WHEELMAN

WHEELMAN

7.5

Wheelman je všetko možné, len nie prepadák, tak ako si mnohí podľa obrázkov a odkladov mysleli.

Recenzia na PC verziu

Tak nám do kina vletel ďalší diel Fast and Furious (v malackom kine hľadajte pod menom Friško a Dzivoko) a spolu sním Vin Diesel v hre Wheelman na naše monitory. Dobre si to prešpekuloval a načasoval chalanisko. Po zhliadnutí snímky bude určite mužská časť publika nažhavená do červena a budú hľadať hru, na ktorej by sa podobne vyvŕšili, keď už tá ich tuningová škodovečka 120 s fóliami melie z posledného valca. Vychádzajú z kina plní emócií a z regálu oproti na nich pozerá Diesel z počítačovej krabice. No nekúpte to!

Dzigňeme tam troška GTA, Pursuit Force a Drivera, ňe?

Si asi povedali v Midwayi a tak aj urobili. Napočudovanie sa im to podarilo polepiť celkom dobre. Samozrejme si nezobrali všetky elementy každej hry, ale len tie, ktoré sa im hodili do krámu. Z prvej menovanej je to koncept mesta a voľného pohybu, z druhej preskakovanie na autá a pešie misie a z poslednej princíp policajta za volantom aj s podobnými misiami (aj keď tu mohla byť samozrejme ich múza polepená z viacerých titulov).

K princípu GTA sa priveľmi rozpisovať nemá zmysel, pretože ho všetci poznáme. V Barcelone sa plnením rôznorodých misií pod nadvládou troch znepriatelených gangov otvárajú nové miesta a slová „krádež dopravného prostriedku“ (čiže Grand Theft Auto) nemá hlavná postava Milo vo svojom slovníku. Pursuit Force poznajú pravdepodobne len konzolisti, no akčné preskočenie z jedného (poničeného) auta na druhé (ktoré bude zničené o pár sekúnd) spolu s priamočiarymi a jednoduchými „kill em all“ misiami v uzavretých koridoroch bolo opajcnuté práve stadiaľ. Nechýbajú klasické zbrane, no nečakajte ich extra veľa. Pištoľka, M16, AK47, Uzi, M40, MP5 a brokovnica budú musieť stačiť.

Wheelman
Wheelman Otvorené Milove PDA.
Otvorené Milove PDA.


Wheelman Banzáj!
Banzáj!


Wheelman Drahá pani policajtová, s poľutovaním vám musím oznámiť...
Drahá pani policajtová, s poľutovaním vám musím oznámiť...





Do voza aj do koča

Či už sa jedná o skromnejší skúter, fiatku alebo Smart, nie je Milo vyberavý typ a nepohrdne žiadnym približovadlom. Viac radosti mu určite urobíte s Opelom Astra alebo Chevroletom, no v nebi bude zo super športiakov  alebo nepremožiteľného ťahača, ktorý drví všetko v ceste. Trocha ale zamrzí málo druhov a rozmanitosť vozidiel. Dokopy som ich narátal hádam 15 a väčšinou sú po dve v každej kategórii. Rýchla motorka a skúter, malé autá sú fiat a Smart, najväčšiu a najťažšiu triedu zastrešuje len jeden ťahač s alebo bez prívesu. Všetky autá sa príjemne arkádovo ovládajú a handling je samozrejme odvodený od celkovej váhy vozidla a po chvíli tréningu prejdú drifty a aj prudké otočky do prstov. Čo ma pobavilo sú ŠPZtky na všetkých autách ako W4R G0D5, MKV DCU, MRBL MDN5, KLR INST, RD2 R8RL, či SP1 HNTR. Schválne či vám to niečo hovorí.

Moderným hráčom sa občas robí pena u huby, ak majú hrať niektorú pasáž hrať viac krát. Podobné záchvaty som chytal aj ja, no našťastie len zo dva razy, pretože obtiažnosť bola vypeckovaná do absurdného absurdna (18x jedna pasáž). V niektorých misiách musíte narážaním zdemolovať unikajúce auto, no to nie je niekedy možné dohnať ani pomocou turba. Vazali v ostatných autách na vás neustále dorážajú zo všetkých strán a ich vyradením máte tak tri sekundy, než sa za zadkom zjavia noví. Neustále obstreľujú auto a tak po pár sekundách nezostáva nič iné, ako preskočiť na nové (ak je nejaké v dosahu, pretože do ozbrojeného nepriateľského sa naskočiť nedá). S vypätím všetkých síl, vypitím niekoľkých energy drinkov a zmlátením Hulka na poličke sa mi to nakoniec podarilo, no zníženie, resp. hocijaké nastavenie obtiažnosti by pomohlo.

Wheelman
Wheelman Závodíček v ružovučkom autíčku. Fiú fiú.
Závodíček v ružovučkom autíčku. Fiú fiú.


Wheelman Taxi misie nemôžu chýbať.
Taxi misie nemôžu chýbať.


Wheelman Pakuj sa von, to je moja fiatka.
Pakuj sa von, to je moja fiatka.





Že fúha?! efekt

Pokiaľ nemá Vin Diesel vyleštené oči, s ktorými vidí v tme, potrebuje proti presile inú tajnú zbraň. Vo Wheelmanovi sú to psie kúsky s autom. Po nabití tzv. sústredenia zobrazeného v radiálnom merači môže dosiahnutú silu vypustiť na nepriateľov v podobe masívneho turba alebo urobí finesu menom Cyklón a s autom sa s bullet timeovým efektom otočí o 360 stupňov. Počas otočky môže zatiaľ postrieľať všetkých prenasledovateľov, pričom platí, že čím viac nazbieraného sústredenia, tým viac času pri otočení máte a bohovsky sa na to pozerá. Posledným esom je Riadená Strela, čo je podobný bullet time, len strieľate na nepriateľov pred sebou. Potrebné sústredenie sa zbiera nebezpečnou jazdou, vrážaním do nepriateľov, či ničením okolitých objektov. Škoda, že všetci obyvatelia Barcelony sú nindžovia a vždy na poslednú chvíľku uskočia. Mohla byť sranda.

Bočné uličky

Na predĺženie hracieho času, pardon, zvýšenie hrateľnosti boli na poslednú chvíľku zakomponované aj vedľajšie misie, ktorých je dovedna sedem typov. Nechýba najprevarenejšia zo všetkých postranných misií, čiže taxikár, ešte o niečo viacej prevarené závody, nóvum v podobe Horúceho zemiaku a Demolácie. Šťastnú sedmičku uzatvára únik z bodu A do B, kradnutie áut na zákazku a Kontrakty. Každá má 15 úrovní, pričom platí, že každá ďalšia je o niečo ťažšia ako tá predtým. V Horúcom zemiaku musíte vyzdvihovať a odovzdávať tajomný kufrík a v Demoláciách napáchať čo najväčšie škody na majetku, samozrejme všetko sprevádzané šibeničnými časovými obmedzeniami. Za splnenie vždy dostanete odmenu v podobe zvýšenia výkonu, sily nárazu alebo odolnosti auta, o kúsok sa zvýši Milove sústredenie, alebo dostanete výhry, ktoré sú k ničomu.

Napríklad taká taxikárčina. Tvrdý chlebíček je táto práca a odmenou za vašu snahu je len to, že sa môžete instantne preniesť medzi taxikárskymi stanovišťami v meste. Ale načo by ste to robili, keď sa tak v meste môžete pohybovať tak či tak? Druhým príkladom horúcej ihly sú garáže, ktoré sa odomknú splnením Zákazky. V garáži sa môžete schovať pred políciou, ale za celú hru (myslená je príbehová časť) vás naháňajú len dva krát, z toho raz úplne na začiatku, takže garáž ešte ani nemôže byť odomknutá. Druhý raz zasa na konci, no vtedy zasa garáže nie sú dostupné. Jediný spôsob, ako ich využiť, je počas voľného pobehovania po meste, no aj tak trestom za to, že vás policajti chytia je... nič. Objavíte sa približne tam, kde vás dali dole a dokonca aj zbrane vám zostanú. Tu to chlapci z Midway trochu nedomysleli, teda trochu dosť.

Wheelman
Wheelman A takto sa čórkuje u nás na luníku.
A takto sa čórkuje u nás na luníku.


Wheelman Fast and Furious 8: Babeta Vendeta.
Fast and Furious 8: Babeta Vendeta.


Wheelman Volám sa Milo a TOTO je moje mesto.
Volám sa Milo a TOTO je moje mesto.





Well done

Od odkladaného Wheelmana som toho veľa nečakal, no príjemne prekvapil. Adrenalínová hrateľnosť spolu so soundtrackom od klasickej hudby, až po techno (možno prepínať rádio v aute) má ten správny drajv a tiež Unreal Engine sa nemusí hanbiť. Nie je to síce grafika ad absurdum, no je dostačujúca a svižná. Nečakajte ďalší GTA klon, no ak milujete Vina Diesela a rýchlu akciu, tak nemáte (kofolu) čo riešiť.


napísal fendi 9.4.2009
Páči sa mi! (+1)
VIDEÁ Z HRY
Wheelman
| WHEELMAN
[16.4.2008]
Wheelman: Mutha Trucker
| WHEELMAN: MUTHA TRUCKER
[13.12.2008]
Wheelman: Vin to Win
| WHEELMAN: VIN TO WIN
[13.12.2008]
Wheelman: Mission 2
| WHEELMAN: MISSION 2
[28.10.2008]
Wheelman: Mission 1
| WHEELMAN: MISSION 1
[24.8.2008]
Wheelman
| WHEELMAN
[27.8.2008]
Wheelman: Tunnel of love
| WHEELMAN: TUNNEL OF LOVE
[13.12.2008]
7.5
Ohodnotiť
WHEELMAN
+ spojenie rôznych konceptov
+ finesy s autom
+ výmena vozidla “on the fly”
+ dobrý OST
+ hlas Vina Diesela
- nepotrebné vedľajšie misie
- malý rozptyl vozového parku
- niekedy enormne ťažké
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: Core 2 Duo 2 GHz, 2 GB RAM, GPU 512 MB (nVidia GeForce 7900/ATI Radeon x1950)


RECENZIE HRÁČOV
Wheelman
5.9
ROBINHO11    20.4.2009
Tuto hru som si chcel vyskusat ,lebo vyzerala nadejne.No sklamal som sa.Po spustení hry sa dostavate...prečítať celé
Xbox 360
PC
PS3

Vývoj: Midway / CDprojekt / Midway Newcastle / Tigon
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 27. marec 2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk