Autori Avowed hlbšie približujú možnosti hry

Vývojári z Obsidianu povedali o svojej novej hre viac.

pridal saver 22.1.2024 o 21:10 pod hry
Autori Avowed hlbšie približuje možnosti hry

HRY > NOVINKY >

Obsidian práve hlbšie rozviedol hrateľnosť svojej prichádzajúcej fantasy RPG Avowed. Na Developer directe ukázali základ a teraz to v xbox podcaste viac opísali. Konkrétne prišiel game director Carrie Patel a gameplay director Gabe Paramo. Hovoria, čo môžeme čakať pri našej púti farebným ostrovom The Living Lands umiestnenom do sveta Eora známeho z Pillars of Eternity. 

Rozviedli to vo videu, kde sú aj nové gameplay ukážky:

Ich heslo v hre je „vaše svety, vaša cesta“ a chcú, aby hráči pocítili váhu svojich rozhodnutí v pri každom seknutí, obrane a čarovaní. Zároveň chcú ponúknuť rozmanitosť v bojoch a to aj v kombinácii zbraní, kde máte meč a štít, samurajský meč, duálne prútiky, a aj strelnú zbraň. Toto budete môcť kombinovať a rýchlo v bojoch aj prepínať.  Celé to bude dopĺňať strom skillov, v ktorom si budete zbrane vylepšovať a budete sa môcť na niektoré orientovať.

„Chceli sme dať do stromu skillov, čo najviac schopností – a kategorizovať ich trochu inak, aby sa hráč na začiatku hry necítil uzavretý v jednej voľbe,“ povedal Gabe Paramo, „Môžu miešať a porovnávať rôzne schopnosti, aby získali určitú rozmanitosť. Môžu sa orientovať na to, že ich postava budete bojovník, ale nie je to vynútené nastavenie triedy. A aj ak chcete vyskúšať novú sadu schopností, vždy môžete rešpektovať svoju postavu."

Príklady ukázali vo videu z developer directu, kde duálne prútiku slúžili na rýchle zastavenie davov, pri boji jeden na jedného sa dá použiť ľadový prútik na zmrazenie nepriateľa a následne jeho rozbitie mečom. Je to súčasť komplexného elementárneho systému, ktorý je v hre v bojoch a aj mimo nich:

 „Môžete zapáliť chlapov, môžete ich zmraziť, môžete ich odraziť a v prostredí máte predmety, s ktorými môžete interagovať. K tomu tieto špeciálne možnosti nie sú len na zbraniach a prútikoch – môžete ich nájsť na mečoch, určité schopnosti môžu spôsobiť elementárne poškodenie. A rovnako toto všetko vedia spraviť aj vaši spoločníci." 

Čo sa týka spoločníkov, v hre budete mať svoju partiu, ktorú budete postupne zbierať:

„Všetci majú hlboké väzby s rôznymi regiónmi ostrova a všetci majú svoje osobné dôvody, prečo sa chcú spojiť s hráčom a pomôcť mu vyriešiť veľké konflikty, s ktorými sa v priebehu hry stretávate. Sú to vaši spojenci – v niektorých ohľadoch vaši poradcovia, alebo vaši miestni sprievodcovia. Poskytujú množstvo ďalších komentárov a súvislostí, ktoré prezrádzajú niečo o ich charaktere, ale aj o kúte sveta, ktorý skúmate.
 
Sú tiež vašimi spojencami v boji. Kai, ktorého sme videli v Developer Direct, hral tanka, zatiaľ čo Giatta, liečil partiu. Očakávajte, že na svojich cestách stretnete viac takýchto postáv"

Zároveň budú v hre aj rozhodnutia, ktoré budú ako veľké, tak aj menšie, všetky budú mať určitý dopad:

„Pre nás bolo vytváranie rozhodnutí, ako sú tie veľké, ktoré ovplyvňujú výsledok pátrania, alebo pohodu určitých postáv alebo komunít, rovnako dôležité ako menšie rozhodnutia, ktoré robíte pri vedení dialógu a jemnými spôsobmi ovplyvňovania. váš vzťah s inou postavou,“ povedal Patel. "Všetko je to skutočne sústredené okolo toho, aby hráč mohol byť hlavnou postavou v tomto prostredí." 

Autori spomenuli aj veľkosť hry, tá bude ponúka otvorenú zónu vo veľkosti približne Outer Worlds a to s viacerými cestami, ako pristupovať k bojovým situáciám alebo ich obídením.

Hra vyjde na jeseň na PC a Xbox Series XS.





Autori Avowed hlbšie približuje možnosti hry
Páči sa mi! (+4)






Autori Avowed hlbšie približuje možnosti hry
PC
Xbox One
Xbox Series X|S

Vývoj: Microsoft / Obsidian Entertainment
Štýl: RPG / Akcia
Dátum vydania:  2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20020)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk