Ako sa hrá Best Forklift Operator, kde ovládate vysokozdvižný vozík?

Simulácia pracovného stroja síce neprináša nič prevratné, ale dá sa pri nej obstojne relaxovať.

pridal Kordi 2.5.2022 o 13:29 pod hry
Ako sa hrá Best Forklift Operator, kde ovládate vysokozdvižný vozík?

HRY > NOVINKY >

Ponuka vyskúšať si v predbežnom prístupe na Steame simulátor vodiča vysokozdvižného vozíka sa neodmieta. Isteže, nie je to žiadny blockbuster, ktorého predobjednávky by sa dali počítať na milióny. Ale predsa len, kto z nás nikdy nepozeral s obdivom (a vyčítavým pohľadom drahej polovičky za chrbtom) na prácu frajerov s vysokozdvižným vozíkom v špecializovaných stavebninách a obchodných domoch, v ktorých sa s radosťou zašpiníte?

Best Forklift Operator ponúka presne to, čo by ste od neho očakávali: dostanete niekoľko paliet s predmetmi, ktoré je potrebné preniesť z miesta A na miesto B. Aby ste dostali bonusovú odmenu v podobe finančnej motivácie, musíte úspešne premiestniť vybraný počet objektov. To napokon so spotenými dlaňami a prehryznutým jazykom zvládnete, avšak minimálne zo začiatku je bez skúseností takmer nemožné splniť sekundárne ciele: zvládnuť presun s minimálnym počtom kolízií vysokozdvižného vozíka a v určitom časovom limite.

Princíp je teda jednoduchý, hrateľnosť je okresaná na minimum, ale vôbec to nevadí. Na logistiku paliet s tovarom nepotrebujete vysokoškolský titul. Po nadvihnutí vybranej palety sa farebne vyznačí miesto, kde ju máte uložiť, pričom ju nie je nutné uložiť na centimetre presne. Na začiatku ukladáte tovar do regálov v sklade, inokedy vykladáte z návesu kamiónu, premiestňujete ich medzi dvomi skladmi alebo naopak vybavujete zásielku a tovar nakladáte na exportovanie. Každá zo šiestich misií je vo svojej podstate absolútne prostá a ich splnenie v prvej kampani vám zaberie do desiatich minút. Až neskôr prituhne.

Ovládanie je zvládnuté komfortne. Pohyb vozíka je plynulý, nakladacou plošinou môžete aj nakláňať a nie len pohybovať vertikálne. Prudká akcelerácie či zatáčanie sú po naložení príliš riskantnou voľbou. Občas vynikla naša nemotornosť a vtedy zamrzela možnosť vrátiť sa v čase späť alebo aspoň možnosť uloženia pozície. Buď úlohu splníte, alebo nie a idete od úplného začiatku. Zatiaľ sme mali možnosť vyskúšať dve prostredia obsahujúce  po šesť zadaní.

Ako sa hrá Best Forklift Operator, kde ovládate vysokozdvižný vozík?

Doteraz vyzeral Best Forklift Operator ako fajn oddychovka. On ňou aj je a môžete akokoľvek ohrňovať nosom. No zároveň ho z priemeru do spodnejších vôd nevyspytateľných budgetových šokov potápajú tri faktory: technické spracovanie, príliš málo obsahu a fyzikálny engine. Kombinácia všetkých spomenutých aspektov potápa inak celkom zaujímavý koncept.

O výzore hry si spravíte obraz zo záberov. Nič extra, prostredie je strohé, nevýrazné, tuctové a fádne. A nevidíte žiadneho panáka, čo je vlastne po skúsenostiach s inými „simulátormi“ aj dobre. Platí však, že paliet s tovarom je zúfalo málo. Pestrosť, variabilita by hre neuškodila. To isté platí o úrovniach, ktoré sa v podstate opakujú a je ich málo. Ani kariéra neponúka nič navyše a ide o sled úloh. Neevidovali sme ani žiadne RPG prvky. Kým si našetríte na nový vysokozdvižný vozík, tak to potrvá, pričom ten používaný musíte pri kolíziách opravovať za zarobené peniaze. Zbytočnú strohosť môžeme z časti pripísať aj predbežnému prístupu.

Posledným klinčekom do rakvičky je fyzikálny model. Vysokozdvižný vozík sa pohybuje ešte celkom realisticky a rovnako je to i pri samotnej manipulácii s paletou. Avšak samotný tovar na nej je len prostý objekt, ktorý sa nijakým spôsobom nedeformuje, nepodlieha vplyvu nemotorného vodiča, ktorému všetko stále padá. Krabica vám spadne rovnako ako fľašky s minerálkou. Maximálne sa dozviete, že nastala kolízia a to je tak všetko. Taktiež by potešila možnosť vystúpiť z vozíka a paletou aspoň čiastočne manipulovať.

Best Forklift Operator nie je žiadna očakávaná bomba. Predbežný prístup nás však presvedčil o tom, že hranie sa s vysokozdvižným vozíkom môže byť aj zábava, ak od hry neočakávate nič iné. Aby sa však hra prepracovala vo svojom žánri medzi úspešnejšie projekty, musí výrazne zapracovať v troch oblastiach, ktoré hrateľnosť zbytočne devalvujú.





Ako sa hrá Best Forklift Operator, kde ovládate vysokozdvižný vozík?  Ako sa hrá Best Forklift Operator, kde ovládate vysokozdvižný vozík?  Ako sa hrá Best Forklift Operator, kde ovládate vysokozdvižný vozík?
Ako sa hrá Best Forklift Operator, kde ovládate vysokozdvižný vozík?  Ako sa hrá Best Forklift Operator, kde ovládate vysokozdvižný vozík?
Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk