Square Enix vysvetlilo odpredaj západných štúdií, niektoré značky si ešte nechalo

Square Enix predalo západné štúdiá, ale stále bude externe spolupracovať so západnými vývojármi na svojich značkách a necháva si aj indie vydavateľstvo.

pridal saver 2.5.2022 o 14:10 pod hry
Square Enix vysvetlilo odpredaj západných štúdií, niektoré značky si ešte nechalo

HRY > NOVINKY >

Square Enix zrejme nikdy nepochopilo západné hry a zrejme aj preto netuší, akú cenu mali štúdiá a značky, ktoré práve predalo. To nakoniec ukázalo aj 300-miliónovou sumou, ktorú vypýtalo za tri štúdiá a sériu veľkých značiek vrátane Tomb Raider. Všetko to predalo Embraceru.

Teraz sa to Square Enix snaží vysvetliť s tým, že peniaze chce investovať do Blockchainu, AI a Cloudu:

Transakcia pomôže spoločnosti prispôsobiť sa zmenám, ktoré prebiehajú v globálnom podnikateľskom prostredí, a to prostredníctvom efektívnejšieho rozdeľovania zdrojov, ktoré zvýši hodnotu spoločnosti urýchlením rastu jej hlavných činností v oblasti digitálnej zábavy. Okrem toho transakcia umožní spustenie nových činností tým, že pokročí v investíciách do oblastí vrátane blockchainu, umelej inteligencie a cloudu. Tento krok vychádza z politiky optimalizácie obchodnej štruktúry, ktorú spoločnosť stanovila v rámci strednodobej obchodnej stratégie predstavenej 13. mája 2021.

Transakcia tiež poskytne príležitosť lepšie zosúladiť našu zahraničnú vydavateľskú funkciu s našou organizáciou v Tokiu, prehodnotiť súčasnú štruktúru riadenia a súvisiace línie podávania správ a pokročiť v integrovanom riadení skupiny s cieľom maximalizovať celosvetové príjmy z budúcich titulov uvádzaných na trh štúdiami skupiny v Japonsku a v zahraničí.

V budúcnosti bude vývojová funkcia spoločnosti pozostávať z jej štúdií v Japonsku, Square Enix External Studios a Square Enix Collective. Zahraničné štúdiá spoločnosti budú naďalej vydávať značky ako JUST CAUSE, OUTRIDERS a Life is Strange.

Teda, samozrejme, Square Enix si nechali japonské štúdiá, ale budú naďalej pokračovať s indie firmami a externými firmami, ktorým budú dávať zákazky na ďalšie pokračovania svojich značiek, kde si nechali Just Cause, Outriders alebo Life is Strange.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19869)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk