HITMAN: BLOOD MONEY

HITMAN: BLOOD MONEY

8.5

Číslo 47 sa vracia. Tentoraz bude jeho cesta ťažšia ako kedykoľvek predtým a preto musí byť ešte lepší a rýchlejší.

Recenzia na PC verziu

Nemám meno, nemám minulosť, nemám budúcnosť. Volajú ma číslo 47. Bol som nájomný vrah. Môj cieľ mi nikdy neunikol. Mohol bežať, mohol sa skrývať, ale nemohol zastaviť nevyhnutné. Svoju smrť. Ale veci sa zmenili, zvonku prišlo niečo zlé. Ľudia z agentúry mizli, agenti umierali. Niekto po nás išiel. Po mne. Vedeli, čo som. Vedeli, kto som. Vedia, že som klon. Samotná moja existencia dokazuje, toho čoho sa všetci boja. Klonovanie je realitou a nikto si nemôže byť istý, že ho niekto nenahradí. Musia ma zničiť. Som klon. Som vrah. Oni sú teraz mojim cieľom.

Tento príbeh začal v starom zábavnom parku. Majiteľ nedbal na údržbu parku, zaujímal ho viac obchod s drogami a ľudia zomierali. Dostal som úlohu, zavraždiť majiteľa. Opustený park s niekoľkými strážami. Nebol problém dostať sa dnu. Mojimi novými trikmi, ako odlákavanie ľudí mincou, plíženie sa, lezenie, preskakovanie, som sa bez problémov dostal dnu. Pár ľudí som zneškodnil škrtidlom, na niektorých som vyskúšal vytrhnutie zbrane pritom, ako na mňa mierili. Amatéri. Nezmohli sa ani na jeden výstrel. Jeden predomou skončil ako živý štít. Ďalší zaváhali a to ich odsúdilo na smrť. Majiteľ plakal a prosil, rozpadol sa mu život, zničil si park, všetci ho odkopli. Smutné, ale mňa tým nezastaví, nedojme.

Mňa zastaví len smrť môjho cieľa. Jeho smrť. V tomto prípade mal klient špeciálne želanie, pred smrťou si musel cieľ pozrieť fotku jeho mŕtveho syna. A tak sa aj stalo. Pozrel sa, guľka mu prešla mozgom a jeho utrpenie skončilo. Pre mňa ale misia ešte neskončila, vždy treba miesto činu aj opustiť. Tentoraz to bolo bez problémov, niekoľko stráží na ceste späť už nerobilo problémy. Vtedy som to nevedel, ale toto nebola obyčajná misia... týmto začal začiatok konca. Udalosti následne nabrali turbolentný spád. Misia od misie odkrývala viac z temnoty, ktorá ma prenasleduje. V pozadí sa objavujú ľudia, ktorých som už videl, ktorých som už zabil a stále žijú. Niekto sa ma snaží dostať a to za každú cenu, niekto mocný.

Hitman: Blood Money

Od začiatku vás bude sprevádzať krv.
Hitman: Blood Money

Každý zabijak musí mať svoj úkryt na tréning.
Hitman: Blood Money

Exotika v pôsobivom spracovaní, treba si ju vychutnávať.

Na moje poľutovanie musím konštatovať, že sa mu to aj podarilo. Dostali ma. Niekde sa stala chyba. Zrada. Ak niekto pôjde v mojich stopách a stane sa nájomným zabijakom, dávajte si na to pozor. Je to nečakané a bolestné. Väčšinou proti tomu nič nedokážete spraviť. To, čo môžete ovplyvniť, je vaša práca na misii. Tu sú vždy dve dôležité veci, zlikvidovať svoj cieľ a prežiť. Je aj tretia vec, ale tá patrí len profesionálom, a to čisto odvedená práca. Tu musíte pochopiť, čím čistejšia práca, tým viac peňazí dostanete. Minimum mŕtvych, žiadne spozorovania, žiadne podozrenia, žiadne zachytenia kamerou, to je základ. Len to dokáže zvýšiť vaše meno a prestíž vo svete nájomných vrahov, ale na druhej strane, ak vás niekto spozoruje, v ďalších misiách vás môžu bezpečnostné zložky hneď spoznať. Dávajte si na to pozor.

Pokiaľ budete využívať „nehody" ako spôsob vašej práce, máte šancu stať sa najlepším. Na váš cieľ môže náhodou padnúť luster, prevaliť sa cez zábradlie, pošmyknúť sa na schodoch. Všetko sa predsa môže stať. Ale pamätajte, dôležité je maskovanie. Vyhľadávajte pracovníkov a policajtov, ktorí vybočili z davu, dali si pauzu, išli si zafajčiť niekam nabok a netušia, že na nich striehnete a že táto ich pauze je posledná. Omračujte ich, likvidujte, berte si ich šaty a schovávajte ich telá, tak často ako sa len dá. Vďaka šatám vás ostatní pri bežnom pohľade alebo prejdení popri nich nebudú upodozrievať, dokonca vás pustia aj do strážených zón. Ale pozor, pamätajú si svojich kolegov a ak sa budete okolo niekoho pohybovať dlhšie, môže vás prekuknúť a zavolať najbližšiu stráž. Potom vám ostávajú len dve možnosti a to buď utekať a skryť sa, alebo ísť na vec krvavou cestou. Aj to je jedna z možností, zbrane totiž zabijakovi nesmú chýbať.

Základ je pri sebe mať vždy škrtidlo, tiché, nezachytitelné detektormi a stopercentne smrtiace, rovnako je dôležitá pištoľ s tlmičom, nádherná zbraň na tichý boj z blízka. Nakoniec tretia zbraň profesionálov je kufríková sniperka, rýchlo ju dokážete poskladať, zamerať, vystreliť a zmiznúť. Ticho a bez stôp. Osobne síce som mal radšej prácu z blízka, aby som videl strach v očiach môjho nepriateľa, ale niekedy sa inak nedá. Pre začiatočníkov sú tu aj zbrane "hromadného" zabíjania, teda brokovnica alebo samopaly. Profesionáli sa niečoho takého dotknú, len keď ide do tuhého a boli odhalení a aj to len na chvíľu, aby zlikvidovali čo treba a rýchlo sa bežali niekam schovať, prezliecť, zamaskovať.

Samotné zbrane nie sú všetko. Kvalita spočíva v ich vylepšovaní, do ktorého za peniaze z misií musíte investovať. Môžete si dokupovať tlmiče, tiché náboje, silnejšie náboje zabíjajúce aj cez dvere, vylepšiť presnosť zbrane kvalitnejšími materiálmi, alebo vy kto ešte nemáte dráhu strely v oku, môžete investovať do laserových zameriavačov. Podobne si môžete vylepšiť každú zbraň. Vhodné si je kupovať aj rôzne špeciálne hračky, ako diaľkovo ovládané nálože, ďalekohlad, injekcie s jedom, pre vás je vhodná injekcia s adrenalínom a tabletky proti bolesti. Stále to však nie je všetko. Za peniaze môžete kúpiť aj ďalšie informácie, môžete podplatiť stráže, políciu a znížiť tak šancu vášho odhalenia. Myslíte si, že zvládnete?

Hitman: Blood Money

Váš inventár je rozsiahly.
Hitman: Blood Money

Pozorujte, plánujte, udrite.
Hitman: Blood Money

PDA mapa vám ukáže stráže, civilistov a dôležité body misie.

Ale pozor, zbrane vám môžu zachytiť detektory a preto si ich pred každou kontrolou odložte. Ak sa nedá, obíďte kontrolu. Ak sa nedá, zlikvidujte kontrolu. Je tu ešte možnosť zohnať si krabicu, nejakú buksu, hocičo kam by ste zbrane strčili a čo určite nebudú kontrolovať. Pamätajte, vždy sú rôzne cesty dnu a možností ako sa dostať k cieľu je veľa. Ale ako som už spomínal, najčistejšia je cesta profesionála.

Prostredia misií máte vždy rozsiahle, vždy zaberajú niekoľko poschodí, niekoľko budov, ktoré môžete ľubovolne využiť, prehľadať a nájsť použiteľné veci. Moja agentúra mi vždy do PDA nahrala detailné mapy misie, vyznačila možné únikové cesty, ciele a aj miesta a veci, ktoré ich agent označil za užitočné. Niekedy mi na miesto misie donesú aj zbrane. To už bude záležať od vašej agentúry. Na jednej misii môžete stráviť aj hodinu, záleží od vašej taktiky. Ja ako profesionál to vždy do štvrť až polhodiny zvládnem.

Priznám sa jednou z najlepších vecí na tejto práci je cestovanie. Agentúra preplatí všetko a vy si pocestujete po celom svete a navštívite rôzne exotické lokácie. V poslednom vyše tucte mojich misií som bol skontrolovať kasíno v Las Vegas, hotel, akustika výstrelov v opere bola jedinečná, výlet na parníku a lov na kačice v hmlou zaliatom anglickom vidieku trochu uvoľnil napätie, aby som zvládol misiu v liečebnom ústave, kde bol zajatý jeden z našich agentov. Nechcem byť sentimentálny, ale najkrajšia misia bola v uliciach jedného mesta, kde sa na uliciach zabávali priam tisíce ľudí, ciele mi medzi nimi mizli a znovu sa objavovali. Rovnako som sa mohol aj ja rýchlo vytratiť, potom ako som v temnej uličke jedného dostal. Aby som to vysvetlil. V misiách vám väčšinou zadávateľ zadá viac cieľov - primárne,  ktoré treba zabiť za každú cenu a sekundárne, ktoré sú dôležité, ale sú skôr len bonusom. Niekedy však údaje nemusia byť presné a niektorý z cieľov musíte identifikovať a nájsť sami. Vyskytne sa aj úloha, kde budete musieť popri eliminovaní cieľov chrániť dôležité osoby, alebo ukradnúť dáta. Vidíte, že povolanie nájomného vraha nie je jednoduché. Nechcete radšej predávať zmrzlinu?

Hitman: Blood Money

Za všetkým, čo sa deje vždy niekto stojí.
Hitman: Blood Money

Ak po vás idú, buďte presný a rýchly.
Hitman: Blood Money

Dôležité je stratiť sa v dave, v tomto prípade obrovskom dave.

Ja by som chcel, ale už je neskoro. Išli po mne, po nás, po agentúre, lovili nás jedného za druhým. Ale nastal čas obrátiť sa a útočiť späť. Tieň mŕtveho muža sa znovu a znovu objavoval a znovu a znovu som ho zabíjal. Bol to klon. Rovnako ako ja, ale nie je taký ako ja, je z novej akcelerovanej série, rýchlo starne, rýchlo zomiera, no medzitým si, ale spraví svoju prácu. Doviedol ma na stopy, ktoré získal. Smerovali vyššie, až príliš vysoko. Na jedno jediné miesto, odkiaľ mohol pôsobiť niekto tak vplyvný, tak silný, a to do Washingtonu, tam sa nachádzal človek, ktorý to všetko ovládal. Človek, ktorý bol mojim posledným cieľom. Ktorým sa to všetko malo skončiť. Ale verte mi budúci zabijaci, nikdy nie je všetko tak, ako sa zdá. Nakoniec, možno si to raz sami prežijete a pocítite na vlastnej koži.

Tento príbeh končí v krematóriu. Ležím tu oblečený v bielom obleku, so svojmi zbraňami na hrudi a klesám dole do plameňov smrti. Ale sú si nepriatelia istí, že sa týmto to všetko končí? Stále to tam  ciele, ktoré treba zlikvidovať. Spravíte to namiesto mňa?

Hitman: Blood Money

Prevleky sú dôležité, a nakoniec prečo nebyť kuchárom?


Hitman: Blood Money

Hups, nehody sa stávajú.


Hitman: Blood Money

Tak a takto končí väčšina nájomných vrahov.



napísal saver 31.5.2006
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.5
Ohodnotiť
HITMAN: BLOOD MONEY
(plusy nájomného vraha)
+ ste nájomný vrah
+ vychutnávajte si nádherné atmosferické prostredie
+ vždy máte veľa ciest k vášmu cieľu
+ sledujte množstvo ľudí na misiách medzi ktorými ľahko zaniknete
+ brutalita násilie a krv, vám nesmú byť cudzie
(mínusy nájomného vraha)
- ste nájomný vrah
- vždy pracujete sám
- stále stretávate málo inteligentných nepriateľov
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: P4 1.5 GHz, 512MB RAM, DX9 karta s Pixel Shader 2.0 (Geforce Fx, Radeon 9500)
Doporučená konfigurácia: P4 2.4 GHz, 1GB RAM, Geforce 6800, Radeon x800


RECENZIE HRÁČOV
Hitman: Blood Money
10
DANNYD14    19.3.2013
Vyholen&aac...prečítať celé
Hitman: Blood Money
9.0
PUN69    4.2.2011
Hitman Táto séria od dánskeho štúdia IO interactive sp...prečítať celé
Hitman: Blood Money
8.5
BART13    12.12.2009
Hneď čo mi udrelo do očí bola grafika samotnej hry.Tak krásnu grafiku a dokonalé vykreslené prostred...prečítať celé
Hitman: Blood Money
9.0
N_GAGE092101    18.8.2009
Som 47-čka, nemám minulosť, ale nemám ani budúcnosť, moje meno je len čislo 47.Tak takto nejako sa p...prečítať celé
Hitman: Blood Money
9.5
SMOLDO56    26.7.2007
Každý správny herným zabíjaním posadnutý hráč isto pozná sériu Hitman tak ako svoje boty. O vznik pr...prečítať celé
Hitman: Blood Money
9.3
BABLAQUA    8.5.2007
...Jedného večera si tak sedím na okne a pozorujem okolie. Je tmavá noc. Všade ticho, ale zrazu poču...prečítať celé
Hitman: Blood Money
9.2
LUK    8.7.2006
Som agent organizácie ICA.. Moje meno je Agent 47. Na každú svoju misiu dostávam pokyny od organiz...prečítať celé
Hitman: Blood Money
9.0
XTREME    28.5.2006
Otváram zapečatenú obálku s údajmi o najnovšej úlohe. Pozorne študujem materiály s fotografiami obet...prečítať celé
PC
PS2
Xbox
Xbox 360

Vývoj: Eidos Interactive / KONTIKI / IO Interactive
Štýl: Akcia / Taktická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 26. máj 2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19462)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk