Star Wars Outlaws sa opäť ukazuje, ponúkne akčnú adventúru v ďalekej galaxii

Bližšie sme sa mohli pozrieť na prichádzajúcu Star Wars akčnú adventúru od autorov The Division.

pridal matus_ace 10.6.2024 o 22:00 pod hry
Star Wars Outlaws sa opäť ukazuje, ponúkne akčnú adventúru v ďalekej galaxii

HRY > NOVINKY >

Star Wars Outlaws chce ponúknuť trochu iný pohľad na toto známe univerzum. Zabudnite na Silu a Jediov. Toto bude hra o snahe získať si slobodu v dobe, kedy Impérium kruto vládlo galaxii. Dej hry sa odohráva po boji na planéte Hoth, takže Impérium dostalo síce silný úder, o to viac sa ale snaží v galaxii potlačiť akékoľvek známky odporu. Množia sa občianske nepokoje, ale podsvetiu sa začína dariť a naberá na sile. To je svet, v ktorom sa pochybuje mladá pašeráčka Kay Vess, ktorá každý deň bojuje o prežitie, aby raz mohla žiť slobodne.

Nie je v tom však sama a po boku jej stojí jej zvierací kamarát Nix. Postupne navyše naberie ďalšie kontakty, Niektoré chce využiť ona, iné chcú využiť ju. Spoločne chcú previesť najväčšiu lúpež, akú kedy galaxia videla. To všetko na známych aj neznámych svetoch, kde vás čakajú boje, zakrádanie sa a aj lozenie. Bližšie sme sa na hru mohli pozrieť v špeciálnej prezentácii od Ubisoftu, kde nám viac prezradil aj Julian Gerighty, ktorý vedie vývoj hry po kreatívnej stránke. Vidieť sme mohli tri misie, ktoré vás v hre čakajú.

Kay nemá žiaden svetelný meč a nie je to ani nejaký Mandalorián vyzbrojený až po uši. Ako pašeráčka však má po boku verný blaster a obracia sa s ním rovnako svižne ako Han Solo (a každý dobre vie, že Han strieľa ako prvý). Okrem neho sa však vie zaháňať päsťami a tu a tam jej do rúk padne aj granát či nejaká iná pomôcka. Taktiež vie využívať nástroje na otváranie dverí či hackovanie terminálov, čo vždy predstavuje krátku minihru o správnom načasovaní a presnosti. Pri lození zas padne vhod hák, ktorým sa dokáže zachytiť na nedostupných miestach, šplhať po lane, prípadne sa hojdať nad priepasťami.

V boji môžete využiť tri režimy spomínaného blasteru. Základným modulom je Plasma modul, ktorý slúži na boj. Jednoducho ním Stormtrooperom a ďalším nepriateľom spôsobíte najväčšie poškodenie. Ion modul je zase efektívny na zničenie energetických štítov a boj proti droidom. Stun modul sa zase hodí na to, aby ste jedným presným zásahom zneškodnili bežných nepriateľov a mohli sa tak zakrádať poza ich chrbty aj nesmrtiacim spôsobom. Pozor však na jeho cooldown, ktorý je dlhý a nedokážete tak paralyzovať dvoch nepriateľov po sebe.

Zvlášť pri nenápadnom postupe padne vhod aj Nix, ktorému viete dať príkaz, aby niekde vyvolal rozruch, čim zamestnáte pozornosť nepriateľov a nenápadne ich obídete. Alebo zaútočíte odzadu. Rovnako ich viete napadnúť spolu s Nixom, takže má Kay v boji výhodu. Nie je žiadnym veľkým akčným hrdinom, takže púšťať sa bezhlavo proti presile nemá zmysel. Musí vedieť využiť prostredie a aj takýchto pomocníkov. Okrem toho Nix vie mapovať prostredie a interagovať s rôznymi vecami. Dokonca vám dokáže priniesť zbrane či predmety, ktoré sú niekde ďalej.

Demo ukážka prezentovaná novinárom pozostávala z troch misií, ktoré predviedli trochu inú hrateľnosť. Prvá sa odohráva na imperiálnej základni, kde sa Kay musí hlavne zakrádať, ale neskôr aj tasí blaster. V boji jej pomáha Nix a na záver príde rad aj na vesmírne boje proti TIE Fighterom z kokpitu svojej lode Trailblazer. Druhá misia na palube zničeného krížnika z High Republic éry je zameraná skôr na lozenie a skôr taký Uncharted zážitok. Pekne však rozširuje lore sveta a opäť nám približuje éru, ktorá v rámci univerza naberá na dôležitosti. Posledná misia sa odohrávala na planéte Kijimi, kde Kay bojuje proti klanu Crimson Dawn. Opäť to je o boji, zakrádaní a nejakom tom hackovaní.

Hrateľnosť pôsobí klasickým, ale dobre známym dojmom a v zásade, ak máte radi napríklad Uncharted, budete tu ako doma. Streľba pôsobí podobne, rovnako aj lozenie, akurát tu hra zvýrazňuje, kam máte položiť ruky. Čakajú vás tu nielen napínavé misie, ale aj otvorené prostredia, kde sú ďalšia príležitosti na misie, questy, rozhovory s postavami, prípadne si zahráte sabacc a podobne. To všetko vám hra ukazuje vo forme ikoniek, ako je v hrách od Ubisoftu zvykom. Vesmírne boje rovnako pôsobia pomerne jednoducho, ale zase efektne. Z vesmíru viete pristáť na planétach, ale nie manuálne. Na orbite si vyberiete mesto a o zvyšok sa postará animácia, ako letíte atmosférou až na povrch.

Hra nevyzerá zle, znie ako poctivé Star Wars, ale na zadok z nej nepadnete po vizuálnej stránke. Predvedené lokality však vyzerali dobre a postavy tiež nie sú spracované zle, kde vyniká najmä Humberly González ako Kay. Príbeh sa zatiaľ tiež javí zaujímavo a fungovať môže aj to, že to bude Star Wars bez tých tradičných prvkov, ktorých sme sa možno už aj trochu prejedli.





Star Wars Outlaws sa opäť ukazuje, ponúkne akčnú adventúru v ďalekej galaxii  Star Wars Outlaws sa opäť ukazuje, ponúkne akčnú adventúru v ďalekej galaxii  Star Wars Outlaws sa opäť ukazuje, ponúkne akčnú adventúru v ďalekej galaxii
Star Wars Outlaws sa opäť ukazuje, ponúkne akčnú adventúru v ďalekej galaxii  Star Wars Outlaws sa opäť ukazuje, ponúkne akčnú adventúru v ďalekej galaxii  Star Wars Outlaws sa opäť ukazuje, ponúkne akčnú adventúru v ďalekej galaxii
Páči sa mi! (+13)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Feedback na zostavu (2)
Procesor AMD Ryzen 5 7600 https://www.alza.sk/amd...
|Hladam starsiu hru (0)
Caute, Kedze mi GPT moc nepomohol, skusim to t...
|Hľadám co-op parťákov do porta... (7)
Ahojte sektoráci, Som achievement hunter a hľad...
|Muzikanti sectoru (11)
Ola senoritas, pochvalte sa na ake hudobne nast...
|Sekanie hier albo pokles fps? (12)
ahojte,priatelia. hrám nfs heat,a mám problem,že h...
|Svet, ukrajina, vojny ... (23766)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk