Prechod dimenziami z Ratchet & Clank: Rift Apart by údajne zvládla aj PS3

SSD z PS5 nie je pre hru nevyhnutné, tvrdí zakladateľ TT Games Jon Burton

pridal Taiven 30.8.2021 o 15:16 pod hry
Prechod dimenziami z Ratchet & Clank: Rift Apart by údajne zvládla aj PS3

HRY > NOVINKY >

Burton, ktorý založil štúdio Traveler’s Tales v roku 1989 a režíroval mnoho ich hier, vyvracia mýty o Ratchet & Clank: Rift Apart od štúdia Insomniac Games na svojom YouTube kanále Coding Secrets, kde označuje niektoré vyjadrenia vývojárov za zavádzajúce. Nielenže portály objavujúce sa v hre nepotrebujú pre svoje fungovanie výkon SSD z PS5, ale taktiež tvrdí, že výsledok by bolo možné dosiahnuť na dve generácie starom hardvéri.

Nehovorí, že PS5 nevyužíva pre efektívnosť rýchlosť SSD disku, ale označuje za nepravdivé tvrdenia o nemožnosti spustenia týchto veľmi krátkych, často iba skriptovaných častí celej hry na staršej generácii konzol.

Prechod dimenziami z Ratchet & Clank: Rift Apart by údajne zvládla aj PS3

Ľahké by boli na vytvorenie, pre ich zanedbateľnú veľkosť i scenériu, najmä bonusové „Vreckové dimenzie“. Následne Burton vysvetľuje techniky streamovania assetov a poukazuje na grafickú jednoduchosť spolu s generickými objektami, ktoré sa v týchto portálových malých svetoch nachádzajú. Preto nezaberajú veľa pamäte, rýchlejšie sa načítajú a teda to isté by dokázali aj staršie konzoly. Rovnako by sa najzaujímavejšie časti hry v podobe niekoľkonásobných skokov medzi dimenziami dali utiahnuť inteligentným využívaním vyrovnávacej pamäte.

Hra teda pracuje najefektívnejšie ako môže práve vďaka malým alebo neinteraktívnym vopred načítaným sekciám, ako napríklad úsek prechádzania trhlinami. Kým nehráte, hra má dostatok času načítať ďalšiu hrateľnú sekciu. Teda medzi dvoma hrateľnými sekciami držanými v pamäti sa zobrazí krátka nehrateľná časť v trhline, aby ste si prechod nevšimli, ale taktiež aby nedošlo k žiadnym bugom. Práve na toto podľa neho slúži SSD, ktoré zabezpečí, aby sa všetko dialo tak, ako má.

Avšak už aj počiatočné tvrdenia spojené s predstavením hry o nemožnosti spustenia na inom systéme ako PS5 boli pri vydaní zjemnené práve režisérom hry Mikom Dalym. Ten uviedol, že hra ako Rift Apart by bola síce spustiteľná aj na PS4 systémoch, avšak vizuál by na tom veľmi utrpel.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk