Šéf predplatného v Ubisofte chce, aby si hráči začali zvykať na to, že hry nevlastnia

Ubisoft sa snaží rozbehnúť svoje predplatené služby a streaming a vidí tam potenciál.

pridal saver 17.1.2024 o 16:42 pod hry
Šéf Ubisoft chce, aby si hráči začali zvykať na to, že hry nevlastnia

HRY > NOVINKY >

Ubisoft práve predstavil nové možnosti Ubisoft+ predplatného, kde to znovu poupravoval a teraz má ponuku veľmi podobnú EA. Teda má jednu verziu služby so všetkými hrami a druhú len so staršími. K tomu im čoskoro pribudne aj streaming.

Je to oblasť, na ktorú sa chcú orientovať viac a preto už majú aj pozíciu šéfa predplatných služieb, ktorým je Philippe Tremblay. Ten povedal viac o tom, čo na svojich službách teraz vidia. Vidia, ako niektorí používatelia platia stále, ale aj to, ako niektorí len vyskúšajú na mesiac a zahrajú si hry, eventuálne budú pokračovať v predplatnom, alebo si následne hry kúpia alebo aj nie. Ubisoft hovorí, že vie, že je to súčasť reality a je to v poriadku.

Chce však dávať používateľom na výber, teda nákup, predplatenú službu alebo aj streaming. Čo sa týka budúcnosti vidia tam stále väčší rozmach:

„Nemám krištáľovú guľu, ale keď sa pozriete na rôzne predplatné služby, ktoré existujú, za posledných pár rokov tam vidíme rýchly rozmach, ale stále je to relatívne malý trh v porovnaní s ostatnými modelmi,“ hovorí Phillipe. „Vidíme expanziu na konzolách, pretože PlayStation a Xbox prinášajú nových ľudí. Na PC z pohľadu Ubisoftu, to už predtým bolo skvelé, ale snažíme sa osloviť stále viac ľudí na PC a vidíme tam príležitosť."

Ale zároveň upozorňujú, že hráči sa musia transformovať, na to, že hry nevlastnia:

"Jedna z vecí, ktoré sme videli, je, že hráči sú zvyknutí, tak trochu ako pri DVD, mať a vlastniť svoje hry. Je tam spotrebiteľský posun, ktorý musí nastať. Pri DVD sa už uspokojili, že nevlastnia celú zbierku diskov.

Podobná transformácia musí prebehnúť aj pri hrách, len tam to ide pomalšie. Hráči sa musia v tomto systéme udomácniť... hlavne musia vedieť, že nikdy nestratia svoj progres. Ak v hre budú môcť hocikedy pokračovať, uložené súbory im stále zostanú. Nebudú odstránené. Nestratia to, čo v hre vybudovali, ani svoju angažovanosť v hre. Ide o to, aby sa cítili pohodlne, aj keď svoju hru nevlastnia.

Stále mám dve škatule DVD. Tak chápem pohľad hráčov na nový model. Ale keď ľudia prijmú tento model, uvidia, že tieto hry budú stále v systéme a stále k nim budú mať prístup.

Streamovanie je tiež vec, ktorá funguje naozaj dobre s predplatným. Môžete platiť, keď potrebujete hrať, na rozdiel od neustáleho platenia."

Sú to výzvy, ktoré chce Ubisoft prekonať a vidí tam aj problémy únavy z predplatného, kde je ťažké držať krok s tými všetkými možnými predplatnými a ľuďom sa to nabaľuje.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20060)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk