins ponúkajú značne odlišný herný systém, než ten, na ktorý ste boli doteraz u sims-klonov zvyknutí. Do popredia sa totiž dostáva hlavný hrdina so svojim životným príbehom, ktorý sa rozhodne radí medzi tie zábavnejšie a nejeden chlap sa bude pri ňom pochechtávať. Samozrejme, že pre ľudí so slabšou schopnosťou učiť sa, je pripravený aj tutoriál, ale neurobíte chybu, ak si ho zbežne prejdete aj vy, pretože v opačnom prípade vám bude rada herných mechanizmov pripadať ako nevhodný žart. Teda, po absolvovaní výuky v odbore hriešnik-odporný hajzel, sa vaša hlavná postava presunie do jej ďalšieho dejiska a to vymysleného mesta Apple City (žeby inšpirácia v Big Apple?). A ako už býva u väčšiny hier zvykom, aj tu začínate ako nič neznamenajúca nula, ktorej jedinou zmysluplnou činnosťou je predaj parfumov v miestnom luxusnom obchode.

7 Sins

menu hodné zlatej maliny
7 Sins

Xicht ako z telenovely
7 Sins

Cassanova v akcii

Predaj produktov pritom prebieha klasickým prehováraním vyhliadnutých charakterov a vaším hlavným cieľom bude ukecať čo najväčší počet. Úvodný scénar v miestnom obchode je ale len začiatkom vo vašej hviezdnej kariére a čoskoro po jeho zdolaní sa presuniete do lukratívnejších a teda aj finančne zaujímavejších oblastí. Dokopy sa tak môžete tešiť na 7 diametrálne odlišných lokácií, v ktorých zavítate nielen do úspešnej megakorporácie, ale aj do mocného combat klubu či sexi nightclubu, v ktorom rozhodne nie je núdza o príslušníčky nežného pohlavia (ale pozor! Občas chtiac-nechtiac narazíte aj na transvestitov!). Veľmi príjemne na mňa pôsobí škála predkladaných úloh, ktoré ani prinajmenšom neupadajú do stereotypu a aj keď drvivá väčšina z nich sa rieši prostredníctvom konverzácií a minihier (o tom si povieme o chvíľku), rozhodne sa pri nich budete baviť. 

Je na čase si bližšie priblížiť interakciu medzi postavami, ktorá bude tvoriť gro vašej in-game činnosti. Váš playboy môže nadviazať kontakt takmer s kýmkoľvek, ale na druhú stranu je jeho vzťah s každým objektom štandardne nastavený ako prvý kontakt (first contact), takže ak ste čakali perverznosti hneď po prvej vete, budete si musieť ešte chvíľku počkať. S každou osobou totiž prejdete sériou piatich vzťahových štádií, od čiste formálneho, až po hormónmi nabitého, pričom dosiahnutie nového stupňa vás bude stáť aj niekoľkominútovú slovnú prestrelku, často sprevádzanú množstvom afektov. Škála ponúkaných viet je ale vskutku obmedzená a navyše sú aj značne odlišné, takže s pomocou tlačítka F1, ktoré vám vyvolá čiastočné info o vašej obeti, sa dostanete presne tam, kde budete chcieť. V súvislosti s konverzáciami sa sluší dodať, že niektoré z dostupných akcií sú vhodné len pre určitý typ vzťahu a tak sa nečudujte, keď vám slečna vylepí po tom, ako jej hneď v prvej vete okomentujete poprsie (vlastná skúsenosť :-)).

Ďalším dôležitým aspektom úspechu v budovaní vzťahov je teda správna voľba slov a ak v tom získate určitú prax, žiadna úloha pre vás nebude problém. A tu sa konečne dostávam k hlavnému ťaháku 7 Sins, ktorým sú po vzore záletníka Larryho všakovaké minihry. Tie sa dostávajú ku slovu pri viacerých kľúčových momentoch a vďaka svojmu počtu (20) sa jednoznačne radia medzi to najlepšie, čo vás počas hrania tohto titulu stretne. Hľadanie povestného bodu G, šacovanie oblečenia za účelom krádeže, lišiacke sa pozeranie do dámskeho výstrihu, či fackovačka so šéfom sú len jedny z mála originálnych minihier, ktoré vás vytrhnú z často vkrádajúcej sa nudy a nebyť ich, určite by som tento titul zanechal už v jeho raných okamžikoch. Navyše, vďaka polopatistickým návodom vám každá takáto vložka prejde do krvi a na taký 3 pokus už budete okrádať ako sám veľký Garret.

7 Sins

Jednoducho monštruózne kozy!
7 Sins

Kradne sa všade... aj tu
7 Sins

Apple City z vtákovej perspektívy

Ak si ale myslíte, že váš hrdina je mašina na n-tú (podobne ako zamaskovaný týpek vo filme 8 mm) a dokáže vydržať aj tú najväčšiu záťaž (či už psychickú, alebo fyzickú), potom sa radšej otočte na opätku, pretože udržiavanie jeho potrieb na uzde vám dá poriadne zabrať. Tie sú síce iba tri, ale ich názvy snáď hovoria za všetko: sex, strach a násilie. Celodenné čumenie na ženské vnady vám vaše sexuálne chúťky vybičuje natoľko, že niekde si ich skrátka budete musieť skrotiť. Naopak, nudná, nikdy nekončiaca rozprava vedie k enormným návalom agresie, ktorú je opäť možné určitým spôsobom ventilovať. Pod slovom spôsob, ale rozhodne nečakajte mierumilovnosť, pretože aj v tomto prípade názov 7 Sins plní svoj účel na 100 %. Totižto, v každej z ponúkaných lokácií sa nachádza rada miest, ktoré vám poslúžia ako ukľudňovače a verte mi, že ich budete využívať až nezvykle často.

Ako príklad spomeniem hneď prvý flek, a síce luxusný butik. Ten vám napríklad poskytne na utlmenie agresie viacero bezbranných rastlín (ktoré sa stanú terčom vášho močenia), či pohodlné posedenie pri okne, ktoré je priam predurčené pre nadržaných úchylov, medzi akých sa jednoznačne radíte aj vy (teda váš hrdina :-)). Udržiavanie týchto atribútov pod kontrolou je životne dôležité, pretože nikto predsa neznesie vo svojej blízkosti perverzného blázna, obchytkávajúceho všetko živé aj neživé (príklad extrémnej sexuálnej túžby). Okrem vyššie spomínaných potrieb budete musieť bedlivo dohliadať aj na množstvo zlých mincí, ktoré zinkasujete pri každom, bohu sa priečiacom, čine. Našťastie nám dali autori aj možnosť sa z týchto hriechov vykúpiť a to vykonaním nejakej dobrej aktivity, napr. umytím riadu (ja viem, strach naháňajúca činnosť, ale keď raz človek musí, tak skrátka musí). Celkovo tak musím pochváliť viacero dobrých nápadov a herných mechanizmov, vďaka ktorým sa 7 Sins konečne vzdialil od zabehnutej simáckej formulky a dokáže zaujať aj tých, ktorým slávny Maxisácky titul redukuje počet mozgových buniek.

Z hľadiska technického spracovania sa ale radí 7 Sins medzi šedý priemer a hneď vám aj vysvetlím, prečo. Prvé, čo vás iste zarazí, bude rozhodne herné menu, ktoré sa ani omylom nedá označiť za profesionálne a skôr by som ho očakával u freeware titulov, než u plnohodnotnej a riadne predávanej hry. Samotný herný engine sa so svojimi funkciami a vymoženosťami síce radí medzi to lepšie na trhu, ale vďaka slabým skúsenostiam vývojárskeho tímu je jeho potenciál využitý akurát tak z polovice. Týka sa to hlavne detailnosti niektorých objektov a designu lokácií, ktorým rozhodne niečo chýba. Naopak musím pochváliť modely postáv, ich mimiku a taktiež aj niekoľko grafických fines (efekt bloom – rozmazanie), vďaka ktorým bude pohyb po tamojšom svete predsa len príjemnejší. Horšie už dopadli animácie a väčšina z vás ostane pri pohľade na odfláknutý pohyb hrdinu len v nemom úžase, prajúc si opravný patch v čo najbližšej dobe. Aspoň že autori vložili viac snahy do audio stránky, ktorá okrem viacerých príjemných melódií ponúka aj uspokojivý dabing, takže pri počúvaní tohto titulu vám určite nebude rezať uši. V závere už len doplním, že hardvérové nároky sú vďaka nedoladenosti enginu značné, viď. údaje v kolonke HW požiadavky.

7 Sins

ujo v prevleku za pajáca
7 Sins

...pissing and killing bees...
7 Sins

Šéfa pošlem o chvíľku do prdelačky :)

Nemôžem povedať, žeby som sa pri hraní 7 Sins nebavil, ale niečo tomuto titulu jednoducho chýba. Viac nahoty, nechutností, tvrdého sexu... skrátka, neviem. Na druhú stranu ale musím dodať, že oproti novým Singles, som sa do tejto gamesy dostal neporovnateľne rýchlejšie a vďaka viacerým úlohám a nápaditým minihrám som s ňou ostal až takmer do jej polovice :-). Tak či onak, ak patríte medzi fanúšikov životných simulácií a nevadí vám trošku erotična, rozhodne by ste to mali so 7 Sins skúsiť. Kto vie? Možno si vás získajú viac, než skutočný život.


napísal blade 23.9.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.5
Ohodnotiť
7 SINS
+ minihry
+ strelenosť niektorých nápadov
+ niektoré aspekty technického spracovania
- množstvo bugov
- po čase začne nudiť
- obmedzená herná náplň
- slabé animácie
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1GHz, 128 MB RAM, 32 MB grafická karta
Doporučená konfigurácia: CPU 1,5 GHz, 256 MB RAM, 64 MB grafická karta


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Monte Cristo / Monte Cristo
Štýl: Managementová
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  máj 2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| 7 Sins 23.9.2005
| 7 Sins obrázky 24.4.2005
| 7 Sins obrázky 3.2.2005
| 7 Sins ohlásené 24.5.2004
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19820)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk