Prvé chvíle strávené v zlej spoločnosti

pridal je2ry 6.6.2008 o 9:38 pod hry
HRY > NOVINKY >

Ak sa človek ocitne v zlej spoločnosti, nedopadne to s ním väčšinou vôbec závideniahodne. Neplatí to však v prípade Battlefield: Bad Company, ktorý sa odprezentoval hrateľnou demo ukážkou a treba povedať, že sa rozhodne máme na čo tešiť. Demo ponúka jednak cca 20 minútovú singleplayer časť, ale tiež funkčný multiplayer s vozidlami, tankami i vrtuľníkmi.

Hra pre jedného hráča vás privíta klasickým klišé – nový vojak to v jednotke plnej starých, ostrieľaných borcov nemá jednoduché. Namiesto robenia úloh či nosenia desiaty musí vykonávať iné podradné činnosti, ako napríklad šoférovanie. To je aj vašou prvou úlohou. Dostať sa z bodu A do bodu B môžete pomocou APC, alebo sa pokocháte okolitou prírodou počas dlhšej prechádzky. Bad Company naozaj ponúka sandboxový štýl hry, boje sú sústredené na konkrétnych miestach, ale ako sa k nim dostanete, je už iba na vás. Rozloha krajiny je dostatočná, aby ste sa cítili „slobodne“ a práve slobodou pripomína nový Battlefild skôr Flashpoint ako svojich starších súrodencov.

Na mieste B samozrejme číha prvé ozbrojené prekvapenie, s ktorým sa rýchlo vysporiadate. Počas prestreliek s nepriateľom zistíte, že fámy o megalomanskej fyzike a zničiteľnosti prostredia neboli vôbec prehnané. Zničiť ide naozaj všetko, stromy sa pod náporom olova klátia k zemi, rovnako aj ploty, múry domov, dokonca aj terén je čiastočne demolovateľný. Štandardný samopal s podveseným granátometom si vystačí s prvou várkou nepriateľov, životodarná injekcia zase s prípadnými zraneniami (na HUDe sa klasicky zobrazuje stav vašeho zdravia, módne samodoliečovanie dostalo padáka), keď sa však na scéne objaví tank, budete musieť nájsť bazoooku a .. zvyšok si už viete domyslieť.

Po vyčistení dedinky sa zapojíte do konvoja, ktorý sa ale dostane pod paľbu nepriateľských mínometov a keďže navádzanie leteckej podpory je niečím rušené, budete musieť to „niečo“ nájsť a zničiť. Potom vás čaká už len krátky prebeh zákopmi, zistíte, že deklarovaná podobnosť s filmom Traja králi sa týka nie len suchého humoru, ale aj hnacieho motora v podobe ťažkých, žltých tehličiek a demo končí.

Multiplayer ponúka jeden mód - Gold Rush a jednu mapu - Oasis. Úlohou americkej strany v konflikte je dobiť, alebo skôr zničiť, nepriateľské truhlice so zlatým pokladom, druhá strana (podľa jazyka zrejme Arabi) sa logicky snaží svoje bohatstvo ochrániť. Čo sa týka hry pre viacerých hráčov, Bad Company sa snaží vychádzať zo základov Battlefield 2. Ak ste doma v BF2, nebude vám robiť žiadny problém zorientovať sa ani tu. Podobné vozidlá (rýchla bugina, jeep), obrnenci (tank, mobilé AA) či vrtuľník, takmer totožné povolania (chýba iba medik), dokonca sniper používa rovnaké maskovanie. Stále hrajú dôležitú úlohu družstvá, pričom ak ste posledným žijúcim členom squadu, hra vás na to upozorní a je vo vašom záujme sa stiahnuť z bojov, aby sa na vás mohli kolegovia naspawnovať.

Potýčky sú prudké a akčné, mapa Oasis umožňuje pozemné, letecké i vodné útoky, pričom stále platí, že obsadenie nepriateľského postu pre vás znamená vytvorenie ďalšieho spawnpointu. Tvorcovia nezabudli ani na kopec užitočných drobností, ktoré z BF2 urobili populárnu multiplayerovku. Aj v Bad Company nájdete možnosť výmeny svojho kitu (povolania) za ten, ktorý nájdete po zabitom nepriateľovi, nechýba funkcia automatického spotovania (označenie cieľu na radare pre spolubojovníkov). Za dosiahnuté úspechy ste odmeňovaní formou unlockov, dúfajme, že v plnej verzii pribudne aj nejaké hodnostné zaraďovanie, prípadne obsiahlejšie štatistiky.

Nami testované PS3 demo sa môže pochváliť naozaj detailnou grafikou, ostrými textúrami a interaktivitou prostredia, ktorá priam vyráža dych. Na Xbox 360 zrejme bude situácia podobná a majitelia tejto konzoly sa môžu tešiť na rovnako intenzívny vojnový zážitok. Jediné problémy, ktoré sme spozorovali, bolo občasné lagovanie zvuku pri zapnutom DTS a tiež nefungujúce pozvánky priateľov do hry (vyskúšané niekoľkokrát behom včerajšieho dňa i večera, zrejme sa jedná iba o dočasný bug, alebo momentálne indispozície serverov).

Battlefield: Bad Company zrejme naplní všetko, čo sme od jeho tvorcov počúvali dlho pred vydaním hry. Extrémne kvalitný singleplayer, výborný multiplayer vychádzajúci z BF2, špičkové technické spracovanie, deštrukcia a interaktivita. Demo nás správne navnadilo a my sa už nemôžeme dočkať na koniec mesiaca, kedy sa do obchodov dostane retail verzia.





Prvé chvíle strávené v zlej spoločnosti Prvé chvíle strávené v zlej spoločnosti Prvé chvíle strávené v zlej spoločnosti
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati, battlefield






Xbox 360
PS3

Vývoj: EA / DICE
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  jún 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19856)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk