AGE OF CONAN: HYBORIAN ADVENTURES

AGE OF CONAN: HYBORIAN ADVENTURES

Všetko, čo ste chceli vedieť o najočakávanejšej MMORPG.

Dojmy

Age of Conan je jednou z najočakávanejších MMOPRG roku 2007. Veľkú zásluhu na tom určite má atraktívny fantasy svet, známy z filmového plátna, ale predovšetkým z diela Roberta E. Howarda. Titul však ponúkne aj mnoho zaujímavých súčastí, ktoré v iných hrách z tohto žánra nájdete len ojedinele, alebo sú dokonca úplnou novinkou. Čo nám prinesie?
 
Pri úvodnej tvorbe postavy určíte rasu, pohlavie a výzor a potom už nič nebráni v tom, aby sa začali vaše veľkolepé dobrodružstvá. Počiatočné potulky slúžia na zorientovanie sa v hre a oboznámenie s jej systémom. Po dosiahnutí piatej úrovne si hráč volí jeden zo štyroch archetypov: kňaz, bojovník, mág, zlodej. Súčasne si vyberiete aj takzvané prestížne povolanie. Môžete byť lordom, veliteľom, majstrom alebo umelcom. Kým sa nedopracujete k dvadsiatej úrovni, budete hrať v podstate singleplayer, ale bude možná komunikácia s inými hráčmi. Potom na vás budú nebezpečenstvá číhať z každej strany, ale nemusíte im už čeliť osamote. Hoci spolupráca s inými hráčmi je výhodná a na niektoré miesta sa dopracujete len v tíme, môžete uprednostniť aj úlohu osamelého vlka. Väčšina oblastí bude prístupná aj samotárom, hoci najväčšie výzvy vyžadujú kooperáciu.
 
Hráči sa stretnú nie len v teréne, ale napríklad aj v hostincoch a putikách, kde môže dôjsť aj k vzájomnému meraniu síl. V krvavých bitkách v teréne uplatníte rôzne druhy útokov a štýlov. Bojové úkony uskutočníte myšou, klávesnicou, gamepadom, ale aj ich kombináciami. Bitky sú rýchle a zásahy vo veľkej miere závislé na šikovnosti hráča. S bojovníkom priamo ovládate meč, takže ovplyvníte smer, uhol a silu. Vaše pohyby sú nepredvídateľné a môžete z nich vytvoriť unikátne bojové techniky. Dokonca jedným poriadnym švihom môžete zasiahnuť niekoľko oponentov súčasne! Lukostrelec mieri manuálne ako postava v akčnej hre. Samozrejme pri poškodení zohrávajú úlohu aj vlastnosti zbrane a atribúty postavy.

Age of Conan: Hyborian Adventures
Age of Conan: Hyborian Adventures
Age of Conan: Hyborian Adventures

Mágovia využijú bohatý sortiment kúziel, rýchle útoky na jednotlivca, devastačné kúzla, ktoré zasiahnu všetkých v oblasti, ale aj ochrannú a podpornú mágiu s dlhodobým účinkom. Na kúzlenie sa využije démonická energia, s ktorou však treba manipulovať opatrne. Keď sa zásobník energie preplní, hrozí explózia a hráč stratí svoju dušu. To znamená, že je vyradený z boja a navyše musí splniť špeciálnu misiu, pri ktorej v pekle bojuje o svoju záchranu.
 
Bojovať budete aj v sedle a autori si dali záležať na tom, aby takéto bitky boli zvlášť atraktívne. Age of Conan ponúkne tri druhy „mountov“. Okrem koní to budú ťavy a mamuty. Sila útoku bude v tomto prípade ovplyvnená aj rýchlosťou zvieraťa. Ak zasiahnete nepriateľa na cválajúcom koni, rozhodne spôsobíte ničivejší úder, ako keby váš žrebec len stál na mieste. Predstavte si úchvatný pohľad, keď sa oproti sebe rútia dve skupiny jazdcov, aby sa vzápätí ozvali nárazy ich skrížených zbraní!

Okrem bitiek s počítačovými protivníkmi si na niektorých serveroch do sýtosti užijete aj PvP súboje. Tvorcovia na tento aspekt kladú veľký dôraz. Známe sú tri druhy PvP konfliktov. Pri ruvačke opilcov v putikách jednotliví hráči požívajú nápoje s rôznym efektom a potom, či už pod pozitívnym alebo negatívnym vplyvom pitia, bojujú so svojím oponentom. Ďalej sú tu minihry, ktoré predstavujú bitky jednotlivcov alebo skupín v arénach. Najzaujímavejšie ale budú masívne obliehania. Bojové klany čaká dobýjanie sídiel iných spoločenstiev. Pri tom môžu jazdiť a používať obliehacie zbrane. To samo o sebe nie je nič prevratné, zaujímavá je však skutočnosť, že tieto opevnenia postavili samotní hráči, príslušníci guildy! Členovia klanov totiž získavajú suroviny a spoločnými silami stavajú domy a budujú vlastné kolónie. Takže je možné vytvoriť naozaj unikátne osídlenie. To ale platí len v prípade PvP serverov, na PvE serveroch sa o výstavbu starajú NPC charaktery a vo finále sa potom objaví elitný hrdina, ktorým je napríklad pán mesta.

Obliehanie bude mať nasledovný priebeh a pravidlá. Hráči stavajú mestá a opevnenia. Mestá budú proti útokom iných hráčov imúnne, na opevnenia sa však bude dať kedykoľvek zaútočiť. Opevnenia budú postavené na vyhradených územiach. Jedno spoločenstvo môže vyzvať druhé po postavení bojového stanu. Skupiny si dohovoria termín a v určenú hodinu sa stretnú sa na bojovom poli, kde pomocou  osobných a obliehacích zbraní bojujú o vybrané opevnenie.

Age of Conan: Hyborian Adventures
Age of Conan: Hyborian Adventures
Age of Conan: Hyborian Adventures

Age of Conan bude obsahovať aj systém lovcov odmien. Za elimináciu vybraných hráčov, ktorí porušujú pravidlá, získajú ich lovci zaujímavé ocenenie. Táto súčasť však bude doladená až po začatí betatestu ajej presné fungovanie ešte nie je celkom jasné.

NPC postavy "Conanovho sveta“ sú zdrojom zaujímavých úloh, ale konajú nezávisle na počínaní hráča a majú prirodzené potreby. Takže, keď sú unavení, odpočívajú, keď vyhladnú, hľadajú potravu a smäd utíšia napríklad vodou zo suda, do ktorej im však zákerný hráč môže nasypať jed a tak sa postará o čiastočné vyhubenie miestnej komunity. Jednoduché úlohy sa prelínajú so zložitejšími a komplexnejšími problémami a zavedú vás hoci aj k samotnému kráľovi Conanovi. NPC postavy však nebudú len mierumilovní dobráci. V hre sa objavia aj nájazdníci, ktorí z času na čas zaútočia aj na mestá vytvorené spoločenstvami! Ukradnuté predmety získate, ak úspešne napadnete ich tábory, ktoré budú určite v blízkosti vášho sídla. Tvorcovia však zatiaľ ešte uvažujú o rozsahu škôd, aké vám títo banditi spôsobia, ako aj o frekvencii nájazdov. Neustále sa obávať o bezpečnosť miest by totiž bolo dosť stresujúce a v hre ide predovšetkým o zábavu.
 
Funcom tvrdo pracuje na tom, aby sa zabránilo podvádzaniu. Ak sa však napriek tomu objavia hráči-podvodníci, ktorí sa pokúsia narušiť pravidlá, budú vykázaní a nastálo im bude zamedzený vstup do hry. V Age of Conan sa bude hovoriť po anglicky, ale pripravuje sa aj lokalizovaná nemecká verzia. Ak sa zaujímate o systémové požiadavky, tie zatiaľ nie sú špecifikované. Vývojári však upozorňujú, že hra bude mať rozhodne väčšie nároky ako väčšina MMORPG na trhu, určite vyššie ako World of Warcraft. Stále však bude na výber možnosť spustiť hru s využitím DirectX 9 alebo DirectX 10 (Windows Vista).

Age of Conan: Hyborian Adventures
Age of Conan: Hyborian Adventures
Age of Conan: Hyborian Adventures

Age of Conan vyjde pre PC, ale aj Xbox 360, ale stále nie je jasné, či si konzolisti a „písíčkári“ zahrajú na tom istom serveri. Do úvahy pripadá vytvorenie aj samostatných, ale aj zdieľaných serverov. Dôležitý je všaktiež postoj spoločnosti Microsoft.

Age of Conan sa mal objaviť už v marci, ale predovšetkým kvôli vylepšeniu DX10 grafiky, sa termím vydania presunul na koniec tohto roka. Z toho, čo prezradila spoločnosť Funcom, tvorca lahôdok Dreamfall, The Longest Journey či MMORPG Anarchy Online, je jasné, že táto hra bude naozaj výnimočná. Dúfajme, že tvorcovia titul dotiahnu do zdarného konca a Conanovo kráľovstvo sa naozaj otvorí túto jeseň. Záujemcov o vstup bude určite mnoho.

Age of Conan: Hyborian Adventures


Age of Conan: Hyborian Adventures


Age of Conan: Hyborian Adventures



napísal uni 7.2.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Age of Conan
| AGE OF CONAN
[23.5.2008]
Age of Conan
| AGE OF CONAN
[24.1.2007]
Age of Conan
| AGE OF CONAN
[2.6.2008]
Age Of Conan
| AGE OF CONAN
[16.4.2008]
Age of Conan
| AGE OF CONAN
[23.1.2008]
Age of Conan: Future
| AGE OF CONAN: FUTURE
[16.9.2008]
Age of Conan
| AGE OF CONAN
[21.1.2008]
AGE OF CONAN: HYBORIAN ADVENTURES


PC
Xbox 360

Vývoj: Funcom / Funcom
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 20. máj 2008
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Acer predator helios 16 neo (8)
Čaute. Chcem sa opýtať na váš názor, na tento hern...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20584)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk