Pozrite si 30 minút z hrania Lies of P

Očakávaná soulslike hra dostala demo a my sme sa mu venovali niekoľko posledných dní. Aké sú naše dojmy?

pridal Taiven 8.6.2023 o 22:33 pod hry
Pozrite si 30 minút z hrania Lies of P

HRY > NOVINKY >

Lies of P sľubuje nielen snahu o vytvorenie ľúbostného listu prvotinám soulslike žánru, ale aj jeho doplnenie o mnoho kvalitných, budúcnosť žánru definujúcich vylepšení. Všetky žánrové trópy zvláda na výbornú a bližšie sme sa na to pozreli v deme, ktoré ukázalo v podstate úvod hry, predstavilo nám tak graficky skutočne úchvatný a príbehovo pútavý svet Kratu.

Pinocchio je totižto, ako sa z prvých minút hrania dozvedáme, bábka, ktorá dokáže porušiť jeden zo štyroch základných pilierov kódexu pre všetky bábky. Dokáže tak klamať a tu sa preto objavuje jedna z podstatných a zároveň zaujímavých mechaník. Nášho protagonistu a efektívne teda aj nás, čaká viacero rozhodnutí, kde môžete aj nemusíte klamať. Príbeh v deme predstavil v krátkosti aj všetky hlavné postavy, ktoré budú s vami interagovať v hlavnom HUBe. Touto lokalitou sa stane práve hotel Krat, kde si budete nielen vylepšovať charakter Pinocchia, dopĺňať si atribútové body, plniť vedľajšie úlohy, vylepšovať si zbrane alebo protézy a tak podobe.

Súbojový systém v deme potvrdil to, čo dokázali aj prvé ukážky, a teda že hra je brutálne agresívna a na kreativite nepriateľov nešetrí. Bossovia ako prerastený britský bobby, šialený Dr. Robotnik v cirkusovom bábkovom prevedení alebo dokonca aj blázon s oslou maskou na hlave ma skutočne poriadne potrápili na poriadnu hŕstku hodín a pre ovládnutie bojového poľa je potrebné ovládnuť nielen parry, úskoky a efektívne utekanie po aréne, ale aj naučiť sa pracovať so špeciálnymi Fable attacks a využívať špeciálne schopnosti Pinocchiovej ručnej protézy. Zároveň je však arzenál obohatený nielen o vylepšovanie zbraní, ale aj o možnosť každú zbraň v hre rozdeliť na dva kusy a spojiť ju so zbraňou inou. Takto vzniká množstvo zaujímavých kombinácií, vďaka ktorým sa dá skutočne hra prispôsobiť vaším preferenciám.

Hra skutočne robí všetko rovnako dobre ako ktorákoľvek iná Souls hra od From Softu, no zároveň obohacuje zabehnutú formulku o dávku quality of life vylepšení. Medzi ne patrí napríklad fakt, že po smrti sa vaše stratené ergo objaví pred boss arénou a nie v nej. Parry okno je omnoho väčšie ako v iných tituloch a tak vás hra k využívaniu blokov od poriadne intenzívne udierajúcich nepriateľov iba motivuje. Žiaľ niektoré drobnosti hre kazia jej nádhernú fasádu a to napríklad fakt, že po dlhšom čase strávenom s hrou som si všímal celkom veľké prepady snímkov a hra tak bola miestami (najmä pri intenzívnych súbojoch) poriadne trhavá. Čo je samozrejme v titule, pri ktorom jedna sekunda vie zmeniť výsledok celého súboja, celkom tragické. Osobne ma zamrzel aj fakt, že stamina sa míňa v hre aj mimo súbojov, ale to je už skutočný detail zarytého fanúšika...

Svet Lies of P je nádherný a Krat v prvých dvoch kapitol hry pôsobí ako kraj hodný skúmania. Spája totižto atmosféru a dizajny známe z hier akou je napríklad Dishonored, no mixuje to s poriadnou dávkou Bloodborne akčnej brutality. A to ma osobne veľmi teší, nakoľko som sa zo začiatku bál, že autori skĺznu opäť k idealizácii pomalej hrateľnosti známej z originálneho Dark Souls. Našťastie sa tak nestalo a hra vyzerá, hrá sa a pohlcuje úplne prvotriedne. Už vieme, že túto steampunkovú temnú adaptáciu svetoznámeho príbehu o oživlej bábke (tentokrát doplnenú o poriadne kryptické repliky a soulslike šmak) si zahráme 19. septembra a ja osobne sa teda na tvorbu recenzie už nemôžem dočkať! Čo hovoríte vy na tentokrát menej nosatého a menej dreveného Pinocchia vy?

Demo na hru nájdete na Steame a aj na konzolách.





Páči sa mi! (+7)






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Neowiz / Round 8 studio
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 19. september 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18384)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk