Gamescom 2022: Capes prináša superhrdinov v štýle XCOM

Austrálski vývojári chcú ponúknuť nový pohľad na hru so superhrdinami.

pridal Tanya 19.11.2022 o 13:37 pod hry
Gamescom 2022: Capes prináša superhrdinov v štýle XCOM

HRY > NOVINKY >

V čase, keď sme obklopení rôznymi médiami s témou superhrdinov, sa zdá, že už nemôže vyjsť niečo originálne, čo by sme predtým nevideli. Austrálske štúdio Spitfire Interactive sa však napriek tomu rozhodlo priniesť vlastných superhrdinov do herného žánru, aký by ste možno nečakali. Tím vývojárov, z ktorých niektorí predtým pracovali na Hand of Fate, prináša ťahovú taktickú RPG hru Capes. Ako nám prezradili počas Gamescomu, inšpiráciu zobrali zo súčasnej popkultúry, ktorá je plná superhrdinov a každý mesiac prichádzajú nové filmy a seriály ako The Boys či Marvel filmy. Od známych licencií sa chcú odlíšiť originálnym príbehom a zábavnými hernými mechanikami.

Z príbehu hry sa dozvieme, že v tomto svete kedysi existovala pôvodná skupina superhrdinov známych ako The Capes, ktorá však padla za obeť zloduchom. Mesto ovládla megakorporácia pod vedením super zloduchov, ktorí začali poľovať na ľudí s akýmkoľvek náznakom nadprirodzených schopností. Po 20 rokoch sa jeden z pôvodných hrdinov musí znovu objaviť na scéne, aby sa pokúsil napraviť napáchané škody. V hre bude vašou úlohou vytvoriť skupinu mladých superhrdinov, ktorí budú bojovať proti zlu. Postupne sa dozvieme motívy super zloduchov a zistíme, ako ich poraziť.

V hre ovládate skupinu najviac 4 hrdinov, no úvodné levely vám predstavia hrateľnosť s dvoma postavami. Príbeh je rozprávaný v podobe komiksovo štylizovaných 2D animácií, z ktorých sa dozvieme, že dvojica hrdinov menom Facet a Rebound musí získať na svoju stranu ďalšiu osobu, ktorá vykazuje superschopnosti. Musia to stihnúť ešte predtým, ako hrdinu zajmú nepriatelia. V úvodnej misii vám v ceste stoja iba bežní agenti, ktorí nemajú superschopnosti, no dokážu strieľať zo zbraní.

Podobne ako v XCOM hrách majú aj v Capes postavy možnosť pohybu a akcie. Okrem bežných útokov sme si v hre vyskúšali mechaniku, pomocou ktorej dokážete nepriateľa odzbrojiť. Neskôr, keď sa postavíte proti zloduchom so superschopnosťami, je možné túto mechaniku tiež použiť na nepriateľov predtým, ako využijú svoju schopnosť. Pri bežných nepriateľoch so zbraňami je neskôr v hre možné ich odzbrojiť a následne im zbraň zobrať.

Facet je tank a obranca, ktorý využíva krištále, aby sa chránil pred útokmi. Vytvorí si krištáľové brnenie, ktoré zvyšuje jeho odolnosť, no obmedzuje jeho pohyb. Facet má špecifický útok, ktorý dokáže zasiahnuť dvoch nepriateľov v rade za sebou a odhodiť ich. V niektorých misiách je viac vertikality, takže odhodenie nepriateľa z okraja alebo presunutie predmetov, od ktorých sa môže odraziť, dokáže hráčovi poskytnúť taktickú výhodu. Facet má tiež schopnosť vytvoriť krištáľovú stenu, ktorá bude pre nepriateľov predstavovať prekážku. Keď ju však umiestnite za nepriateľa, dokážete ho do nej odhodiť a spôsobiť dodatočné poškodenie.

Rebound predstavuje rogue triedu, je fyzicky slabšia ako jej kolega, no dokáže napáchať veľké v škody v správnych situáciách a využíva pri tom hlavne svoje schopnosti teleportácie a bodanie dýkami do chrbta. Každá postava má aj vlastnú ultimátnu schopnosť, ktorá sa nabíja rôznymi spôsobmi. Rebound je silnejšia po každom zásahu do chrbta nepriateľa a Facet je zase silnejší s každým absorbovaným úderom.

Po odstránení prvých nepriateľov sa vám podarí oslobodiť tretiu postavu menom Mindfire. Ten má schopnosť telekinézy, ktorú využíva najmä na útoky na diaľku. Rovnako si dobíja ultimátnu schopnosť každým úspešným zásahom nepriateľa, ktorý ho urobí zraniteľným. Môžete si nájsť slabšieho nepriateľa, ktorého tak zničíte jedným úderom. Alebo si nájdete silnejšieho nepriateľa, ktorého oslabíte a každý úder, ktorý spôsobia vaši ďalší hrdinovia, dobije Mindfireovu ultimátnu schopnosť.

V hre je dôležitá tímová akcia s rôznymi kombináciami útokov viacerých postáv. Rebound má bežne útok, s ktorým sa teleportuje a bodne nepriateľa dýkami. No keďže je na misii s Facetom, jej útok je o niečo efektívnejší. Keď sa Mindfire zosynchronizuje s Rebound, dokáže jej nepriateľov zmiasť a otočiť tak, aby ich zasiahla zozadu. Splnenie misií dodáva postavám nové body schopností. Postavám sa po dosiahnutí vyšších úrovní posilnia atribúty, odomknú nové schopnosti a s nimi aj nové kombinácie v závislosti od zloženia vášho tímu.

Štvoricu doteraz predstavených postáv dopĺňa Weathervane, ktorý ovláda blesky. Autori plánujú v budúcnosti ukázať aj ďalšie postavy, no ich celkový počet zatiaľ nešpecifikovali. Aj keď je Capes už vo finálnej fáze vývoja a je hrateľná od začiatku do konca, jej tvorcovia si chcú dať záležať na balansovaní hry. Ako nám prezradili, chcú ponúknuť náročnejšie misie, ktoré poskytnú podobnú výzvu ako XCOM, no zároveň má byť hra vhodná aj pre hráčov, ktorých skôr zaujíma príbeh a skúmanie vzťahov medzi postavami. Hlavná kampaň má však trvať viac ako 20 hodín, no s vedľajšími misiami a levelovaním všetkých postáv sa môže herná doba ešte natiahnuť. Vydanie hry je naplánované na začiatok roka 2023.





Gamescom 2022: Capes prináša superhrdinov v štýle XCOM  Gamescom 2022: Capes prináša superhrdinov v štýle XCOM  Gamescom 2022: Capes prináša superhrdinov v štýle XCOM
Gamescom 2022: Capes prináša superhrdinov v štýle XCOM  Gamescom 2022: Capes prináša superhrdinov v štýle XCOM  Gamescom 2022: Capes prináša superhrdinov v štýle XCOM
Gamescom 2022: Capes prináša superhrdinov v štýle XCOM  Gamescom 2022: Capes prináša superhrdinov v štýle XCOM
Páči sa mi! (+1)






Gamescom 2022: Capes prináša superhrdinov v štýle XCOM
PC
PS4
Xbox One
Switch
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Defiant Development / Spitfire Interactive
Štýl: Stratégia
Dátum vydania:  máj 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk