XIAOMI WATCH S1

XIAOMI WATCH S1

8.5

Hodinky od Xiaomi aj s NFC platbami

Test

Xiaomi má v smart náramkoch a hodinkách silnú pozíciu, a to hlavne vďaka veľmi dobrému pomeru ceny a ponuky. Hlavne Xiaomi Band náramky idú veľmi dobre a do tejto série bol bol ohlásený Band 7 Pro, ktorý už je prakticky v podobe hodiniek, ale aj v samotných smart hodinkách ma Xiaomi svoju zaujímavú ponuku. 

Už sme sa predtým pozerali na Mi Watch a teraz sa ponuka rozšírila s Xiaomi Watch S1 sériou. Tá má tri verzie, a to základnú Watch S1 Active, strednú S1 verziu a aj elegantnejšiu S1 Pro. Prvé dve verzie beriete, ak chcete viac športové hodinky, S1 Pro vtedy, ak chcete elegantné do práce alebo k obleku (tieto ešte u nás nie sú dostupné).

My máme na recenziu S1 verziu, ktorá ponúka zaujímavý stred s kvalitnou konštrukciou a dobrou cenou:

  • Displej: 1.43 " AMOLED, 60Hz, nit, 466 x 466px
  • OS: vlastný systém
  • Nabíjanie: wireless nabíjanie
  • Rozmery:  46.5 x 46.5 x 11 mm 
  • Váha: 53 g
  • Batéria:  470 mAh
  • plná špecifikácia >>>

S1 prichádza rovno vo väčšej 46 mm verzii, v balení sú pridané rovno dva remienky, a to gumený a kožený a podľa toho, aký sa vám nosí lepšie alebo sa lepšie hodí, si vyberiete.  Oba sú čierne, len kožený zo spodnej strany hnedý. Pribalená je aj wireless nabíjačka s USB káblom, aj keď bez adaptéra, čo je už dnes bežné. Môžete si ju pripojiť ako do mobilnej nabíjačky, tak do PC.

Xiaomi Watch S1
Xiaomi Watch S1 Hodinky prichádzajú aj s dvomi remienkami.
Hodinky prichádzajú aj s dvomi remienkami.


Xiaomi Watch S1 Dizajnovo sú vo vyššej triede
Dizajnovo sú vo vyššej triede


Xiaomi Watch S1 Senzory sú mierne vyvýšené, plus hodinky dopĺňajú dve tlačidlá.
Senzory sú mierne vyvýšené, plus hodinky dopĺňajú dve tlačidlá.





S1 hodinky majú kovové telo, ktoré je na dotyk masívne a aj preto aj pre 46 mm veľkosť mierne ťažšie. Majú 53 gramov. Nie je to veľmi veľa, ale aj vzhľadom na veľkosť sú tak vhodnejšie na stredné alebo hrubšie ruky. Kovové telo dopĺňajú dve vysunuté okrúhle tlačidlá, ale hlavne odolné zafírové sklíčko. To vydrží viac ako bežné sklo a zároveň má pri odleskoch jemne zelený nádych, čo dodáva hodinkám pocit vyššej kategórie a už z pohľadu vidíte, že nejde o lacnú plastovú verziu.  Ako dizajnový prvok pridala Xiaomi okolo sklíčka malé čiarky znázorňujúce hodiny. Tieto okolité plochy okolo displeja sú totiž nevyužiteľné a je dobré ich niečím dizajnovým prekryť. 

Sklo je zarovnané s telom hodiniek, a preto bude dobré dávať si pozor na prípadné oškretie. Dajú sa však kúpiť fólie, aby ste si poistili ochranu. Zrejme budú dostupné aj gumené obaly, ale tie zas pokazia dizajn. Najlepšie je dávať si pozor.

Samotný dizajn hodiniek pripomína Samsung Watch, respektíve S1 Active verzia je veľmi podobná, ale v S1 je kovové telo pri spojení s remienkom viac potiahnuté do krajov a sú tak masívnejšie a elegantnejšie. Remienky pridáva Xiaomi klasické, sú dierkavé s dvomi úchytmi remienka z hornej strany. 

Batéria je tu, samozrejme, veľmi dobrá. Xiaomi má dobre spravený systém šetrenia batérie, aj keď za cenu absencie automatického sledovania aktivity. Znamená to však, že vám batéria vydrží aj okolo 10-12 dní bez problémov.  

Xiaomi Watch S1
Xiaomi Watch S1 Základných aplikácií je dostatok, niekoľko ešte viete doinštalovať z mobilu.
Základných aplikácií je dostatok, niekoľko ešte viete doinštalovať z mobilu.


Xiaomi Watch S1 V ponuke sú pekné číselníky
V ponuke sú pekné číselníky


Xiaomi Watch S1 Porovnanie so Samsung Galaxy Watch4
Porovnanie so Samsung Galaxy Watch4





Systém je tu použitý vlastný Xiaomi, teda nie je prepojený s Google store, ale Xiaomi má všetko vlastné aplikácie a vlastné možnosti hodiniek, číselník a aj celkové ovládanie.  Na samotných hodinkách horným tlačidlom vyvolávate zoznam akcií, spodným pre zmenu zoznam cvičení, pričom posunom na displeji doprava tu Xiaomi neponúka aplikácie, ale súhrny údajov a vaše dnešné výkony.

Každú položku si môžete rozkliknúť a dostanete sa do jej aplikácie. Máte tam tep, kroky, meranie kyslík, stres, je tu aj antistresové dýchanie, spánok. Z iných aplikácii je tu počasie, prehrávač hudby, telefón správy a aj budík alebo  stopky. Pridáva sa aj senzor tlaku vzduchu a ovládanie fotoaparátu na mobile.  Čo je dôležité, je tu Xiaomi Pay aplikácia, teda aplikácia na NFC platby, kde si môžete pridať svoju kartu a jednoducho tak hodinkami platiť.  Celé to dopĺňajú nastavenia priamo na hodinkách, kde si viete upraviť jas, vibrácie, pripojenia cez Bluetooth a wi-fi, nerušenie alebo zvuk a aj pripojenie headsetu.

Ak chcete viac nastavení, tie nájdete v Mi Fitness aplikácii v mobile, ktorou si hodinky nastavíte a ďalej upravujete. Aplikácia má ako možnosti nastavenia hodiniek, tak fitness monitoring. Môžete si tu tak detailne pozrieť svoje aktuálne výkony, týždenné a aj mesačné sumáre. Nájdete tu aj mapu pre beh, bicyklovanie, chodenie, ktorá vám zakreslí, kadiaľ ste prešli. 

Samotná záložka je tu na nastavovanie mobilu a ponúka detaily o hodinkách s nastaveniami notifikácií, informovaní o hovoroch, ale aj prepínanie systému monitorovania tepu, spánku, stresu atď. Vidíte tu aj batériu a hlavne si môžete zmeniť číselník. Tých je tu dostatok a ponúkajú niektoré veľmi pekné dizajny. Od klasických, cez retro, digitálne, až po športové súhrny.  Nie sú také nastaviteľné ako Samsung číselníky, kde viete meniť aj detaily. Tu si len vyberiete a máte ich. 

Čo sa týka aplikácií, je tu malý Store s niekoľkými aplikáciami, ktoré si môžete do hodiniek doinštalovať. Nie je tam nič výrazné, ale napríklad je tam kalkulačka, ktorá sa môže zísť hlavne v škole.  

Xiaomi Watch S1
Xiaomi Watch S1 Spojenie s Mi aplikáciou je základ. Sledujete v nej svoje výkony.
Spojenie s Mi aplikáciou je základ. Sledujete v nej svoje výkony.


Xiaomi Watch S1 Priamo vo fitness aplikácii sú aj nastavenia hodiniek.
Priamo vo fitness aplikácii sú aj nastavenia hodiniek.


Xiaomi Watch S1 Číselníkov je dostatok a vyberiete si.
Číselníkov je dostatok a vyberiete si.





Celkovo sú S1 veľmi dobré hodinky, ak chcete kompromis medzi štýlovými a športovými hodinkami. Majú kvalitné materiály, veľkú výdrž batérie a aj rovno dva remienky v balení. Aplikácií veľa nie je, ale všetko potrebné v hodinkách nájdete - od sledovania tepu a iných funkcii tela, až po rôzne fitness funkcie.


napísal saver 1.11.2022
Páči sa mi!
8.5
XIAOMI WATCH S1
+ dlhá výdrž batérie
+ NFC platby (cez Xiaomi Pay)
+ plná ponuka základných funkcií
+ dva remienky v balení
- len niekoľko aplikácií na doinštalovanie
- veľkosťou nebudú pre každého


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18418)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk