Detailne vám ukážeme Game & Watch: Super Mario Bros.

Nintendo dnes vydalo nový retro handheld Game & Watch a celý sa nesie v téme legendy Super Mario Bros.

pridal MiNe 13.11.2020 o 21:30 pod hry
Detailne vám ukážeme Game & Watch: Super Mario Bros.

HRY > NOVINKY >

Nintendo pokračuje v oslavách 35-teho výročia Super Mario Bros. vydaním špeciálnej edície Game & Watch systému. Tento zberateľský kúsok je spojením histórie G&W a úspešnej hernej série.

Prvou zaujímavosťou je, že na Game & Watch systémy nikdy nebola vydaná žiadna Super Mario Bros. hra. Prvá hra Super Mario Bros. vyšla v roku 1985 na Famicom/NES, no Game & Watch handheldy sú ešte staršie a tie prvé vyšli už v roku 1980. Tvorca tohto systému, Ganpei Yokoi (1941-1997), je veľmi známa osobnosť pre fanúšikov Nintenda. Nápad spraviť čisto herné zariadenie vraj dostal, keď videl znudeného účtovníka cestujúceho do práce hrať sa na kalkulačke. A takto sa naštartovala mobilná herná história. Od 28. apríla 1980, keď prišlo vydanie Ball na Game & Watch, ubehlo už viac ako 40 rokov a tieto herné zariadenia ovplyvnili život nejedného z nás. V našich končinách spravili dokonalé kópie súdruhovia zo ZSSR a o hry, ako napríklad No počkaj zajac, Chobotnica, Poľovník, Formule, Veselý kuchár a iné sa bili nielen deti medzi sebou, ale aj s dospelými. Ak vás zaujíma osud Game & Watch podrobnejšie odporúčam "Game and watch unofficial guide" od Davida Gschmeidlera, ktorá bola dlho len v nemčine, ale už existuje aj anglická mutácia. Nájdete ju na gameandwatch.at. 

 

Tak čo nám prinesie táto špeciálna edícia?

Z Game & Watch sveta hru Ball, samozrejme, v špeciálnej verzii. Účinkuje v nej Mario a je to výrazný grafický update oproti pôvodnej hre. Ďalšie dve hry sú Super Mario Bros. a Super Mario Bros.: The Lost Levels. To je všetko a viac už nečakajte. Jedine, že si vymyslíte ďalšie hry pomocou hodín a vstavaného budíka. V minulosti nie každý mal také šťastie, aby ho budila takáto hi-tech novinka. Každá "konzola" mala vlastnú animáciu/ikonku, ktorá Vás vítala do nového dňa. Prvý krát bolo na G&W zapracované striedanie rôznych častí dňa, čiže keď budete pozerať na pozadie, iné bude ráno, cez deň, v noci. Ďalšou vychytávkou pri súčasnom stlačení A+B je blikajúci čas v hodinách, meniaci sa povrch, po ktorom v hodinách beháte, a podobné tajné triky. Má ich byť spolu 35.

Postupne ľudia budú odhaľovať ďalšie skryté funkcie napr. Mario Drawing SongTakže v budúcnosti môžeme očakávať viac Easter Eggov, ako len v prípade No Počkaj výber medzi variantami A a B, ktorých rozdiel tkvel v tom, či sa vajíčka kotúľali dole naraz z troch, alebo štyroch žľabov. Bohužiaľ sa pri výrobe vyskytli aj chyby a Nintendo sa už stihlo ospravedlniť za chybu pri zlom nastavení jazykových mutácií pri kreslení Super Maria pomocou pesničky.

Nebojte, nebudete musieť každú chvíľu behať po elektrách a zháňať baterky ako v minulosti. Klasické dve LR43 alebo novšiu CR2032 batériu už našťastie nahradila vstavaná batéria nabíjaná pomocou USB-C. Nečakajte slúchadlový výstup alebo možnosť pripojenia Bluetooth slúchadiel, chceme byť predsa retro a všetci tak musia vidieť, že sa hráme. Hlasitosť sa ale, samozrejme, dá regulovať.

Ak ste od tohto systému očakávali, že s ním budete cestovať a hrať všetky Game & Watch hry, budete sklamaní. Na druhej strane ale v rukách držíte zberateľský kúsok, ktorý oslavuje hernú históriu a jednu z najväčších legiend, aké sa tu od začiatku éry videohier vôbec objavili.

 

Game & Watch Super Mario Bros. kúpite za 50 eur





Detailne vám ukážeme Game & Watch: Super Mario Bros.  Detailne vám ukážeme Game & Watch: Super Mario Bros.
Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19880)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk