Čo ponúkne Early Access Trans-Siberian Railway Simulator?

Trans-Siberian Railway Simulator práve vychádza v early access. Ste pripravení na drsné podmienky?

pridal zmdone 26.5.2024 o 11:54 pod hry
Čo ponúkne early access Trans-Siberian Railway Simulator?

HRY > NOVINKY >

Chceli ste sa v mladosti stať rušňovodičom? A čo takto sa stať virtuálnym rušňovodičom v komunistickej krajine, kde nebudete len obyčajný rušňovodič? Áno? Tak to pre vás poľské štúdio Pentacle a jeho vydavateľ PlayWay práve prinášajú svoj Trans-Siberian Railway Simulator titul do early access (vyjde 30. mája). Rozširujú tak svoj prvotný prológ, ktorý dopadol veľmi dobre a má na Steame od hráčov hodnotenia 93%.

Titul je neštandardnou kombináciou simulácie ovládania vlaku a survival prvkov, v ktorej hráči preberajú úlohu strojvodcu na jednej z najdlhších a najikonickejších železničných trás na svete - Transsibírskej magistrále.

Hlavným lákadlom sú priam simulačné mechaniky ovládania a starania sa o vlak. Hráči  musia riadiť vlak, sledovať palivo, vykonávať údržbu, manažovať súčiastky a riešiť rôzne technické problémy, ktoré môžu vzniknúť počas jazdy. Okrem toho však pridávajú aj survival prvky, ktoré dodajú ďalšiu vrstvu výzvy – v hre musíte čeliť extrémnym poveternostným podmienkam, zháňať jedlo a brániť sa pred divou zverou a potenciálnymi zlodejmi. Bude to dostatočne rozmanité a ak vám to sadne aj zaujímavé.

Čo ponúkne early access Trans-Siberian Railway Simulator?

Výzvy, ktoré hra počas jazdy predkladá, sú rôznorodé – od technických porúch až po nečakané situácie, ktoré vyžadujú rýchlu reakciu a aj strategické plánovanie. Taktiež je nutné si v určitých častiach a mestách dokúpiť jedlo alebo nápoje a, áno, aj ikonickú vodku. Tú nakoniec môžete piť aj v kabíne počas riadenia vašej mašiny ,ale rátajte s tým, že vám tým bude stúpať parameter alkoholu. Nebude to však jediná vec, na ktorú si musíte dávať pozor. 

Totiž v hre nechýbajú survival parametre postavy a konkrétne sú to hlad, smäd, úroveň alkoholu, opica, choroba a podchladenie. Parametre sa zvyšujú alebo znižujú požitím určitých nápojov, liekov a jedla. Taktiež sa musíte zdržiavať v teple, keďže vonku zúri sibírska zima. A práve zima je problémom aj ak sa vám niečo na vlaku pokazí. Vtedy musíte ísť von a vymeniť pomocou kľúča a vymieňanie súčiastok je naozaj zdĺhavé (pre množstvo skrutiek). Podchladenie vám postupne stúpa.

Nakoniec v hre môžete používať aj zbrane, no musíte si dávať pozor, NPC na zbrane, ale aj útoky päsťami. Postavy reagujú rôzne, niektoré vystrašene behajú, iné sa vás rovno pokúsia zabiť. To som zistil na vlastnej koži, keď som na začiatku omylom udrel obchodníka s mliekom, ktorý ma následne poslal na onen svet.

Čo ponúkne early access Trans-Siberian Railway Simulator?

Zároveň toto celé budete môcť hrať v príbehovom, sandboxovom a simulačnom režime. Hra je vo všetkých režimoch zameraná primárne na zážitok z ovládania vlaku (ktorý je naozaj podarený a prepracovaný - budete musieť naozaj ovládať každý aspekt vašej mašiny) a prežitia na ceste. 

V sandboxovom nemáte presne zadané úlohy a len riešite veci, ktoré sa vyskytnú. V simulačnom vám odpadnú survival prvky. Oproti tomu príbeh je orientovaný na vaše spojenie s ruskou mafiou a tým, ako budete aj plniť rôzne misie pre nich. Už od samotného začiatku sa s vami spája človek na vysielačke a zadáva vám úlohy - jedna z prvých je odpáliť železničný most. Totiž môžete kedykoľvek vystúpiť z vlaku a preskúmať okolie, čo pridáva ďalší rozmer do hry. Práve takto budete ako spĺňať misie, zbierať zásoby a opravovať vlak. 

Okrem toho autori sľubujú:

  • Podrobnú simuláciu jazdy lokomotívy VL10 - riadenie lokomotívy je mierne zjednodušené.
  • Systém opráv lokomotívy - opravujete a vymieňajte časti lokomotívy, ktoré sa neustále opotrebúvajú.
  • Simuláciu železničnej dopravy - sledujte železničné značky a signály, aby ste predišli vykoľajeniu alebo poškodeniu časti lokomotívy..
  • Pracovný systém - zarábate plnením dopravných objednávok. Môžete tiež vykonávať ďalšie doplnkové práce..
  • Tri režimy hrateľnosti - príbeh, survival a simulácia.
  • Systém mafie - plníte misie pre mafiu, aby ste si zarobili extra peniaze.
  • Systém streľby - používate svoje zbrane na lov a sebaobranu.
  • Systém lovu - lovíte, aby ste získali mäso a trofeje, ktoré môžete predať lesníkovi..
  • Systém nákupu a predaja - kupujete rôzne predmety, jedlo, nástroje, zbrane a muníciu. Predávate trofeje a šrot.
  • Dynamický systém počasia s denným a nočným cyklom. Prežijete extrémne poveternostné podmienky.
  • Trasa z Novosibirsk-Západ do Krasnojarsk je prepracovaná v mierke 1:1.
  • Policajný systém - skorumpovaná polícia sleduje vaše pohyby.

Čo ponúkne early access Trans-Siberian Railway Simulator?
 
Čo ponúkne early access Trans-Siberian Railway Simulator?
 
Čo ponúkne early access Trans-Siberian Railway Simulator?

Grafické spracovanie hry je priemerné, ale neurazí. Čakajte celkom dobre prepracované vlaky a slabšie stvárnené prostredia, ktoré zahŕňajú rozmanité scenérie Ruska okolo magistrály – od hustých lesov, až po zasnežené tundry. Detailmi neohúri, ani kvalitou textúr a ani nasvietením. Napriek tomu titul dokáže vytvoriť decentnú atmosféru ruského vidieka.  Minimálne zatiaľ je však optimalizácia trochu nedoladená a na mojej Radeon 7800XT hra beží okolo 90fps s malými prepadmi a zásekmi, keď vstupujem do novej oblasti a mapa sa načítava.

Ak by sme to zhrnuli, Trans-Siberian Railway Simulator je špecifická hra určená pre fanúšikov simulátorov a tých, ktorí hľadajú niečo podobné ako My Summer Car, no s vlakmi. Jej silné stránky sú v netradičnom spracovaní, naozaj realistických herných mechanikách a tej temnej, komunistickej atmosfére. Nevýhodou môže byť pre niektorých hráčov absencia hlbšieho príbehu a vcelku vysoká obťažnosť. Pre milovníkov survival hier však zatiaľ ide o skvelý a originálny titul, ktorý prináša jedinečný a pohlcujúci zážitok. Avšak po chvíli môže nastať situácia, že hra omrzí kvôli opakujúcim sa mechanikám. Určite budeme čakať, čo všetko autori do hry do vydania plnej verzie pridajú a ako ju dotiahnu.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ps4 dualshock poradte ako opra... (4)
Ahojte, moj novy dualshock cca 3 mesiace standardn...
|Poraďte dobré sci-fi (13)
Zdar nevie niekto poradiť dobrú Sci-fi knižnú séri...
|Problém s asus fa507nv a huawe... (7)
Dobrý deň, Na stránku chodím už dlhšie, no bez ...
|Predam msi 3070ti gaming x tri... (0)
https://pc.bazos.sk/inzerat/165541838/msi-rtx3070t...
|Procesor na notebooku - vysoké... (14)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Svet, ukrajina, vojny ... (22052)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk