Premiéra Heavy Rain v Paríži

Hollywood, červený koberec, ľadové origami a jedna hra, ktorú prišli na premiére podporiť všetci herci.

pridal spacejunker 22.2.2010 o 16:41 pod hry
Premiéra Heavy Rain v Paríži

HRY > NOVINKY >

Medzi vidieť a vidieť je veľký rozdiel. Vidieť videohernú postavu dostávajúc reálne kontúry v kostýme cosplayera sa v žiadnom prípade nemôže rovnať, ak ju máte ako na podnose na vyvýšenom pódiu a díva sa na publikum svojimi charakteristickými pózami, výrazom tváre, aké už dôverne poznáte z hry. Je to až desivé, pretože v tom momente nestojí pred vami herec, ale samotná postava, ktorej len prepožičal svoje herecké vlohy, podobizeň a hlas.

Keď stojíte vedľa Jacqui Ainsley, podávate si ruku so Samom Douglasom a rozprávate sa s Pascalom Landgdaleom, nevnímate ich ako osobnosti reklamy, filmu alebo divadelných dosák. Vidíte Madison Paige, Scotta Shelbyho, Ethana Marsa a Normana Jaydena, predstaviteľov vynikajúceho trileru Heavy Rain. Vidieť všetkých pokope bol silný zážitok, ktorý vyviedol z miery aj ostrieľaných filmárov Terry Gilliama a Mathieua Kassovitza na premiére Heavy Rain v Paríži, ktorá sa konala v kine Gaumont na svetoznámom bulvári Champs – Élysées.

„Je to vôbec prvá dospelá hra, ktorú som hral, samozrejme, mimo porna.“ so žartom popisoval svoj zážitok s Heavy Rain Gilliam (Bratia Grimmovci, 12 Opíc, séria Monty Python), ktorý kvôli pohlcujúcej atmosfére Heavy Rain zabudol na online aukciu a o dražený objekt prišiel.

„Nie je to hra, nie je to film, je úplne niečo iné,“ hovorí Kassovitz, francúzsky herec a režisér (Purpurové rieky, Gothica, Babylon AD). „Je to ako sledovať skutočný film, ale každý ho pritom prežíva inak,“ dodal. Počas moderovanej diskusie producentkou Marthou Fienes padli mnohé vtipy a narážky na opakované sprchovanie s Madison či starostlivosť o dieťa, filmári zložili poklonu Davidovi Cageovi za 2000-stránkový scenár.

„Nikdy sme o Heavy Rain nehovorili ako o filme. Toto nie je film. Keď sme konzultovali o Heavy Rain so Sony, prezentovali sme ju ako dospelý zážitok postavený na emóciách a rozprávaní.“ hovorí o začiatkoch Cage.

„Sme nedočkaví na reakcie verejnosti, kritiky má zatiaľ úžasné, to je veľmi dobrá správa. Takúto hru však nevytvárate pre kritikov, vytvárate ju pre hráčov.“ ukončil debatu, ktorej predchádzal krátky film o emóciách a láske natočený režisérom Neilom LaBute.

Parížska premiéra, na ktorej nechýbal obligátny červený koberec, sa nezaobišiel bez cca 30 minútovej projekcie zostrihanej prvej tretiny Heavy Rain a pochopiteľne občerstvenia v preplnenej lobby, kde bolo možné naraziť aj na tehotnú Aurelie Bancilhon, ktorá si zahrala Lauren Winter. Jej mŕtvolný výraz a výrazne červené pery desivosť dôveryhodnosti herného proťajska len podčiarkovali.

Premiéra odštartovala blížiace sa vydanie Heavy Rain, no zďaleka nekončila. Na druhý deň pokračovala v štýlovom hoteli Murano sériou zábavných historiek a posedením s hercami. David Cage nám osobne vysvetlil, akú úlohu zohral pri písaní scenára Hollywood, kde sa čerpala inšpirácia, ale aj to, že jeho malý syn sa zúčastnil motion capture a prepožičal svoje pohyby detským postavám.

Herci nám zase prezradili, čo si najviac cenia na hre, aké bláznovstvá vykonali a aj to, že sex je prirodzenou súčasťou života, rovnako ako aj nahota. Rozhovory s Davidom Cageom, ale aj fešnou Jacqui Ainsley prinesieme postupne v nasledujúcich dňoch, ktoré sa budú niesť v znamení Heavy Rain. Nebude to iba podrobná recenzia, ale aj tematický článok na tému hier a filmov.





Premiéra Heavy Rain v Paríži  Premiéra Heavy Rain v Paríži  Premiéra Heavy Rain v Paríži
Premiéra Heavy Rain v Paríži
Páči sa mi! (+1)

Zaradené pod: sony, sony, ati






Premiéra Heavy Rain v Paríži
PS3
PC
PS4

Vývoj: SCEE / Quantic Dream
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. február 2010
 24.6. 2019 (PC)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19664)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk