Aký bol koncert Franka Klepackeho a The Tiberian Sons?

Stručne vám popíšeme dojmy z koncertu, no hlavne predáme špeciálny odkaz, ktorý pre vás Frank Klepacki, skladateľ hudby pre Command & Conquer, nahral.

pridal matus_ace 4.6.2023 o 22:00 pod hry
Aký bol koncert Franka Klepackeho a The Tiberian Sons?

HRY > NOVINKY >

Nie je zas tak veľa herných skladateľov, ktorí by so svojou hudbou chodili po svete a hrali koncerty. Je ale niekoľko skvelých výnimiek a jednej takej sme sa včera dočkali aj v Brne. S kapelou The Tiberian Sons vystúpil skladateľ Frank Klepacki a spoločne odohrali koncert hudby z legendárnej strategickej série Command & Conquer ako zlatý klinec konferencie Game Access. Celú konferenciu sa pohybovali medzi ľuďmi, s každým sa ochotne porozprávali a aj na koncerte ukázali, že sú nielen skvelí hudobníci, ale aj príjemní ľudia. S Frankom sme pre vás pripravili aj rozhovor a jedno prekvapenie na záver, ale ešte predtým aspoň pár slov o samotnom koncerte.

Command & Conquer séria nám už síce poriadne dlhú dobu nové hry neprináša, no v srdciach fanúšikov je stále živá, čo sa na koncerte ukázalo. Ľudia v tričkách alebo s iným merchom boli na každom kroku a kapela skvelé publikum ocenila nejeden raz. Ešte pred ňou ale návštevníkov troch rozohriala brnenská kapela Golden Delicious, ktorá odohrala niekoľko známych coverov. Po krátkej pauza sa na obrazovke za pódiom rozbehla „inštalácia“, ktorá bola špeciálne upravená na koncert v Brne. Na jej konci na pódium vybehla kapela a odpálila to so skladbou Act on Instinct z prvej hry. A to bol len začiatok.

Aký bol koncert Franka Klepackeho a The Tiberian Sons?

Koncert trval približne hodinu a pol, čo možno nie je veľa, ale nechýbala žiadna dôležitá skladba z bohatej histórie tejto fenomenálnej série. Respektíve teda z častí, ktorých hudbu skladal Frank Klepacki, takže od prvej časti po Red Alert 3. niektoré hry mali v rámci koncertu väčšie zastúpenie, iné len malé, napríklad Renegade. Fanúšikom ale rozhodne nič nechýbalo – okrem Act on Instinct odzneli aj Target, No Mercy, Grinder a iné. Trojitú porciu Hell Marchu si kapela nechala ako prídavok. Zaujímavým bonusom v priebehu koncertu bola skladba Gun Metal. Tú Klepacki zložil pre Soundfall a objavila sa aj v traileri na Warhammer 40,000: Speed Freeks, pričom je to taktiež parádna metalová nálož.

Atmosféra bola elektrizujúca, dav sa nechal strhnúť a pred No Mercy skandoval známe „Peace Through Power“ s až fanatickou energiou. Čo kapela získala od fanúšikov, to dávala späť vo forme neuveriteľnej energie. Metalová hudba otriasala pavilónom P brnenského výstaviska až tak, že tu a tam kapele niečo spadlo. Jednotliví členovia si tu a tam prehodili pozície a dočkali sme sa napríklad sóla na bicích v podaní Klepackeho. Doplnené to bolo na sekundu presne nastrihanou projekciou, pod ktorú sa podpísal Nate Horsfall. Kapela si dopriala len niekoľko prestávok na komunikáciu s publikom a priestor dostali aj kultové cutscény zo série, takže sme si mohli pripomenúť, ako štýlové boli. Kto po koncerte nemal chuť si nainštalovať minimálne jednu C&C hru, nie je skutočný fanúšik.

Ešte teraz mi píska v ušiach, no aj ak by mi to už zostalo, stálo to za to. Klepacki s kapelou odohrali skvelý koncert, uctili si fanúšikov a ešte po koncerte s nimi ochotne trávili čas pri merchi alebo len tak pri pokeci. Aj pre tých, ktorí už naspamäť poznajú záznam z koncertu na Magfeste, ponúkol koncert niečo navyše – trochu iné aranžmány, trochu iné projekcie, trochu inú show. Povedal by som však, že ešte lepšiu.

Chvíľku potrvá, kým rozsiahly rozhovor s Frankom spracujeme, zatiaľ tu ale máme aspoň špeciálny pozdrav, ktorý pre vás nahral:





Aký bol koncert Franka Klepackeho a The Tiberian Sons?  Aký bol koncert Franka Klepackeho a The Tiberian Sons?
Aký bol koncert Franka Klepackeho a The Tiberian Sons?  Aký bol koncert Franka Klepackeho a The Tiberian Sons?
Aký bol koncert Franka Klepackeho a The Tiberian Sons?  Aký bol koncert Franka Klepackeho a The Tiberian Sons?
Páči sa mi! (+10)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20062)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk