OPEN SEASON

OPEN SEASON

6.0

Vžite sa do role Booga, medveďa domestikovaného a nájdite cestu späť domov. Cesta je dlhá a plná... humoru.

Recenzia na PC verziu

Ak ste to ešte nepostrehli, s animákmi sa nám v poslednom období rozthlo priam obrovské vrece. Niet jednej návštevy kina, kedy by sme neboli ukrátení o niekoľko upútavok na nové prichádzajúce výtvory grafických štúdii. Toy Story, duchovný otec všetkých počítačom spracovaných celovečerných filmov, v dobe svojej najväčšej slávy ani zďaleka netušil, akú módnu vlnu naštartuje a ako budú graficky animované rozprávky za pár rokov "in“. Open Season (v kinách od 23.11. pod slovenským názvom Lovecká Sezóna) patrí k tým aktuálnym a my teraz hodíme očkom, ako to dopadlo s jej hernou adaptáciou pre PC.

Už na prvý pohľad je úplne očividné, že sa jedná o port. Od štýlu menu, grafického poňatia až po nie-veľmi-dobre-doladené-ale-dá-sa-zvyknúť ovládanie. Ale pekne jedno po druhom. Po vytvorení profilu sa nám dostáva viac možností, ako sme možno zvyknutí z hier podobného rázu. Máme na výber začiatok novej hry, dodatočné hranie prejdených levelov, zaujímavé minihry, ku ktorým sa ešte vrátime, ďalej bonusový materiál (priebeh celého filmu premietaný formou screenov) a upgradovací kútik.

Open Season

Úvodné napínavé pátranie po mackovi.
Open Season

Bunny´s gonna kill the bunny. Bad bunny!
Open Season

Máme tu krásnu siluetu skokana, dúfame, že sa stihne otočiť... AJ! Škoda...

Kde bolo, tam bolo, žil raz v garáži medveď. Timberline, malá horská dedinka na severe Ameriky, je domovom azda jediného domáceho mazlíčka daného druhu – medveďa grizzlyho. Boog, ako ho pomenovala jeho opatrovateľka a cvičiteľka, je oddaný ich spoločným vystúpeniam pre deti. Nielen že ho to baví, ale dostáva sa mu za to od Beth aj úprimnej lásky, útulného pelechu v jej garáži a sladkých keksíkov pred spaním. Udomácnenému medveďovi nič viac k šťastiu nechýba, napriek tomu, že nikdy nespoznal krásu a nebezpečie jeho rodnej divočiny. Žil si bezstarostným životom, až kým sa mu do cesty nepriplietol Elliot...

Elliot – špecifický jeleňovitý tvor vychrtnutého a nízkeho vzrastu žijúci v lese, s 53 %-ným výskytom parohov na lebke obrastenej srsťou (ostatných 47 % parohov nezvestných po priamom strete s automobilom neznámej značky) a ešte nižším číselným vyjadrením IQ v rámci jeleních noriem, zvyčajne pohybujúci sa po dvoch, obdarený rýchlo hovoriacou nevymáchanou hubou, so špecificky nápaditým humorom pre zmysel a podľa všetkých dostupných nepriamych dôkazov heterosexuál. Meno Elliot nie je čisto fikcia a akákoľvek podobnosť so slovom "idiot“ je viac ako výstižná.

Mazlíček Boog sa ocitá vinou jeleňa v pazúroch lesa a kedže sám sa do svojej "rodnej“ dediny nedostane, nezostáva mu nič iné, ako pribrať Elliota do partie. Pod prísľubom, že paroháč bude môcť uňho bývať, sa vyberú na cestu späť, ktorá samozrejme nebude taká ľahká, ako spočiatku predpokladali. Na svojej výprave stretnú mnoho lesných zvierat a nástrah v podobe poľovníkov, ktorí prišli na čerstvé otvorenie loveckej sezóny. Každý z nich by si veľmi rád zavesil nad kozub trofej v podobe medvedej či jelenej hlavy, no dotyčná zver im pred nabité hlavne nespadne dobrovoľne. A tak začína veľké dobrodružstvo o prežitie, o priateľstve a o hľadaní domova, ktorý nemusí byť výlučne tam... ale veď uvidíte sami.

Open Season

No comment.
Open Season

Nebojte sa, nie sú to plechovky s pivom. Iba sóda.
Open Season

Žeby nový Santa?

Hra kopíruje dej filmu a odbočuje len málo, čo je aj pochopiteľné. Dialógy a kľúčové strety so zvieratami sú prispôsobené hre a minihrám s originál dabingom, za čo musím autorom poďakovať. Dabing je tu naozaj na výbornej úrovni a musím vyzdvihnúť káčerov s francúzskym prízvukom, bobrov s pôvodom z Veľkej Británie, či veveričky vycvičené hádam samotným Hitlerom. Podobne je na tom muzika. Skvele sa tu hodí a dotvára tak uvoľnenú atmosféru známu z filmu. Jediná škoda, že sa tu vyskytuje len ojedinele a väčšinu hry budete putovať potichu. O to väčšmi si ale vychutnáte humorné Elliotove poznámky. Ten jeleň musí okomentovať vážne všetko!

Trochu horšie je na tom grafika. Štúdio Ubisoft Montreal má dobré referencie (Splinter Cell 1 a 3), čiže moc mi to nejde do hlavy. Grafické spracovanie hry je jednoduché, čo vôbec nie je na škodu, no zdá sa mi, akoby samotným herným postavám nevenovali toľko pozornosti, čo by si zaslúžili. K tomu musím ešte poukázať na strohý a veľmi jednoduchý level design, s ktorým si autori tiež nedali veľkú námahu. Na hre je vidieť, že bola robená narýchlo a niekde sa to muselo odraziť.

Taktiež herná dobá 4 hodiny nenapomáha k pozitívnemu konečnému dojmu z hry a absencia akéhokoľvek multiplayeru nepoteší. Príbehovú časť hry dohráte na jedno posedenie bez nutnej cik-pauzy. Je to spôsobené jednak nízkou obtiažnosťou a jednak naozaj krátkou kampaňou. V nej sa striedajú pešie misie s minihrami, ktoré sú hlavným pútačom a najzábavnejšou zložkou celej hry. S Boogom budete hľadať tchorie mláďatá, trhať kvetinky, prikrádať sa k poľovníkom a zastrašovať ich svojim revom, hádzať zajace, tchorov, či prípadne Elliota kedykoľvek a kamkoľvek vás napadne.

Open Season

MUHEHEHEEEE!
Open Season

Kto má rád bobrov, túto minihru si vychutná.
Open Season

Ani v tomto príbehu sa nevyhneme romantike pri ohníčku.

S Elliotom si tiež chvíľkami zahráte a garantujem vám, že na také bláznivé behanie s motorovou pílou za poľovníkmi len tak ľahko nezabudnete. Na hracej dobe ešte trochu pridáva možnosť upgradovať Boogove schopnosti (vo veľmi jednoduchom merítku) a zbieranie rôznych znakov, za ktoré sa vám neskôr v menu postupne sprístupnia obrázkové hlavné momenty filmu. Keby sme za zozbieranie všetkých bonusov získali plnohodnotný film, veľmi by to pridalo na celkovej hodnote hry a myslím, že kúpa by to bola v tom prípade výhodná. Apropo minihry. Snehová guľa z Booga a Elliota, zbesilá jazda v baníckom vozíku či "obsadená“ kadibúdka, plaviaca sa v rozbúrenej rieke, stoja vážne za to a názornú ukážku si môžete pozrieť v priloženom videu.

V prvom rade vás chcem upozorniť, aby ste hru neodsudzovali hneď podľa hodnotenia, ktoré si určite každý z vás všimol ešte pred započatím čítania. Hra je koncipovaná skôr pre tú mladšiu hráčsku základňu, no zábavy si tu užije i (polo)dospelý jedinec. Škoda len, že je jej tak málo. Hra má potenciál a niekoľko osviežujúcich nápadov, ktoré hru posúvajú smerom hore, no tých je žalostne málo a herná doba je na tom ešte horšie. Pokiaľ sa vám páčil film, máte doma deti alebo priateľku, ktorá je na animáky, táto hra ich určite poteší a plne si ju všetci vychutnáte. Tí ostatní, keď sa jej vyhnú veľkým oblúkom, o nič neprídu.


napísal quit 20.12.2006
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Open Season
| OPEN SEASON
[20.12.2006]
6.0
Ohodnotiť
OPEN SEASON
+ kvalitný dabing postáv
+ humorne ladené misie
+ hudba
- herná doba
- ovládanie
- level design
- absencia multiplayeru (PC)
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1,5 GHz, 256 MB RAM, VGA 64 MB
Doporučená konfigurácia: CPU 2 GHz, 512 MB RAM, VGA 128 MB


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS2
PSP
Xbox
Xbox 360
Gamecube
DS

Vývoj: Ubisoft / CENEGA Slovakia / Ubisoft Montreal
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  október 2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Open Season 20.12.2006
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19466)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk