Microsoft hovorí, že Sony upláca vývojárov, aby hry nedali do Game Passu

V dokumentoch, ktoré Microsoft poslal brazílskym úradom ako odpoveď na sťažnosti Sony, uviedol aj to, že Sony platí vývojárom, aby ich hry nešli do Game Passu.

pridal saver 10.8.2022 o 21:26 pod hry
Microsoft hovorí, že Sony upláca vývojárov, aby hry nedali do Game Passu

HRY > NOVINKY >

V dokumentoch, ktoré Microsoft poslal brazílskym úradom ako odpoveď na sťažnosti Sony, uviedol okrem exluzivít aj to, že Sony platí vývojárom, aby ich hry nešli do Game Passu. Snažia sa tak zabrzdiť rast služby.

To sme nakoniec aj videli v leaknutých zmluvách napríklad k Resident Evil hrám, kde boli podmienky, aby sa hra neobjavila v iných streamovacích službách. Nie je to nič neštandardné, keďže ak niekto platí vývojárovi, môže si určiť podmienky a napríklad aj zaplatiť, aby sa hra neobjavila na inej platforme vôbec. 

Celé je to odpoveď na to, že sa Sony brazílskym úradom sťažovalo, že odkúpenie Activisionu je protikonkurenčné a Call of Duty a Game Passu nikto nevie konkurovať. 

Microsoft presnejšie uvádza:

„Vzhľadom na to, že stratégie exkluzivity boli základom stratégie Sony na posilnenie jej prítomnosti v hernom priemysle a že spoločnosť Sony je lídrom v distribúcii digitálnych hier, obavy Sony o možnú exkluzivitu obsahu Activision sú minimálne nekoherentné,“ tvrdí Microsoft v dokumentoch zverejnených CADE.

"Opäť to odhaľuje strach z inovatívneho obchodného modelu, ktorý hráčom ponúka vysokokvalitný obsah za nízke náklady, čo ohrozuje vedúce postavenie, ktoré sa v priebehu rokov vytvorilo v stratégii zameranej na zariadenie a exkluzivity.

Schopnosť Microsoftu pokračovať v rozširovaní Game Pass bola prekazená túžbou spoločnosti Sony zabrániť takémuto rastu. Sony platí za „práva na blokovanie“, aby zabránila vývojárom pridávať obsah do Game Passu a iných konkurenčných predplatených služieb.

Sony nechce, aby atraktívne služby predplatného ohrozovali jej dominanciu na trhu digitálnej distribúcie konzolových hier. Inými slovami, spoločnosť Sony nesúhlasí so zavedením nových modelov speňaženia, ktoré by mohli spochybniť jej dominanciu a ohroziť ich biznis model."

Každá z firiem ide svojou cestou, pričom Sony nechce, aby muselo konkurovať Game Passu a snaží sa ho brzdiť. A to aj takýmito sťažnosťami na úrady. 





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk