Kodu príde na jar

pridal saver 12.1.2009 o 18:35 pod hry
HRY > NOVINKY >

Microsoft na CES okrem retail hier prezentoval aj arkády a medzi nimi hlavne KODU - Game Creator, teda aplikáciu v podobe editora, ktorá umožní každému si vytvoriť jednoduchú alebo zložitú hru. Microsoft ešte cenu neohlásil, ale vydanie môžeme očakávať už na jar.

Kodu bude pri vypustení obsahovať úvodných 20 postáv/vozidiel. Teda môžete si navoliť, čo budete v hre ovládať alebo čo sa bude v hre ovládať samé. Či pôjde o postavu, vozidlo, UFO, nebudú chýbať automatické veže, alebo paličky ala pinball. Všetko budete môcť kombinovať rozmanito využívať a každému objektu definovať príkazy a logiku. Napríklad nadefinovať automatickú vežu, aby strieľala po všetkom, čo sa okolo nej pohne. 

K hre si môžete nadefinovať vlastný svet (20 bude preddefinovaných), ktorého design funguje na princípe Lega, teda pridávate, alebo uberáte kocky z miest, kde chcete spraviť údolia a hory, alebo vytvoriť cesty, po ktorých budú autá pretekať, alebo nepriatelia chodiť. Kocky môžu mať rôzne textúry a farby. Nakoniec ich môžete zaobliť, pridať moria, stromy, vegetáciu a ďalšie objekty dotvárajúce prostredie.

Ľahko vytvoríte napríklad hru na štýl Tower Defense, Bombermana, pretekársku hru, alebo aj FPS strieľačku. Bude to na vás. Celé programovanie hry prebieha cez ovládač, definovaním príkazov v rotačnom menu. 20 hier bude predpripravených na zahranie, ako aj príklady, na ktorých sa zaučíte. Nič komplikované, čo by nezvládlo aj dieťa. Teda nakoniec spolu s deťmi to Microsoft celý posledný rok testoval.

Hra bude ďalšou úrovňou vytvárania užívateľského obsahu na Xbox 360, zatiaľ čo skúsenejší programátori môžu využívať Community Games, bežní hráči a deti si budú môcť vytvoriť svoje hry v Kodu. Napriek tomu, že Kodu je trochu iný štýl hry, bude zrejme porovnávaná s level editorom v LittleBigPlanet. Kodu je proti tomu hlbšie, robustnejšie a hlavne voľnejšie ladené, kde nevytvárate levely, ale celé hry rozmanitého zamerania.





Kodu príde na jar Kodu príde na jar Kodu príde na jar Kodu príde na jar
Páči sa mi!

Zaradené pod: microsoft, xbox, ati






na
Xbox 360
PC

Vývoj: Microsoft / Microsoft
Štýl: Logická
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19871)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk