THE SHOOT

THE SHOOT

6.5

Virtuálna strelnica

Recenzia na PS3 verziu

Sony s Playstation Move vracia na obrazovky light gun akcie, v krátkom časovom horizonte sa tak objavujú rovno dvaja kandidáti z tohto žánru. Time Crisis: Razing Storm doplatil na svoju automatovosť, čo hrá do karát The Shoot, ktorý nemyslí na korene, ale koketuje so zmenou pravidiel a samotný úkon streľby ozvláštňuje pridaním prvkov zapájajúcich pohyb sústredeného hráča pred kamerou.

Systém hry tak poľavuje v obtiažnosti, úvodná štvorica scenárov pre skúsených takmer nepredstavuje výzvu, avšak ponúka hĺbku, ktorá nielen motivuje k opakovanému hraniu, ale aby ste odomkli Challenge, musíte nielen presne mieriť, ale sa aj sakrametsky snažiť. A bez presnej mušky si nevystrieľate na strelnici ani piaty scenár s najvyššou obtiažnosťou. The Shoot sa zaoberá výhradne skóre, síce vás môžu nepriatelia zasiahnuť vrhacím nožom alebo pohrýzť, počet kreditov a ich defenzívny postoj vás necháva sústrediť na to hlavné – udržať si kombo presnou streľbou čo najvyššie, nespraviť ani jednu chybu a úroveň dohrať takmer bez chyby.

Hre pomáha aj samotný fakt, že nestrieľate po ozbrojených teroristoch ohrozujúcich svetový mier, ale pálite do terčov v podobe mafiánov, kovbojov, robotov, zombíkov či podmorských príšer. The Shoot nemá príbeh, ale vašou úlohou je prechádzať jednotlivé scenáre (Outlawed, Robotomus Crime, The Mob, Deep Perils a Haunted House Party) a zostrelenými cieľmi uspokojiť režiséra, ktorý práve v týchto kulisách točí scény do akčných filmov. Hra tak úkon streľby odľahčuje a s použitím filmových kulís je predurčená pre všetky vekové kategórie. 

The Shoot
The Shoot Do hry zapájate aj pohyb telom, riadeným strelám sa musíte doslova uhnúť.
Do hry zapájate aj pohyb telom, riadeným strelám sa musíte doslova uhnúť.


The Shoot Za presnú streľbu pribúdajú power-upy a utešene rastú body.
Za presnú streľbu pribúdajú power-upy a utešene rastú body.


The Shoot Každá scéna má svojho neodmysliteľného bossa.
Každá scéna má svojho neodmysliteľného bossa.





Body, skóre, kombo

Na zničenie terčov vám stačí presný zásah, u robotov a zombíkov potrebujete obyčajne dva, alebo headshot, vzhľadom na to, že scenár od scenáru stúpa aj náročnosť a skladba nepriateľov je čoraz vyzývavejšia, prejsť každý jeden bez chyby je takmer nemožné. A tu sa dostáva k slovu motivačný charakter prepojený na kumuláciu bodov. Scenáre si nielen na ich základe odomykáte, ale vás výkon je ohodnotený aj medailou. Aby toho nebolo málo, tak v každom leveli sú umiestnené rôzne spúšťače, ktoré zväčša rozhýbu scénu pomocou explózií alebo humorných vsuviek typu padajúci dom na zlých kovbojov, ktorí si robia zálusk na nevinnú dievčinu zo salónu.

Okrem týchto drobných scéniek môžete zbierať plagáty a tie vám odomykajú Challenge mód. Ten sa dá podobne ako celá kariéra hrať vo dvojici, alebo na striedačku na body. Posledným dôvodom na opakované prechádzanie 20 levelov (každý scenár má štyri) je získanie všetkých 100 hviezd v režime Score Attack. Toto je výzva pre tých najvytrvalejších, pretože si s kamarátom musíte dokonale rozdeliť obrazovku a dohodnúť sa na tom, aby sa nepálilo po rovnakých terčoch.

Aj The Shoot trpí krátkosťou nosného herného režimu, prestrieľate sa ním do dvoch hodiniek, hra však dokáže k sebe pritiahnuť a to bez toho, aby ste si ju dávkovali po troškách. Svoj podiel má na tom aj rozšírenie streľby o power upy, ktoré za presnosť postupne získavate. Môžete tak krúžením Move ako lasom nad hlavou aktivovať spomalenie času, streľbou do zeme vyvolať tlakovú vlnu odhadzujúcu všetko v dohľade a streľbou do vzduchu zase spustiť rapid fire pre rýchle vyčistenie obrazovky. 

The Shoot

Koľajnice v štúdiu

Integrácia Move sa neobmedzuje iba na terčík, ale švihom môžete zničiť terče v bezprostrednej blízkosti a pohybom do strán sa uhnúť vypáleným strelám, raketám, dynamitom, alebo dýkam. Ovládanie aj odozva nie sú špičkové, občas je zle zdetekovaný krúživý pohyb na spomalenie času, inokedy hra vyhodnotí, že ste si drepli a schová vás za prekážku. Pre potreby hry je dostačujúce a streľbu máte neustále pod kontrolou.

The Shoot sa celý čas odohráva vo filmovom štúdiu, do scén nastupujete zo zákulisia, vidíte stojany a rampy s reflektormi, neodmysliteľné stoličky na vysokých nohách a čo je najvtipnejšie, tak vidíte, ako je scéna rozhýbaná, že supi sú zavesení na lankách, zombíci majú kovovú konštrukciu a sú vyrobení z tenkého dreva. Okrem cieľov sa dá rozstrieľať aj prostredie, oholiť stĺpy v metre, vyhodiť do vzduchu domy, sudy s dynamitom a pod. Celá prezentácia sa nesie v odhľadčenom duchu, nič nie je silené a čo je hlavné, pri hraní sa skvele bavíte aj keď opakovane prechádzate tie isté lokality.

The Shoot nie je prelomovou light gun akciou, ukazuje, že integrácia Move týmto hrám sedí a že sa automatovky dajú robiť aj iným ako výhradne hard core štýlom. Pod prehnanou štylizáciou a výberom klišé žánrov pre kulisy sa skrýva motivujúca mechanika, ktorá vás donúti strieľať do odpadnutia a zdolávať rekordy. Ako pri každej podobnej hre, vaša snaha skončí, keď odomknete všetky módy a budete so svojimi výsledkami spokojní.


napísal spacejunker 15.11.2010
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Shoot - E3 10
| SHOOT - E3 10
[28.6.2010]
6.5
Vo svete
6.1
Ohodnotiť
THE SHOOT
+ zapojenie pohybu hráča do akcie
+ motivujúci gameplay
+ štylizácia jednotlivých scén, zábavný charakter inak vážnej hry
- krátka kariéra
- žiaden príbehový režim
- nízka obtiažnosť


RECENZIE HRÁČOV
PS3

Vývoj: SCEE / SONY Czech / Cohort Studios
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 29. október 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| The Shoot 15.11.2010
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18426)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk