Aké retro konzoly môžete zobrať pod stromček?

Ak chcete pod stromček darovať nejaké herné retro, ponuka na trhu je stále bohatá.

pridal matus_ace 27.11.2022 o 19:04 pod hry
Aké retro konzoly môžete zobrať pod stromček?

HRY > NOVINKY >

Retro konzoly už možno nie sú takým hitom ako pred pár rokmi, ale stále je ich ponuka pomerne bohatá. Ak teda pod stromčekom chcete blízkych alebo seba obdarovať nejakým retro herným zážitkom, rozhodne je z čoho vyberať. K dispozícii sú rôzne klasické konzoly, sú tu aj handheldy a dokonca aj automaty. Závisí na tom, na akej značke ste vyrastali.

 

Aké retro konzoly môžete zobrať pod stromček?

The A500 Mini (recenzia)

Tvorcovia konzol The C64 sa z Commodore 64 presunuli na PC Amiga 500 a priniesli jeho zmenšenú verziu. Tá síce nemá funkčnú klávesnicu, ale má dostatok portov na pripojenie periférií. a ak vám nestačí 25 predinštalovaných hier, môžete si zahrať ďalšie z USB diskov. Medzi hrami sú napríklad Alien Breed 3D, Kick Off 2 alebo Worms: The Director’s Cut. V balení tiež získate gamepad a retro myš.

Na heureke kúpite od eur

 

 

 

Aké retro konzoly môžete zobrať pod stromček?

PlayStation Classic (recenzia)

Sony prinieslo mini verziu prvej PlayStation konzoly a doplnilo ju naozaj dobrými hrami, na ktoré s láskou spomínajú mnohí z nás. Je tam Tekken 3, Destruction Derby, GTA, Final Fantasy VII, Resident Evil Director´s Cut alebo Syphon Filter. Horšia je už kvalita emulácie, ktorá nie je dobrá a niektoré hry bežia dosť zle. Kvôli ponuke hier sa ale nad konzolou oplatí pouvažovať.

Na heureke kúpite od eur

 

 

 

Aké retro konzoly môžete zobrať pod stromček?

Nintendo Game and Watch (recenzia)

Nintendo po mini verziách NES a SNES oživilo ďalšie kultové zariadenia zo svojej minulosti a do Game & Watch handheldy. Avšak teraz na to firma išla trochu inak. Zobrala klasický formát zariadenia a dala tam klasické 8-bitové hry a k nim aj nejaké menšie bonusy. K dispozícii sú verzie so Super Mario Bros. a The Legend of Zelda.

Super Mario bros verziu

Na heureke kúpite od eur

 

 

 

Aké retro konzoly môžete zobrať pod stromček?

SEGA Astro City Mini

Rovnako ani legendárna Sega nenechala oblasť retro zariadení bokom a priniesla ich hneď niekoľko. Éru Mega Drive si pripomenula hneď dvomi verziami Mega Drive Mini a taktiež si zaspomínala na svoje automatové úspechy. Priniesla mini verziu Astro City automatu, ktorá obsahuje 37 automatových klasík, napríklad Virtua Fighter, Wonder Boy, Fantasy Zone, Golden Axe a mnohé ďalšie.

Na heureke kúpite od eur

 

 

 

Aké retro konzoly môžete zobrať pod stromček?

Evercade VS

Evercade má na konte už niekoľko zariadení a na retro ide zaujímavým spôsobom. Oficiálne si licencuje hry, pre ktoré vytvára vlastné cartridge ako médium. VS konzola nadviazala na úspešný handheld a priniesla možnosť zahrať si vo dvojici, zároveň ale vylepšila hardvér, takže tu máte možnosť hrať až vo štvorici, sťahovať aktualizácie cez wifi a podobne.

Na heureke kúpite od eur

 

 

 

Aké retro konzoly môžete zobrať pod stromček?

Retro automaty

Čoraz populárnejšie sa stávajú automatové formáty, kde nájdete oficiálne licencované hry, klasické ovládanie a zaujímavé vyhotovenie. Ceny však idú dosť hore, kde si naozaj priplácate za niečo netradičné, neraz aj s displejom.

Arcade1up Midway Legacy je jeden z mnohých podobných automatov od Arcade1up. Tento je zameraný na klasiky od Midway a je vo vyhotovení originálneho Mortal Kombat 2 automatu so 17" displejom. Nájdete tu 12 hier vrátane Mortal Kombatov, Joust, Rampage a ďalších.

Arcade1up Atari Couchcade má skôr konzolový formát, pripája sa k TV, ale ovládanie je klasické automatové. Nájdete tu 10 klasických automatových hier od Atari, napríklad Missile Command, Asteroids, Lunar Lander, Centipede, Tempest a ďalšie.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk