Podľa Microsoftu bol pre UK včerajšok najčernejší deň. Vyzýva premiéra, aby sa na CMA pozrel

Microsoft práve UK naznačil, že svoje peniaze môže investovať aj do iných krajín.

pridal saver 27.4.2023 o 14:20 pod hry
Podľa Microsoftu bol pre UK včerajšok najčernejší deň. Vyzýva premiéra, aby sa na CMA pozrel

HRY > NOVINKY >

Activision rovno včera v reakcii naznačil, že si premyslí všetky svoje ďalšie expanzie v UK a dnes to podobne v interview pre BBC podsunul aj Brad Smith z Microsoftu. Rovnako naznačuje, že nevidí dôvod investovať do krajiny, ktorá ide proti nim. Pôvodne premiér Rishi Sunak plánoval spraviť z UK európske Silicon Valley, ale takéto rozhodnutia skôr firmy odháňajú.

Smith povedal, že dopad rozhodnutia bude ďalekosiahly a hovorí, že tento krok predstavuje „najtemnejší deň“ spoločnosti v jej 40-ročnom vzťahu so Spojeným kráľovstvom.

"Hráme dôležitú úlohu nielen pri podpore podnikov a neziskových organizácií, ale dokonca aj pri obrane národa pred hrozbami kybernetickej bezpečnosti.

Toto rozhodnutie otriasa našou dôverou v budúcnosť príležitosti na rozvoj technologického podnikania v Británii viac, než sme kedy predtým konfrontovali.“

Smith vyzýva premiéra Rishi Sunaka, aby sa dôkladne pozrel na CMA.

A prečo vlastne CMA zastavilo odkúpenie? Pre 10 000 hráčov na cloude v UK. To sú čísla, na základe ktorých sa CMA rozhodlo, že Microsoft im bude vládnuť a je to nebezpečné. Pre zaujímavosť, Microsoft má kapacitu pre 5000 súčasných používateľov v UK. Bude to samozrejme rásť, ale budúcnosť cloudu nikto nepozná.

Presnejšie Smith povedal:

"Bohužiaľ si myslím, že je to zlé pre Britániu. Obchodná komunita, investičná komunita a technologický sektor na celom svete tento prípad sledovali a silná správa, ktorú CMA vyslala, nie je len prekvapením všetkých, ktorí plne očakávali schválenie tejto akvizície, ale aj vyslaním správy, že si myslím, že bude odrádzať od inovácií a investícií v Spojenom kráľovstve. V tomto zmysle je dopad tohto rozhodnutia oveľa širší ako na Microsoft alebo túto akvizíciu samotnú.

Vplyv na Spojené kráľovstvo, žiaľ, otrasie dôverou podnikateľskej komunity v Spojenom kráľovstve a CMA ako regulačnej agentúry. Keď študujeme rozhodnutie, čiastočne je založené na tom, čo považujeme za chybné alebo len nesprávne pochopenie trhu. Je to všetko o potenciálnych obavách z toho, čo sa môže stať cloudovým streamovaním hier, ale tento biznis je dnes taký malý, že Microsoft ani nemôže streamovať hry pre viac ako 5 000 ľudí naraz v celom Spojenom kráľovstve. A tak, aby regulačné orgány zakročili a snažili sa torpédovať globálnu transakciu v hodnote 68 miliárd dolárov kvôli obavám o časť podnikania, ktorá je taká malá, a aby odmietli toľko návrhov, aby sa pokúsili vyriešiť ich obavy, myslím si, že to ľudí znepokojuje. 

Takmer každý aspekt numerickej faktickej analýzy od odhadu trhového podielu až po veľkosť trhu, až po pochopenie toho, ako cloudová technológia funguje, je z nášho pohľadu zásadne chybný a nesprávny. Ale po druhé, základom tohto záujmu je možnosť, že Microsoft kúpil herné štúdio a nesprístupnil hry, ktoré kupuje, v alternatívnych cloudových streamovacích službách. A predsa sme už podpísali zmluvy o sprístupnení týchto hier v alternatívnych službách. Dnes už nie sú dostupné. Ponúkli sme, že sa zaviažeme k 10-ročnému záväznému záväzku voči CMA ako v Bruseli, že sa zaviažeme a budeme poskytovať tieto hry na desaťročie na alternatívnych službách.

Microsoft ponúkol CMA záväzok, že práve tieto hry, ktoré získavame, budú dostupné zo služieb, ktoré nie sú prevádzkované spoločnosťou Microsoft, nepredáva ich spoločnosť Microsoft. Boli by dostupné na iných počítačových operačných systémoch a iných zariadeniach. Nie tie od Microsoftu. Myslíme si, že je to dobrý obchod, pretože takto by sa hry distribuovali čo najširšie. To je dobré pre hráčov. Nemyslím si, že spotrebitelia v Británii profitujú zo zastavenia prístupu k viacerým hrám na viacerých platformách prostredníctvom viacerých služieb. A to je presne to, čo sme ponúkli urobiť."


Zdroj: www.bbc.co.uk



Páči sa mi! (+10)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20261)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk