PARTY MAKER

PARTY MAKER

1.0

Ruka hore, ide sa na párty

Recenzia na PC verziu

Potenciál ďalšieho z rady simulátorov čohokoľvek bol o čosi bohatší na akcie než bežné upratovanie alebo čistenie hajzlíkov na železničnej stanici. Vývojári z Forestlight Games však celú myšlienku vzali, rituálne ju upálili, následne sa na ňu vymočili, zahrabali na kopčeku a postavili na nej budovu, v ktorej programujú svoje bizarné kúsky. Party Maker je hrou, ktorá vás prinúti sa zamyslieť nad zmyslom života.

Základná myšlienka je prostá: bude sa konať oslava a vy ju musíte pripraviť. V prvom rade sa pustíte do upratovania neporiadku, ktorý ktovie prečo po sebe zanechala pôvodná zostava alebo ani samotní vývojári netušia, prečo je areál či miestnosť v tak dezolátnom stave. Tu umyjete podlahu, tam pozbierate vrece s odpadom či prázdne fľaše či krabice. Logiku za tým nehľadajte. Občas dostanete možnosť opraviť zničené objekty (záchody v bare, strechu na stodole alebo rúry na vesmírnej stanici na Marse) a následne vyzdobíte vopred určené miesto podľa toho, aká party sa to má vlastne konať.

Party Maker
Party Maker S dekoráciami sa môžete vyhrať, ale nemá to zmysel. Až neskôr sme zistili, že paravany sú opačne.
S dekoráciami sa môžete vyhrať, ale nemá to zmysel. Až neskôr sme zistili, že paravany sú opačne.


Party Maker Zraz milovníkov mačiek v miestnej telocvični. Najprv však musíte opraviť zatekajúci strop.
Zraz milovníkov mačiek v miestnej telocvični. Najprv však musíte opraviť zatekajúci strop.


Party Maker Nechce sa vám pripravovať party? Zajazdite si na traktore. Je to rovnaká zábava. Žiadna.
Nechce sa vám pripravovať party? Zajazdite si na traktore. Je to rovnaká zábava. Žiadna.





Okrem toho môžete zbierať tajné predmety, ktoré vám sprístupnia špeciálne predmety – dekoráciu vašej kancelárie. Zbytočnosť? Áno. Niektoré objekty určené pre dekoráciu sú financované prostredníctvom peňažnej meny, iné zas vyžadujú zbieranie smetí či predmetov, ktoré vám virtuálny vysávač rozmení na drobné, respektíve suroviny. Z nich si môžete zakúpiť iný, konkrétny predmet, ku ktorému by ste sa iným spôsobom nedostali. V konečnom dôsledku je to ale úplne jedno. Očakávali ste niečo viac? Aspoň základné možnosti úpravy priestorov, než kliknutie na spadnutý luster a kliknutie na jeho zavesenie? Čakajte ďalej, tadiaľto cesta nevedie.

A to je všetko, vážení hodovníci. Nakukneme do honosnej sály, v ktorej sa bude odohrávať komorný koncert pianistu, navštívime strašidelný zámok pre uctievačov temných síl alebo športovú halu, v ktorej sa stretli milovníci mačiek. Ázijské exteriéry pre svadobčanov síce vyzerajú na prvý pohľad ako priestor bohatý na úpravu, no napokon sa vaše možnosti na dekorovanie zúfalo zúžia. Dostanete sa aj do baru, kde pripravíte párty pre oslávencov, na farme vás čaká dedinská tancovačka na hrade stredové vyzdobovanie, vo vzducholodi to bolo ktoviečo, pretože nám stačilo rozmiestniť niekoľko balónov. A vo vesmíre pripravíte sci-fi párty. Bodka.

Nudná bodka, pretože akákoľvek akcia je len trpkým klikaním bez akejkoľvek snahy o odmeňovanie. Čistenie priestorov mopom je únavné a zbytočné. Zbieranie odpadu vysávačom nevytrháva hrateľnosť zo suterénu zábavnosti. Opravovanie poškodených objektov zo surovín, ktoré nazbierate v danej misii, taktiež nezlepší parametre hrania. Ak bude zle, bránia vám v prechode včely, najprv ich odoženiete kadidlom, odstránite úľ vysávačom a vybavené. Zachrániť by to mohla samotná výzdoba priestorov.

Ak ste nedočkavo prešli okom po výslednom hodnotení, asi už tušíte, že zdobenie rôznych lokalít koncept hry nezachránilo pred pádom medzi herný odpad. Rozdelenie predmetov do jednotlivých kategórií vítame, avšak ani po niekoľkých hodinách sme sa v nich nevyznali a zúfalo nimi preklikávali. Aby toho nebolo málo, je ovládanie s dekoráciami absolútne user-unfriendly. Zoraďovanie alebo uprednostňovanie obľúbených či potrebných pre splnenie aktívnej úrovne by ste v hre hľadali márne. Navyše ide len čisto o objekty bez akejkoľvek interakcie, takže stôl s jedlom vyzerá stále rovnako.

Zmeny medzi položkami či kategóriami nie sú definované prostredníctvom záložiek a menu ako to poznáme z iných softvérov. A teda je odskúšané, že tento spôsob je plne funkčný. Volíte si stláčaním tlačidiel vľavo a vpravo pre kategóriu a konkrétny predmet. Len na začiatku uvidíte svoju celú ponuku, avšak to iba preto, že na úvod sú vaše možnosti obmedzené. Akonáhle vám začnú dekorácie pribúdať po desiatkach, zvyšuje sa úmornosť vyhľadávania konkrétnej položky. Nie, toto sa neovláda dobre ani gamepadom.

Osvieženie jazdou na traktore či skákaním po traverzách vedľa vzducholodi sú mizerné hrateľnosťou i spracovaním. Ovládanie ako také je neskutočne arkádové a nepresné. Ani technické spracovanie hru z biedy nevytrhne, ale ju naopak potápa do ešte väčšieho marazmu. Prostredie bez akejkoľvek interakcie je statické a umelé. Hardvérová nenáročnosť nepramení z dobre napísaného kódu, ale vizuálu spred desiatich (dvadsiatich?) rokov. Ozvučenie takmer neexistuje a hudba síce áno, ale bolo by lepšie, keby sme sa tvorcovi kakofónií zložili na načúvací prístroj. Svet by bol hneď lepším miestom pre život.

Party Maker
Party Maker Nesmie chýbať bar s diskotékou, ale v konečnom dôsledku je jedno, kde sa nachádzate.
Nesmie chýbať bar s diskotékou, ale v konečnom dôsledku je jedno, kde sa nachádzate.


Party Maker Podarilo sa nám otvoriť okno, ale vyskočiť sme z neho nemohli.
Podarilo sa nám otvoriť okno, ale vyskočiť sme z neho nemohli.


Party Maker Po dopísaní tohto popisu autor vymaže svoje spomienky na deň, kedy tento skvost hral a už si na ňu nikdy nespomenie.
Po dopísaní tohto popisu autor vymaže svoje spomienky na deň, kedy tento skvost hral a už si na ňu nikdy nespomenie.





Hodnotiť Party Maker je náročné. Ide o herný odpad na prvý, druhý a aj ten posledný pohľad. Po dohraní, ktoré vám zaberie približne štyri hodiny, si budete spytovať svedomie nad premárneným časom, ktorý ste mohli venovať tým najmenej obľúbeným domácim prácam. Navyše nemôžete uložiť pozíciu počas hrania misie, takže musíte začínať vždy od začiatku rozohranej úrovne. Jediným kladom ostáva, že vám po úspešnom splnení všetkých misií hra ponúkne jedinú možnosť: quit the game. Poďakovanie za hranie berieme ako čierny humor. Poďakujeme, ale už nikdy viac.


napísal kordi 19.12.2022
Páči sa mi! (+2)
1.0
Ohodnotiť
PARTY MAKER
+ nie, skutočne nemáme ani jediný
- otrasné technické spracovanie
- mizerná hrateľnosť
- od začiatku po koniec nuda
- neintuitívne ovládanie
- nefungujúce achievementy a bugy
- misia na Marse (???)
- pre splnenie úlohy stačí nelogicky rozmiestniť predmety
- bez ukladania progresu počas úrovne
- absencia zmyslu celej hry
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Intel Core i3 3.20 GHz/Phenom II X4 3.2 GHz, 4 GB RAM, GeForce GTX 970/Radeon RX
Doporučená konfigurácia: odporúčame lobotómiu a dolámanie oboch horných končatín


RECENZIE HRÁČOV
Party Maker
PC

Vývoj: PlayWay, HeartBeat Games / Forestlight Games
Štýl: Simulácia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk