BOMBERMAN LIVE

BOMBERMAN LIVE

8.5

Bomberman je jedna z nehynúcich herných klasík, ktorá je tu takmer od začiatku vekov a zrejme tu bude až do konca vekov.

Recenzia na Xbox360 verziu

Bomberman je jedna z nehynúcich herných klasík, ktorá je tu takmer od začiatku (herných) vekov a zrejme tu bude až do konca vekov. Najnovšia inkarnácia Bomberman Live prichádza na Xbox Live a nahradzuje tak neúspešného Bombermana Zero s ukážkou, ako má naozaj next-gen arkádová verzia hry vyzerať.

Ak ste doteraz žili v jaskyni a nepoznáte Bombermana, tak vám ho trochu opíšeme. Bomberman je malý panáčik prechádzajúci arénami plnými kamenných blokov a nepriateľov. Bomberman má neobmedzené množstvo bômb, ktoré ukladá k jednotlivým blokom, aby následne vybuchli, zmizli a otvorili mu cestu ďalej a aby nebola nuda, nechýbajú nepriatelia, ktorých musí masakrovať rovnakým spôsobom. To je celý základ hry, ktorej rozšírenie ďalej tvoria rôzne upgrady, zvyšujúce dosah bômb, počet bômb uložitelných naraz, zrýchľujú pohyb panáka a pridávajú rôzne ďalšie vlastnosti.

Bomberman Live

Nový Bomberman Live sa už nesnaží byť žiadnou super 3D verziou klasiky, neponúka žiadne FPS pohľady ako Bomberman Zero, ale ostáva verný izometrickému pohľadu. Rovnako sa nesnaží napodobiť pôvodnú hru, ale koncentruje sa čisto na multiplayerové súboje, ktoré sú ako stvorené pre malú Live Arcade hru.

Hra ponúka sériu arén a možnosti hry až pre 8 hráčov na jednej hracej ploche. Zmeráte si sily s AI alebo priateľmi na jednom Xboxe, alebo cez Live. Budete hrať v 8 rozmanitých arénach v rôznych témach, kde má každá svoje špecifické podmienky. Každé prostredie je založené na ničení blokov, postupnom nachádzaní upgradov a samozrejme eliminovaní nepriateľov. Ak by sa vám klasické mrežovité usporiadanie levelov nepáčilo, je tu aj jedno prostredie, ktoré je výnimkou z bežného dizajnu a ponúka umiestnenie všetkých upgradov vnútri, alebo vonku arény, kde sa sa musia všetci hráči čo najrýchlejšie "prebombovať" a pozbierať čo najviac z upgradov, aby boli silnejší a jednoduchšie zničili protivníkov.

Upgradov je dokopy trinásť a okrem rozširovania dosahu bomby, zrýchľovania, zvyšovania počtu bômb tu nájdete aj ruku na prenášanie bômb, nohu na ich odkopávanie, ale aj "smrťáka", ktorý vám zmení výbuch na štvorcový, zaujímavé sú nástražné míny, časované bomby, ale aj tri downgrady, ktoré vám znížia rýchlosť, počet bômb a dosah bomby. Ak to všetko pozbierate, stávate sa nebezpečným monštrom, ohrozujúcich ako svoje okolie, tak aj seba. Napríklad dá sa nazbierať štvorcová bomba, ktorá po výbuchu zdemoluje takmer celý level a pred ňou nemusíte stihnúť ujsť ani vy, nie to ešte nepriatelia.

Bomberman Live

Ak sa vám nechce čítať recenziu, kliknite na obrázok - uvidíte video.

Herné módy sú v hre štyri a to základný, kde posledný preživší Bomberman vyhráva, druhý je Zombie mód, v ktorom sú Bombermani nesmrteľní a hrá sa na to, kto zafarbí najviac polí (po zomretí sa políčka odfarbia) a rovnako Paint je zamerané na farbenie územia, ale aj so zabíjaním s možnosťou vykúpenia svojej smrti. Po smrti sa totiž v tomto móde presuniete na kraj hracieho poľa, odkiaľ hádžete bomby po zatiaľ živých hráčoch. Ak zabijete postavu, ktorá zničila vás, vraciate sa späť do hry.

Okrem módov si vždy v aréne nastavujete čas hry, môžete si vybrať, aké z upgradov budú prístupné, pridať napríklad choroby, možnosti zničenia upgradov bombou atď. Relatívne dostatok nastavení. Nakoniec jednou zo zaujímavostí hry je aj obliekanie Bombermana, kde sa dá vytvoriť cez 10000 kombinácii z oblečenia, tváre a pokrývky hlavy a machrovať tak pred ostatnými hráčmi na Live. Oblečenia si odomykáte zbieraním diamantov v leveloch.

Grafika hry nie je svetoborná, ale veľmi pekne sa hodí k štýlu Bombermana a autori spravili dobrý krok s možnosťou obliekania postáv, ktoré grafiku oživujú. Oproti hnusnému, škaredému a extrémne zlému Bomberman Zero, je toto lahoda, presne taká, akú hráči čakajú. Zvuková stránka trochu zaostáva, ale tá už je pri tomto štýle hry menej dôležitá. Dôležité je prežiť a zvíťaziť.

Celkovo môžeme zhodnotiť Bomberman Live ako veľmi podarenú verziu starej klasiky, ktorá ponúkne zábavu ako jednotlivcovi, tak aj priateľom pri jednom Xboxe, alebo aj priateľom z celého online sveta. Je to závislosť, ktorá sa ešte multiplikuje zbieraním kostýmov. Možno by nebolo zlé pridať viac arén, ale tie už boli ohlásené a budú sa dať stiahnuť.

Bomberman Live


napísal saver 9.8.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Bomberman live
| BOMBERMAN LIVE
[1.8.2007]
8.5
Ohodnotiť
BOMBERMAN LIVE
+ multiplayerový Bomberman
+ množstvo upgradov
+ 8 hráči online
+ oblečenia
- chýba viac rozmanitých arén
- niekomu môže chýbať príbehový singleplayer


RECENZIE HRÁČOV
Xbox 360

Vývoj: Hudson / Hudson
Štýl: Arkáda
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19934)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk