Piráti Karibiku - pirátske next-gen dojmy

pridal spacejunker 19.5.2007 o 21:08 pod hry
HRY > NOVINKY >

Z letných filmových blockbusterov s trojkou v názve, ktoré sprevádza oficiálna hra, vyjde ako jasný víťaz next-gen verzia Pirátov Karibiku. Až na samý koniec sveta vás zavedie nové dobrodružstvo večne pripitého Jacka Sparrowa, kováča Willa Turnera a jeho snúbenice Elizabeth Swannovej, hra však nekopíruje iba udalosti netrpezlivo očakávaného tretieho filmu, ale aj minuloročného hitu Truhlica mŕtveho muža. Súdiac podľa nedávno vydaného dema, ktoré sa celé odohráva vo väznici, kasovému trháku rozhodne hanbu nespraví. A hanbu nerobí aj pirátskemu remeslu.

Pirates of the Carribean: At World End je klasickým príkladom akčnej adventúry, ktorá vykradla svoje vzory a zmocnené prvky úspešne používa pri budovaní pirátskej atmosféry. V hre nájdete všetko, čo oficiálna hra k filmu potrebuje. Napätie, hrdinstvo, nebezpečie, veľkoleposť, humor a nezameniteľnú hlavnú postavu. V našom prípade ide samozrejme o Jacka. Piráti Karibiku majú svojou stavbou, poschovávanými bonusmi a množstvu ľahkých súbojov najbližšie k bestselleru LEGO Star Wars.

Do hry sa ponoríte veľmi rýchlo, čo sa nebude dať povedať o cieľovej skupine, pre ktorú je hra určená. Problémom je totiž až príliš prekombinované ovládanie. Zlúčením mnohých činností pod jedno tlačítko sa dala docieliť oveľa prehľadnejšia a zrozumiteľnejšia herná schému, ako obsadiť každé tlačítko inou akciou (hádzanie noža, streľba z pištole, úder, šerm). Na to, aké sú kladené nároky na ovládanie (bavíme sa stále o rodinnom titule), majú Piráti Karibiku príliš jednoduché a často sa opakujúce súboje s radovými nepriateľmi. Ich účelom je vyplniť medzery medzi skutočnými duelmi, bojmi so silnejším protivníkom a nabiť vám špeciálnu schopnosť.

V súbojoch jeden na jedného vykrývate protivníkove výpady, snažíte sa zasiahnuť nechránené miesto a zatlačiť ho do „rohu". Šermovanie sa deje vo filmovom duchu, je prerušovaný vtipnými scénkami a výstupmi s Jackom. Hra aj takýmto spôsobom dáva na známosť, že jej korene sú vo filmovej predlohe. Technická stránka hry exceluje hlavne v dabingu, spracovaní dažďa a animáciách. Všetky pohyby postáv, ale hlavne ovládaného hrdinu, sú uveriteľné a dostatočne presvedčivé, aby ste si prestali uvedomovať, že sa hráte, ale sledujete film. Jack ako herný hrdina sa vydaril na jednotku, má neuveriteľnú charizmu a svojím herným hereckým umením schováva svojich kolegov do vrecka.

Ešte stále platí formula, že s filmom prichádza aj priemerná hra, ale pri produkcii Disney Interactive si po výborných Robinsonovcoch budeme odteraz dávať pozor. Piráti Karibiku: Na konci sveta sa podľa dema ukazujú ako vysoko hrateľný koncentrát so všetkým, čo strhujúce dobrodružstvo potrebuje. Preto, ak máte radi pirátsku tematiku, určite si nenechajte ujsť minimálne demo na Xbox Live, finálny trailer (29 MB), alebo počkajte na 25. máj, kedy sa hra dostane do predaja v dvoch príchutiach: next-gen (PS3/X360 tú odporúčame) a old-gen (PC/PS2/Wii).





Piráti Karibiku - pirátske next-gen dojmy Piráti Karibiku - pirátske next-gen dojmy Piráti Karibiku - pirátske next-gen dojmy
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






PC
PS3
PSP
Xbox 360
Wii
DS

Vývoj: Disney Interative / Eurocom Entertainment
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 24. máj 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19942)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk