Ako ruská invázia na Ukrajinu ovplyvňuje štúdio Frogwares a tamojšiu hernú tvorbu?

Po strašných udalostiach dnešného rána sme sa ihneď ozvali zástupcom ukrajinských štúdií a informovali sa o tom, či sú v poriadku.

pridal matus_ace 24.2.2022 o 17:50 pod hry
Ako ruská invázia na Ukrajinu ovplyvňuje štúdio Frogwares a tamojšiu hernú tvorbu?

HRY > NOVINKY >

Po strašných udalostiach dnešného rána sme sa ihneď ozvali zástupcom ukrajinských štúdií a informovali sa o tom, či sú v poriadku. Poznám v nich mnoho ľudí, s ktorými pravidelne komunikujem a záleží mi na tom, aby boli v bezpečí. Nielen kvôli tomu, že robia hry, ale lebo sú to skvelí ľudia, ktorí si nezaslúžia spolu s celou krajinou trpieť takúto inváziu. Od známeho štúdia Frogwares (Sherlock Holmes, The Sinking City) som zisťoval viac o situácii, ktorú vám tak približujú vlastnými slovami.

Môžete nám priblížiť, čo sa vlastne teraz deje na Ukrajine?

Bol vyhlásený výnimočný stav a terčom útokov sú rôzne vládne a vojenské zariadenia. Frogwares má ľudí po celej Ukrajine, takže niekoľko ľudí sa dnes o 5:00 zobudilo na zvuky ostreľovania a dopadajúcich rakiet v okolí. Prevažná časť tímu je v Kyjeve a povedali, že v uliciach je teraz poriadny verejný nepokoj a rozruch, pretože ľudia si začínajú robiť zásoby alebo sa snažia odísť na perifériu.

Ako vás to ovplyvňuje?

Frogwares robí, čo môže, aby čo najlepšie zabezpečilo bezpečnosť členov svojho tímu. Pochopte však, že tu je potrebné zachovať diskrétnosť a neuvádzať tieto podrobnosti verejne.

Keďže sa situácia neustále mení, Frogwares a tím to sledujú a podľa potreby sa prispôsobujú. Práca sa v určitých tímoch spomalila alebo úplne zastavila, pretože jednotliví zamestnanci začali robiť to, čo potrebujú, aby zaistili svoju bezpečnosť. Iní sa prihlásili do práce, aby aspoň mali čo robiť / mohli sa porozprávať so svojimi kolegami a dovoliť si nejaké rozptýlenie.

Časť vášho tímu sídli v Dubline. Uvažujete už nad možnosťou presunutia celého tímu mimo Ukrajinu?

Nie je to pravdepodobné. V Írsku žije len niekoľko ľudí a presťahovať štúdio s viac ako 80 ľuďmi z krajiny, ktorá nie je súčasťou EÚ, nie je jednoduchá úloha. Navyše to nie je niečo, čo by si každý v tíme želal, dokonca ani teraz. Na Ukrajine majú rodiny a životy, ktoré presahujú rámec ich zamestnania.

Ostatné krajiny na Rusko uvalia sankcie. Napríklad americké spoločnosti môžu mať zakázané obchodovať v krajine, čo môže ovplyvniť aj Valve alebo Steam. Ako tento krok ovplyvní ukrajinské štúdiá? Majú vaše hry v Rusku veľké publikum?

Áno, ruskí hráči tvoria veľkú časť nášho publika, takže akékoľvek sankcie budú mať dopad na nás a ďalšie štúdiá na Ukrajine, o tom niet pochýb. Ale či to tak obchody urobia, sa ešte len uvidí.

Frogwares pridalo reakciu na útok aj na twitter:

 





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19430)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk