Age of Conan čerstvé informácie a obrázky

pridal uni 20.2.2008 o 10:32 pod hry
HRY > NOVINKY >

Conan si už brúsi meč aby mohol v máji zoťať prvého nepriateľa. Horúcou MMO Age of Conan sa Funcom pochválil aj na tohtoročnej konferencii herných vývojárov GDC (Game Developers Conference), ktorá práve prebieha v San Franciscu. A to čo predviedli, stálo za to a podrobne o tom informuje interview portálu IGN. O naozaj zaujímavé informácie sa s vami podelíme aj my v nasledujúcich riadkoch.

Hru začnete v postavení nevoľníka bez identity. S hrou sa stotožníte pri zbieraní prvých dvadsiatich úrovní na ostrove Tortage, ktorý má podobu tradičnej hry pre jednotlivca. Tu sa zoznamujete aj so svojou minulosťou, túto pasáž však môžete aj vynechať. Potom sa už ocitnete v plnohodnotnom MMO svete, kde budete zdokonaľovať svojho hrdinu až po osemdesiatu úroveň. Pred odchodom z ostrova sa pravdepodobne budete môcť rozlúčiť s miestnymi osadníkmi lávou a výbuchom sopky, ktorý vyvoláte.

V hre si vyberiete spomedzi 12 povolaní, ktoré zodpovedajú tradičnej ponuke, teda od bojovníka, cez mága a zabijaka až po liečiteľa. Zaujímavým prvkom v boji bude ochrana pred útokmi. Pri nepriateľoch sa zobrazia striebristé ukazovatele, ktoré reprezentujú ich obranu a útoky je potom vhodné viesť na nechránené miesta. Podobne aj hrdina má svoje obranu a môže určiť jej rozloženie na tele. Zasiahnutím odhalených miest samozrejme spôsobíte podstatne väčšie zranenie. Priebeh boja je inak v podstate tradičný, no zaujme ešte jeden prvok. Hráči sa totiž môžu chrániť vzájomne a blokovať údery vedené na ich spoločníkov. To napríklad znamená, že bojovníci v prvej línii odrazia ataky protivníkov, zatiaľ čo strelci budú z úzadia a bezpečnej vzdialenosti ostreľovať svoje ciele. Útoky, podobne ako liečenie, budú mať plošný efekt, teda zasiahnu všetkých nepriateľov (spojencov) v určitom okruhu, ktorého rozsah závisí od zručnosti a veľkosti zbrane. Vhodná pozícia pri boji je teda tiež dosť rozhodujúca.

Zaujímavé to bude aj s "mountmi" . Poslúžia nie len na rýchly presun, no aj v boji. Čím rýchlejšie pricválate medzi nepriateľov, tým vyššie poškodenie spôsobíte. Môžete útočiť ľavou a pravou rukou a navyše zvieratá majú k dispozícii ďalšie útoky, napríklad kone kopú dozadu a dopredu. Rôzne druhy zvierat sa aj odlišne ovládajú, niektoré sú pomalšie a ťažkopádnejšie, iné svižné a ľahšie sa s nimi manévruje. Mamuty a nosorožce sa dajú použiť pri obliehaní miest na ničenie múrov a budov.

Mestá môžu budovať spoločenstvá približne na 30-40 úrovni. Potrebné suroviny nájdete v teréne a pri každom objekte máte prehľad, koľko dreva, kameňa alebo iných zdrojov potrebujete. Najprv musíte postaviť základnú budovu opevnenia a doplniť ju o vnútorné a vonkajšie múry, potom je vhodné postaviť budovy na remeslené zručnosti, kde členovia spoločenstva vyrábajú špeciálne predmety. Približne osem alebo deväť najsilnejších spoločenstiev na serveri s najvyspelejšími mestami je potom k dispozícii pre PvP, teda je možné ich napadnúť a obliehať. Obrancovia sa môžu pohybovať medzi jednotlivými vnútornými a vonkajšími múrmi , takže na dobíjanie treba značný bojový arzenál a silu. Útočník zvíťazí, ak zničí centrálnu budovu, po ktorej zostanú suroviny, takže nový vlastník môže okamžite začať stavať vlastné centrum.

Mnohých hráčov určite trápia hardvérové požiadavky titulu. Tvorcovia však tvrdia, že by s tým nemali byť komplikácie a ako optimum uvádzajú 7900 GTX, CPU 2,4 GHz Intel Core Duo a 2GB RAM, čo zas nie je až také drastické (minimum je samozrejme výrazne nižšie). Ak ste pozorne čítali obsah tohoto príspevku, myslím, že sme vás navnadili, pretože Age of Conan vyzerá naozaj veľmi sľubne a jeho koncept nepostráda dávku originality a unikátnych nápadov. 20. máj teda bude možno aj pre vás dňom D (ak vás neodradia mesačné poplatky) pretože toto by si žiadny priaznivec MMO nemal nechať ujsť a mal aspoň na chvíľu vyskúšať.





Age of Conan čerstvé informácie a obrázky Age of Conan čerstvé informácie a obrázky Age of Conan čerstvé informácie a obrázky Age of Conan čerstvé informácie a obrázky Age of Conan čerstvé informácie a obrázky Age of Conan čerstvé informácie a obrázky Age of Conan čerstvé informácie a obrázky Age of Conan čerstvé informácie a obrázky Age of Conan čerstvé informácie a obrázky
Age of Conan čerstvé informácie a obrázky  Age of Conan čerstvé informácie a obrázky  Age of Conan čerstvé informácie a obrázky
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20133)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk