Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

Chcete pár úvodných tipov, ktoré vám pomôžu pri hraní nového Assassina?

pridal saver 5.10.2023 o 13:03 pod hry
Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

HRY > NOVINKY >

Assassin's Creed Mirage práve vyšiel a zhrňme si tipy, ktoré vám môžu pri hre pomôcť, respektíve, ktoré možno objavíte až neskôr. Niektoré z týchto tipov sme už spomínali v recenzii, ale tu máte ďalšie zaujímavé detaily.

 

Poobjavujte si mapu

Mapa v hre nie je veľká, a tak si ju môžete rýchlo prejsť už na začiatku a synchronizovať  si všetky veže. Týmto spôsobom si odkryjete mapu a všetky možnosti v danej oblasti mesta. Respektíve synchronizačné body nájdete dokonca aj v púšti. Hlavným výhodou je, že sa potom ľahko presúvate, ak budete potrebovať riešiť niečo v konkrétnej oblasti.

Každá oblasť na mape vám ukáže, čo v nej nájdete a čo môžete zozbierať alebo splniť. Nájdete tu truhlice s vybavením, historické budovy a aj časti príbehu z Bagdadu. Pri priblížení na mape uvidíte jednotlivé ikonky, vrátane pohybujúcich sa zlatých ikoniek. Tieto reprezentujú postavy, od ktorých môžete ukradnúť niečo dôležitého. Budú to veci pre obchodníkov aj shardy, ktoré budete potrebovať neskôr.

Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

 

Vedľajšie misie

Hneď ako sa dostanete k assasinom, v ich skrýšach nájdete nástenky s vedľajšími misiami - kontraktmi. Tie kľudne plňte už od začiatku popri misiách. Dostanete za ne tovary a zároveň vám pridajú body do skillov, aby ste si ich mohli poodomkýnať čo najskôr. 

Postupne sa vám otvorí spomínané kradnutie vecí pre obchodníka, ale aj zbieranie kníh pre knihovníka.

Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

 

 

Predávajte veci

Pri krádežiach mešcov ľuďom, okrádaní mŕtvol alebo debien sa vám v inventári zhromaždia aj veci, ktoré nepotrebujete, ako prstene, zlato, drahokami a podobné veci. Tie predajte u najbližšieho obchodníka a radšej si za peniaze kúpte niečo potrebné.  Oplatí sa kupovať elixír na zdravie alebo vybavenie, prípadne materiály na upgrade.

Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

 

 

Upgradujte si zbrane a oblečenie

Hra síce RPG prvky nemá, ale má upgradovanie zbraní. Meč a aj nôž viete upgradovať na tri úrovne. Rovnako to platí aj pre oblečenia. Len rátajte s tým, že na upgrade potrebujete rôzne materiály. Tie získate lootovaním truhlíc, alebo ako korisť, za hlavné misie alebo kontrakty. 

Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage
Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage
Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

V hre postupne nájdete rôzne zbrane a obleky, pričom každý vám pri boji dáva iný bonus. Môžete si tak vybrať tú zbraň, ktorá ponúka najlepšie výhody k vášmu štýlu hrania, alebo k danej misii.  K tomu pri mečoch si viete aj ponechať dizajn vašej obľúbenej zbrane a vymeniť len funkcionalitu. Je to dobré využiť hlavne pre bonusové zbrane, ktoré majú špeciálne efekty a lepšie sa na postavu a boje následne pozerá. Špeciálne bonusové zbrane z Princa z Perzie majú pôsobivé efekty, ale zrejme sa dali získať len s deluxe edícou, respektíve by sa mali dať dokúpiť v store. V store sa dajú nájsť pekné skiny ako elektrické meče, ale aj za ne je potrebné platiť. Ak chcete free skiny, prepojte si hru s Ubisoft connect a získajte starý Basimov oblek, alebo Eziov a Altairov oblek.

Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

 

Odomkýnajte si vybavenie

U assassinov môžete postupne získať ďalšie vybavenie. To sú čisto doplnkové hádzacie zbrane slúžiace na odlákanie alebo omračovanie nepriateľov. Zo začiatku máte len jeden ale postupne si viete cez skilly (trickster strom) odomkýnať  ďalšie sloty.  Nevyhnutne to nemusíte brať ako prioritu, ale vybavenie má zaujímavé možnosti. 

Každý typ vybavenia si viete upgradovať na tri levely, pričom každý z levelov pridá tri možnosti využitia daného vybavenia. Dá sa s tým pekne pohrať a taktizovať ak budete chcieť v tejto oblasti experimentovať.

Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

 

Skilly

Stromy skillov sú tri. Prvý je Phantom, ktorý sa zaoberá tichým zabíjaním a je efektívne zo začiatku investovať skill pointy najskôr práve sem. Hlavne je tu zlepšenie dopadu pri skokoch alebo reťazové zabíjanie. Druhý strom je Trickster, tu odomkýnate spomínané sloty na vybavenie, alebo aj slot na ďalšie elixíry na liečenie, prípadne je tu aj automatické vracanie  hodených nožov. Posledný je Predator strom, ten je zameraný hlavne na vášho orla a zlepšenie jeho detekcií nepriateľov, ale aj vašich detekcií nepriateľov.

Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

 

Wanted level

V meste sa vám postupne zvyšuje wanted level podľa toho koľko protizákonnej činnosti ste napáchali. Tento level si viete znižovať strhávaním vašich plagátikov v meste, alebo podplatením rozprávača, ktorý o vás bude rozprávať v dobrom.  Na jeho podplatenie a všeobecne na uplácanie počas hrania budete potrebovať tokeny. Ak ich nemáte, viete ich získať za kontrakty (tokenov sú tri typy a tri typy sú aj kontraktov, takže vyberajte takú, aký token potrebujete), alebo môžete okrádať obyvateľov a dúfať, že nejaký získate.

Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

 

 

Zakázané oblasti

V hre sa často dostanete do zakázaných oblastí, ktoré sú plne strážené a to špeciálne počas misii. Tam zároveň nastáva malé obmedzenie s tým, že v týchto oblastiach sa nedá pozícia ukladať, takže pri smrti budete musieť znovu prechádzať celú misiu znovu. Niekedy viete z oblasti vyjsť, aby ste si progres uložili a potom pokračovali v misii.

 

Obrnení nepriatelia

Nepriatelia majú niekedy pri sebe aj obrneného ťažkoodenca s veľkým mečom alebo kladivom. Tomu neviete zablokovať úder a rovno vás zbraňou privalí. Rovnako ho ani nezraníte mečom spredu, ale viete mu uskakovať a keď zdvíha meč zosekať ho zozadu, alebo sa viete cez neho prekotúľať a rovno zozadu rozseknúť. Prípadne, ak nemá obrnené aj nohy viete mu hodiť dýku do kolena, to ho uzemní. Objavia sa aj nepriatelia s plameňometmi, tých viete zničiť, ak im nožom rozbijete nádrž na chrbte.

Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

 

Používajte oheň a explózie

V hre viete pekne použiť fakľu na zapálenie nepriateľov. Stačí ju hodiť z diaľky a len sledovať, ako sa vojak rozbehne preč. Ak chcete naopak nepriateľov nalákať, viete niečo horľavé zapáliť a pribehnú k tomu.

Zároveň sú v misiách aj ohnivé čaše, ktoré viete zdvihnúť a napríklad na nepriateľov hodiť zhora. Toto budete musieť využiť v misiách aj na odpálenie niektorých múrov alebo podpálenie lode.

Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage

 

Assassinsky focus

Zvláštnym prídavkom do hrateľnosti je Focus (cez klávesu R na PC), ktorá vám umožní označiť jedného a neskôr aj štyroch nepriateľov, ktorých viete prakticky teleportovaním sa medzi nimi zlikvidovať. Nevyhnutne ho nemusíte využívať, keďže až príliš vie zjednodušiť hranie. Na druhej strane focus sa rýchlo vyčerpá a len pomaly nabíja stealth killmi. 

Tipy na hranie Assassin's Creed Mirage





Páči sa mi! (+2)






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akcia / Adventúra
Dátum vydania: 5. október 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (10)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20174)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk