Blizzard v Číne zastaví World of Warcraft, Diablo a ďalšie svoje hry

NetEase a Activision-Blizzard sa nedohodli na novej zmluve.

pridal saver 20.11.2022 o 15:46 pod hry
Blizzard v Číne zastaví World of Warcraft, Diablo a ďalšie svoje hry

HRY > NOVINKY >

NetEase, ktorý doteraz prevádzkoval Activision-Blizzard hry v Číne, má hlavu v smútku. S Activisionom sa nedohodli na podmienkach novej zmluvy, ktorá vyprší v januári. Hry ako Overwatch, World of Warcraft, Diablo 3, Hearthstone, Starcraft a Heroes of the Storm tak zrejme budú v Číne zastavené.

Zmluva je platná ešte do 23. januára, ale už teraz Blizzard China a aj NetEase oficiálne ohlásili, že sa nedohodli.

Blizzard povedal:

"Obe strany nedospeli k dohode o obnovení zmlúv, ktorá by bola v súlade s princípmi fungovania spoločnosti Blizzard a jej záväzkami voči hráčom a zamestnancom," vysvetľuje štúdio, "a zmluvy vypršia v januári 2023. Blizzard Entertainment tak pozastaví väčšinu herných služieb Blizzard v pevninskej Číne z dôvodu vypršania platnosti súčasných licenčných zmlúv so spoločnosťou NetEase, Inc. 23. januára 2023."

Firma hovorí, že hráči čoskoro dostanú informácie, ako budú ďalej fungovať. Hráčom, ktorí si zakúpili, ale nevyužili hernú menu alebo zaplatený hrací čas, ako sú napríklad battle passy, budú vrátené peniaze. Pritom Diablo Immortal, ktorá je vydaná na základe samostatnej zmluvy Blizzardu a Netease, nebude nijako ovplyvnená.

NetEase k tomu hovorí:

"Po dlhých rokovaniach sa nám stále nepodarilo dosiahnuť dohodu so spoločnosťou Activision Blizzard o niektorých kľúčových podmienkach spolupráce," uvádza sa vo vyhlásení Netease. "NetEase Games urobí všetko pre to, aby si splnila svoje povinnosti a slúžila hráčom do poslednej chvíle. Sľubujeme, že urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme rokovali so spoločnosťou Activision Blizzard a v čo najväčšej miere chránili záujmy čínskych hráčov v otázkach týkajúcich sa náhrad, herných údajov, virtuálneho vlastníctva, práv k hrám, ktoré všetkých znepokojujú."

Šéf NetEase Simon Zhu si servítku pred ústa nedával a odkazuje na blbca v zákulisí:

"Ako hráč, ktorý strávil desaťtisíc hodín vo svete Azerothu, Starcraftu a Overwatch, sa cítim veľmi zlomený, pretože budúci rok už nebudem mať prístup k svojmu účtu a spomienkam," hovorí Zhu. "Jedného dňa, keď sa bude dať povedať, čo sa stalo v zákulisí [hry], budú mať vývojári a hráči úplne novú úroveň pochopenia toho, koľko škody môže napáchať jeden blbec."

Šéf Blizzardu Mike Ybarra (nevieme, či je on tým blbcom, ale skôr to bude Kotick) medzitým hľadá ďalších partnerov, s ktorými budú v Číne spolupracovať:

"Sme nesmierne vďační za vášeň, ktorú naša čínska komunita prejavovala počas takmer 20 rokov, keď sme prostredníctvom spoločnosti NetEase a ďalších partnerov prinášali naše hry do Číny," hovorí Ybarra. "Ich nadšenie a kreativita nás inšpirujú a hľadáme alternatívy, ako naše hry v budúcnosti opäť priniesť hráčom."

To všetko sa deje medzitým, ako už aj v Číne prebieha hlbšia analýza odkúpenia Activision Blizzardu Microsoftom. Uvidíme, čo spraví Microsoft s touto čínskou ponukou hier, ak firmu nakoniec odkúpi a či sa vráti naspäť k NetEase.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19885)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk