Elveon - stratený v preklade

pridal spacejunker 18.3.2008 o 12:17 pod informácia
INFORMÁCIA > NOVINKY >

10TACLE STUDIOS Slovakia je zatvorené. Bodka. Čo sa už dlhšie šepká medzi developermi a hernými insidermi nabralo hrozivé kontúry. Najväčšie herné štúdio na Slovensku zatvorilo svoje brány, zamestnanci boli prepustení a vývoj najambicióznejšieho herného projektu v našej histórii - Elveon - bol zverený zatiaľ neznámemu štúdiu, ktoré bude kooperovať s britským tímom Climax.

Materská spoločnosť 10TACLE STUDIOS AG je zadĺžená, momentálne sa nachádza vo finančných problémoch a riešenie hľadá u súkromného investora Bertram Rickmers, u ktorého požiadala o finančnú injekciu v neznámej výške potrebnú pre revitalizáciu celej firmy. V rámci reštrukturalizácie dochádza k zmene pozície 10TACLE STUDIOS AG ako vývojárskej a produkčnej spoločnosti. V budúcnosti sa budú o marketing a predaj starať výhradne vydavateľskí partneri.

Revitalizácia a následné nakopnutie firmy si vyžiadala drastické zmeny. Celkovo 25 % zamestnancov celej skupiny bolo prepustených, spoločnosť sa im však bude snažiť vyjsť v ústrety pri hľadaní nových pozícií v hernom biznise. „Navyše, spoločnosť sa rozhodla zavrieť bratislavskú pobočku, ktorá až dodnes zodpovedala za vývoj hry Elveon. Úloha finalizácie bola zverená inému štúdiu a kooperujúcemu partnerovi Climax Group sídliaceho v anglickom Southamptone." stojí v tlačovej správe.

„Odklady vývoja Elveon a Totems bohužiaľ podkopali dôveru voči našej spoločnosti. V kombinácii s krízou celého finančného trhu vznikla situácia, ktorá nás neočakávane tvrdo potrestala." komentuje aktuálnu situáciu prezident spoločnosti Michele Pes.

Za problémami spoločnosti však treba hľadať aj nenažranosť a hospodárenie s finančnými prostriedkami, ktoré boli vynaložené aj na prudký rozvoj, skupovanie existujúcich developerov a otváranie satelitných štúdií po celom svete. 10TACLE STUDIOS AG operuje mimo iných miest aj v Londýne, Charleroi, Singapúre, Viedni, Hanoveri, Budapešti (štúdio Stormregion, zodpovedné za strategickú sériu Codename Panzers) a Berlíne (spoločnosť The Games Company Worldwide, pod ktorú patrí aj Silver Style Entertainment (Simon the Sorcerer, The Fall).

Či už to boli rýchlo sa rozpínajúce chápadlá, alebo sa len pozabudlo na puntičkárskosť tak typickú pre Nemcov, slovenskú pobočku to nevzkriesi. Problematike 10TACLE STUDIOS Slovakia a otázkam týkajúcich sa existencie Elveonu sa budeme podrobne venovať v najbližších dňoch. Zatiaľ si môžete zaspomínať na zatvorené štúdio v podrobnom profile.





Elveon - stratený v preklade
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati, cod






Elveon - stratený v preklade
PC
Slovenské hry

Vývoj: Elveon / Elveon team
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk