Unreal engine nie je až tak dokonalý?

pridal saver 20.7.2007 o 10:00 pod hry
HRY > NOVINKY >

Vyzerá, že nie všetci sú spokojní s enginovým zázrakom menom Unreal Engine 3. Minule sa Koei sťažovalo na nedoladenosť PS3 verzie enginu, pre ktorú bude PS3 Fatal Inertia meškať a teraz Silicon Knights podalo na Epic rovno žalobu. Pripomeňme si, že Siliconi mali pred rokom a pol problémy s Unreal enginom, museli ho zahodit a vytvoriť si vlastný engine. To teraz stojí hru Too Human približne dvojročné odloženie.

Pozrime sa teda bližšie, čo spomína firma v žalobe:

 V marci 2006 mal Epic dodať plne funkčný UE3 firme Silicon Knighs, neurobil to ani do novembra 2006. Preto nemohol Silicon Knights vytvoriť pôsobivé demo a dopadol na E3 tak ako dopadol, čo stálo firmu peniaze.

 Epic vytvoril funkčnú verziu UE3 pre Xbox360 pred E306, ale kód si nechal pre seba. Neskôr Epic nedodal inštrukcie ako používať UE3. SK tvrdí, že Epic zamestnáva len 75 ľudí pracujúcich na dvoch tituloch, čím je príliš malý, aby mohlo podporovať vývojárov a pomáhať im s enginom. SK má 140 ľudí pracujúcich na dvoch tituloch. 

 Epic zmeškal aj deadline na Engine, ktorý SK mali použiť v PS3 hre. Zmeškal ho o 6 mesiacov. Funkčný PS3 engine mal byť k dispozícii vo februári 2007, ale nebol.

 Nakoniec, keď bol Xbox360 engine dodaný, spôsobil výrazne spomalenie hry, pre dlhé nahrávania a preťaženia pamäte. Epic vedel o tomto probléme od roku 2004 a sľuboval riešenie v roku 2005, ktoré nikdy neprišlo.

 SK tvrdí, že UE3 nesplnilo ich požiadavky na zvuk, svetlá a postavy. Navyše engine vraj nevedel renderovať terén. Z toho SK vyvodili, že Epic jednoducho zobral milióny dolárov v licenciách od firiem a ponúkol im iba čiastočný engine.

Zaujímavé a možno pravdivé, keď sa pozrieme na neustále odkladania hier na UE3 engine. Doteraz ich vyšlo len niekoľko a hry ako Stranglehold, Bioshock, Lost Odyssey, Mass Effect, Turok, Brothers in Arms, Fatal Intertia, dokonca aj Unreal Tournament... všetky sú posúvané. Epic teda niekoľko rokov predával víziu enginu?

V každom prípade Silicon Knights si s hrou Too Human vedie veľmi dobre a ukážka titulnej scény z hry na E3 bola zaujímavá.





Páči sa mi!

Zaradené pod: mass effect, xbox






Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Silicon Knights
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 29. august 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18417)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk