HD-DVD vs Bluray

pridal saver 13.12.2006 o 9:51 pod filmy
FILMY > NOVINKY >

Boj HD-DVD a Bluray tieto Vianoce začal a začína sa to tam formovať podobne ako pri konzolách. Každý týždeň vychádza okolo 5 filmov pre obe médiá a zatiaľ čo niektoré sú exkluzívne, iné sú multiplatformové a nájdu sa aj tam aj tam. Ťažko povedať, či sa tu uživia obaja konkurenti, alebo jeden zanikne. No na rozdiel od konzol, tu boj v budúcnosti môžu jednoducho vyriešiť kombo mechaniky (ale to by zrejme jedna strana musela uznať, že prehráva). 

Čo sa týka momentálnych názorov na víťaza, digital trends spísal článok, kde zatiaľ čo minulý rok predpovedali, že vyhrá Bluray, teraz to vyzerá v prospech HD-DVD. Spomínajú problémy v Sony, ako aj interaktívne možnosti, ktorých HD-DVD ukázalo oveľa viac, a rovnako poukazujú na cenu. Cena HD-DVD prehrávačov je o polovicu nižšia ako Bluray a samotné filmy približne o 5 dolárov lacnejšie. Plusom je aj to, že veľa z HD-DVD filmov má na jednej strane DVD verziu filmu.

Článok nevidí veľký prínos do boja v podobe PS3, ktorej je málo a len určité percento bude na konzolách pozerať filmy, na Xbox360 je to iné, kde si každý, kto kúpi lacnú HD-DVD mechaniku, plánule pozerať filmy. Navyše k tomu aj veľký podporca Blurayu HP predstavil 100 dolárovú HD-DVD mechaniku do PC, teda s cenou, ku ktorej sa Bluray mechaniky zatiaľ ani nepribližujú.

Zaujímavé porovnanie aktuálne predávaných HD-DVD a Bluray filmov na amazone nájdete tu. Rovnako je tam aj počet ponúkaných titulov a aj pomer vyhľadávania na google. Všade vedie HD-DVD.

Sony práve začalo v Japonsku predávať svoj prvý Bluray rekordér (2600 dolárov) a zapojilo sa tak do vlastnej vojny. Uvidíme, ako bude boj pokračovať, budúci rok by to mal rozhodnúť. Ďalšie články nájdete tu alebo tu.

Mimochodom zatiaľ čo zákazníci sú spokojní s klesaním cien LCD HDTV televízorov, Sony je z toho trochu smutné a keďže má "zodpovednosť", snaží sa pribrzdiť klesanie cien, ktoré by vraj mohlo uškodiť priemyslu. Klesanie cien sa očakáva na rozmedzí 25 - 30 % za tento rok, a teraz pred Vianocami sme už mohli vidieť prvé 68 cm HDTV LCD pod 20 000 Sk, kde by túto hranicu mohli budúci rok prekonať aj 82 cm HDTV.





HD-DVD vs Bluray
Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, xbox, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20133)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk